تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):روز غدیر در آسمان مشهورتر از زمین است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837545862




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فریادی به بلندای قداست طبابت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فریادی به بلندای قداست طبابت تهران - ایرنا - این روزها بعضی افراد، گروه ها و ساختارهای حقوقی به صورت یک حرکت معنا دار ساختار سلامت کشور را با چنگ زنی به چهره محوری ترین گروه این ساختار یعنی پزشکان هدف گرفته اندوبه سرمایه های فردی و اجتماعی تعرض کرده و پایه های حاکمیتی و حکومتی و خدمتی این ساختار را خدشه دار کرده اند.


متأسفانه بزرگترین محمل این هجمه ها رسانه ملی شده است؛ رسانه ای که به فرمایش امام عظیم الشان(س) باید دانشگاه عمومی باشد و همه می دانیم که دانشگاه سرمایه ساز است نه سرمایه سوز٫ ‏
آقایی که قاعدتاً باید از سیاستگذاران ملی باشد (والبته شرط اول سیاستگذاری علم است و دلسوزی و اعتقاد‏‎ ‎و عمل) می گوید: ما سر چهارراهی برای پزشکان «صندوق اعانه» می گذاریم، دیگری می گوید باید پزشکان متخلف مالی را «شلاق» زد؛ سومی آنها را با متخصصین محترم سایر رشته ها مقایسه می کند و دیگری برای قوه محترم قضائیه خط مشی تعیین می کند، که چرا روزانه این گروه سراسر خطاکار را به دست مجازات و زندان… نمی سپارد! ‏
بحدی این گفته ها گسترده بود و کسی هم مردانه برای دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی و ساختارهای حکومتی آن وارد میدان نشد تا واقعیت ها را بیشتر و بهتر تبیین کند، برایم تکلیف شد تا فریادی عمومی و معنایی را سردهم، حتی اگر کسی نشنود، شاید مرهمی باشد برای دل های سوخته ای که در اتاق عمل ها، بیمارستان ها، اورژانس ها، درمانگاهها، بخش های سرطان و سوختگی و اطفال و… جمع می شوند وگله می کنند.
معمولاً هجمه های صنفی چند مبنا دارد:
الف) مبنای امنیتی
ب ) مبنای اعتقادی
ج) مبنای حقوقی
د)مبنای شخصی و دق دلی
ه) مبنای ابراز وجود و تظاهر به حضور
و) سایر
اما قاعدتاً باید در هر مبنایی «مردم» محور اصلی بحث باشند و یقین داشته باشیم که این کلام ما سودرسان مردم است.علم ابدان در کنار علم ادیان از سرمایه های اجتماعی است ‎‏(‏‎Social Capital‎‏) و آنها که با کلام معصومین سلام ا… علیهم اجمعین آشنا هستند می دانند که ساختار اجتماعی شکل نمی گیرد، مگر با «حاکم خوب» و «طبیب دلسوز»؛ یعنی طبابت از چارچوب های ضروری یک جامعه است و اگر کسی بخواهد به این معنی هجمه کند باید دلیل بزرگتر از این ضرورت را در اختیار داشته باشد؛ واقعاً گویندگان این الفاظ سخیف و هزینه هایی که از جیب مردم برای تخریب این نهاد حاکمیتی صرف می شود، کدامیک چنین دلیلی داشته اند؟ شاید آنها بیشتر بر مبانی «د» و «ه» که در بالا ذکر کردم سخن گفته اند.
«… امیدواریم ان شاءالله جامعه پزشکی و تشکیلات جدید نظام پزشکی بتوانند آنچنان که شایسته این حرفه مقدس و پاکیزه و شایسته مردم است، آینده خودشان و آینده کشور را تنظیم کنند.
مسأله سلامت در همه جوامع و از جمله در جامعه ما، مسأله درجه یک است؛ یعنی اگر مثلاً در جامعه دو سه مسأله در درجه اول قرار داشته باشد، یکی از اینها بلاشک مسأله سلامت است. سلامت فقط با دستور و بخشنامه و کار سازمانی و اداری حاصل نمی شود؛ یک انگیزه درونی لازم است، یک مهربانی طبیبانه لازم است تا بتواند مسأله سلامت را حل کند… اما در همه مسائل کلان جامعه ازجمله در این مسأله (سلامت)، نقش نیروی انسانی و انگیزه انسانی و عواطف انسانی بی بدیل است؛ یعنی هیچ چیزی جای آن را نمی گیرد.
ما در باب سلامت و تنظیم سلامت جامعه دو طرف قضیه را داریم: یک طرف مردمند، یک طرف جامعه پزشکی است؛ هر کدام حقوقی دارند. حالا جناب عالی (رئیس محترم سازمان نظام پزشکی) اشاره می کنید که ما حقوق مردم را مقدم می داریم بر حقوق صنفی و حرفه ای؛ خیلی خب، این یک بزرگواری است؛ اما واقع قضیه این است که حقوق حرفه ای و صنفی پزشک هم باید در درجه اول مورد توجه قرار گیرد. جامعه نظام پزشکی آن مجموعه است که این حلقه وصل را به وجود می آورد؛ یعنی از طرفی رعایت حال مردم و تنظیم وضع پزشکی کشور به نحوی که مردم بتوانند به آرزوهای خودشان در مسأله سلامت دست پیدا کنند، از طرفی هم پزشک، مقدس ‏‎]‎باشد‎[‎‏؛ من روی تعبیر مقدس تکیه دارم، یک قداستی در پزشک باید وجود داشته باشد؛ کما این که در سنت های ایرانی و اسلامی ما همین معنا وجود دارد؛ یک قداستی و یک طهارتی در پزشک باید احساس شود تا آن اطمینانی که مردم دارند،حاصل آید و به نظر من اگر مجموعه شما طبق همین آنچه که گفتید برنامه ریزی و از لحاظ کارهای فکری و فرهنگی و نرم افزاری تلاش کند، عملی و در دسترس است.
خب! حالا امروز که نگاه می کنیم در تریبون های عمومی مکرر گفته می شود زیر میزی، رومیزی و مانند اینها. به نظر من خیلی نباید این حرف ها را دامن زد، نباید این قدر درشت کرد، وجود دارد؛ همه جا تخلف وجود دارد. در همه صنف ها، در همه لباس ها، در همه مجموعه ها افراد متخلفی هستند،اما نباید با درشت کردن این تخلف ها آن اعتمادی را که مردم به پزشک پیدا می کنند، از دست داد… نمونه ها از این قبیل زیاد است، کسانی از پزشکان که واقعاً مثل یک فرشته عمل کردند و جا دارد که این گونه باشد؛ چون بیمار خودش را می سپرد دست یک انسان؛ شما چه پزشک عمومی، چه متخصص و چه جراح باشید یا هر بخشی از بخشهای پزشکی، آن کسی که به شما مراجعه می کند، در واقع خودش را از این جهت به شما می سپرد و اختیار خودش را به دست شما می دهد و باید شما آنچنان که شایسته این اعتماد و اطمینان و خود واگذاری است رفتار کنید؛ آن وقت خواهید دید که تأثیر آن در ذهن مردم و در دل مردم می ماند. عادات طبیعی مردم ما این است ـ همه انسانها این گونه اند ـ قضایای جزیی را به مسائل کلی تعمیم می دهند، یعنی یک موردی، یک مسأله ای را می بینند این را تعمیم می دهند.وقتی که از یک پزشک رفتار انسانی و مهربانانه، مهربانی طبیبانه را مشاهده کردند، به طور طبیعی نسبت به جامعه پزشکی تکریمی در دلها به وجود می آورد و همین تکریم مهم است؛ ما به این احتیاج داریم ؛یعنی برای این که سلامت جامعه تامین شود، احتیاج داریم به این که مردم به پزشک اعتماد کنند،احترام کنند،او را تکریم کنند، او را تقدیس کنند.
بنابراین هم حقوق مردم را باید رعایت کرد، هم حقوق پزشک را. و من بارها گفته ام که رنج بیماری رنج بزرگی است، ما باید کاری بکنیم که بیش از رنج بیماری چیزی بر بیمار و بیماردار تحمیل نشود. هم مخارج او را کم کنیم تا آنجا که ممکن است، هم بالاتر از مسأله مخارج، مسأله مهربانی ها و مانند اینهاست. البته امروز احساس می کنم خوشبختانه در کشورنگاه مسئولان به مقوله سلامت، واقعی و جدی است و واقعاً دلسوزانه در این مسأله کار می کنند.»
چند خط فوق را بنده یا طبیب دیگری نگفته است که برای دفاع از صنفش بیان کرده باشد یا بخواهد چند قرانی بیشتر آبرو برای خودش فراهم کند؛ بلکه این بخشی از بیان دلسوزانه حاکم عالمی است که برای متدینین فرمانش مطاع، برای مجریان سیاستگذار و راهبر و برای مردم چراغ راه است.
این بیانات از مقام معظم رهبری است که الحمدا… تیزبینانه امور اجتماعی را زیر نظر دارند و با احساس خطر آن را به مردم و مسئولین منتقل می کنند. اما بسیار تاسف آور است که درست بعد از این بیانات، آن آقا از آن جای مهم و این آقا از این جای پایین و البته همه و همه با پول مردم در رسانه ملی حاضر می شوند و شلاق های بی آبرویی را بر یک ستون حاکمیتی وارد می کنند، تامل در این معنا بسیار ضروری است.
بنده استاد تمام رشته جراحی که قاعدتاً باید از پول سازترین رشته ها باشد هستم که بیش از سی و چند سال است در این کسوت خدمتگزار مردمم و دستی نه چندان دور هم بر مدیریت امور اجتماعی مردم داشته و دارم.
خداوند توفیق نصیب کرده است که در کنار پنج استاد معظم دیگر رشته جراحی یکی از مهمترین بخش های جراحی کشور را اداره کنیم و علاوه بر خدمت هایی که بعضاً منحصر به فرد است، آموزش ها و پژوهش هایی در سطوح مختلف و تا تربیت فوق تخصصی به کشور ارائه دهیم. این روزها آنها هم دل شکسته و غمگین از این رفتارهای نابخردانه و گاهی ناجوانمردانه بعضی سیاست زدگان و مطرودین بودند. میزان حقوقی که هر کدام از ما از یکی از بزرگترین دانشگاه های کشور می گیریم، با ارقامی که در رسانه بیان شد همخوانی ندارد و بسیار کمتر از آن چیزی است که برخی می گویند. همچنین دیگر نوع کار و کیفیت کار و زمان کار را مورد بحث قرار نمی دهم. نمی دانم کجایند آن دلسوختگان دروغین، آن وقتی که بنده و همکاران عزیزم با شنیدن درد دل های بیماران به عنوان «محرم راز»، روی خود را بر می گردانیم تا اشکمان حکایت ضعفمان برای بیمار نباشد و او بداند که پشتوانه محکمی برای خدمت به او هستیم و او به محل درستی برای گرفتن خدمت و بیان درد آمده است؟
‏ جمله حضرت آیت الله خامنه ای که بر قداست پزشکی و قدیس بودن طبیب تأکید دارد، یک واقعیت علمی و مدیریتی در سراسر جهان است، نه یک تعارف اجتماعی.
نگران هستم که نوشتن این سطور به معنای دفاع از مدیریت سلامت در کشور در حوزه وزارت بهداشت یا سازمان نظام پزشکی تلقی شود که قطعاً از آن تبری می جویم؛ همچنین یقینا نباید خطاکاران اجتماعی حوزه سلامت را از پاسخگویی به قانون معاف کرد؛ بلکه آنها به دلیل این که در جایگاه مهمتر و با عزت تری قرار گرفته اند باید مسئولیت بیشتری حس کنند و پاسخگویی بیشتری داشته باشند اما اگر آن خطاکاران همچنان به خطاهای خود ادامه دهند و مدیران اجتماعی حوزه سلامت هم ساکت و یا کم اثر باشند، نباید دیگران این حق را برای خود قائل شوند که به یک ساختار سرمایه ای ملی هجمه غیر علمی و نامناسب انجام دهند.
مطمئن هستم و می توانیم با عدد و رقم اثبات کنیم که تمام بودجه ای که جامعه پزشکی در طول 30 سال بعد از پیروزی انقلاب به غلط از بودجه عمومی یا جیب مردم دریافت کرده، به اعداد ابتدایی تخلفات روشنی که در دادگاههای کشور در حال بحث و فحص است، نمی رسد.
در ایران حدود 85ر0درصد مردم به دلیل پرداخت ها به جامعه پزشکی به زیر خط فقر می روند که 90درصد این علت مدیریتی است و 10درصد آن می تواند خطای جامعه پزشکی باشد؛ حال آیا این رقم با عملکردهای سیاسی اجتماعی و اقتصادی بسیاری از آنها که به عنوان دلسوزان عالم اجتماعی ظاهر می شوند، مطابقت دارد؟
اخیراً مشاهده می شود که رسانه ملی برای جبران خطاهای مافات مصاحبه هایی ترتیب می دهد که از نگرانی های اجتماعی بکاهد و این کار اگر علمی و مستند انجام شود، مقبول است؛ اما چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی؟
از همه همکاران عزیزم چه آنها که شاداب و سرزنده تازه پای در رکاب این خدمت معنایی و مقدس گذاشته اند و چه آنهایی که موی سپید و دست لرزان دارند می خواهم که واقع بینانه به موضوع نگاه کنند؛ جمهوری اسلامی ایران عاقل و فهیم است و قطعا دلسوز ما و مردم؛ پس نباید قضاوت نادرست و غیر مسئولانه عده ای را قضاوت این نظام مقدس به حساب آوریم البته ما هم باید تلاش کنیم، تلاشی عمیق تر و بزرگتر که ضمن ابراز آنچه به مردم ارائه می دهیم، از آنها که نام و حرمتمان را لوث می کنند دوری کنیم که خداوند از همه به ما نزدیک تر است.
منبع: روزنامه اطلاعات - پروفسور محمد اسماعیل اکبری
س.ن1744
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




05/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن