واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
شهریاری: اسفندماه، وزیر بهداشت و درمان را به مجلس فرا می خوانیم جامعه > سلامت - رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از روند ارائه خدمات در وزارت بهداشت و درمان، راضی نیست. او تاکید می کند در صورتی که وضعیت خدمت رسانی در این نهاد، به همین شکل باشد، وزیر احضار می شود
امید سلیمی بنی: حسین علی شهریاری، در گفتگو با روزنامه خبر به دکتر قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت وزیر بهداشت پیام داد که به زودی او را به کمیسیون متبوع خود احضار می کند تا درباره عدم جذب درآمدهای مورد نیاز این وزارتخانه، از او سئوال کند. دکتر شهریاری، همچنین درباره سخنان وزیر بهداشت درباره "نظارت ناپذیر بودن تعرفه های درمان خصوصی" نیز واکنش نشان می دهد و می گوید: "ولو اینکه تعرفه های درمانی افزایش پیدا نکند، زیرمیزی خلاف است و باید با آن برخورد شود." در ادامه این مصاحبه کوتاه را می خوانید: مانع اصلی بر سر راه عدم اختصاص بودجه های نظام بهداشت و درمان چیست؟
بودجه هایی که مجلس برای وزارت بهداشت تصویب کرده، باید از طرف دولت پرداخت شود. هر جا کار خراب می شود نباید به گردن مجلس انداخت و گفت شما در کمیسیون تلفیق، تصویب نکرده اید. مجلس 3 هزار میلیارد تومان از محل یک درصد درآمد مالیات بر ارزش افزوده، 4هزار و 800 میلیارد تومان از محل درآمد هدفمندی یارانه ها، 150 میلیارد تومان برای خرید آمبولانس و 500 میلیارد برای بند "و" قانون بودجه سال 93 برای مصارف این وزارتخانه مهم و حیاتی تصویب کرده، یعنی نزدیک به 9 هزار میلیارد تومان بودجهتصویب شده که دولت باید در اختیار وزارت بهداشت بگذارد. تصور می کنم با این رقم به افزایش معقولی در درآمدهای وزارت بهداشت رسیده ایم و مخارج وزارت بهداشت و درمان را به خوبی دیده ایم. ولی این بودجه ها، روی کاغذ می ماند و جذب نمی شود. نمونه اش بودجه سال 92 این وزارتخانه است که کمتر از نصف آن جذب شده، دلیل این امر چیست؟
بودجه وزارت بهداشت و درمان جذب نشده، یعنی دولت منابع مالی برای اختصاص این مبلغ نداشته و به وزارت بهداشت این پول را نداده، این دیگر تقصیر مجلس نیست، دولت باید این پول را بدهد. پس چرا دولت پول نمی دهد؟
پرداخت این بودجه ها، بستگی به منابع درآمدی دولت دارد، این بودجه نویسی بر اساس تحقق منابع مالی نوشته شده است. متاسفانه امسال بودجه محقق نشد و این کسری پیش آمد. و اگر سال آینده هم بودجه ای که تصویب کرده اید، به دلیل عدم تحقق منابع، به وزارت بهداشت نرفت، باید چه کرد؟
ما همین الان هم مدعی وزارت بهداشت و درمان هستیم، چون منابع کافی مالی برای این نهاد را مجلس تصویب کرده و وزارت بهداشت و درمان باید با جذب این منابع، پاسخگوی مشکلات فعلی باشد و این مشکلات باید به صورت جدی کاهش یابد. در همین ماه نیز نشستی با مسئولان وزارت بهداشت و درمان داریم و از مسئولان می خواهیم توضیح دهند این منابع را چطور هزینه خواهند کرد. آیا قرار است آن طوری که در قانون برنامه توسعه پیش بینی شده، هزینه کنند یا باز هم قرار است بودجه های اختصاص یافته در محلی خارجی از تجویز قانون برنامه توسعه، خرج شود. وزیر بهداشت، در سخنان دیروزش، از تعرفه های بی حساب و کتاب در بخش خصوصی هم انتقاد کرده، چرا این مشکل حل نمی شود؟ این که دیگر کاری به بودجه دولت ندارد؟
چون در اجلاس روسای دانشکده ها نبودم، نمی توانم در این باره اظهار نظر قطعی کنم، ولی واقعیت این است که برای بخش خصوصی، تعرفه گذاری برای دستمزد پزشکان صورت گرفته است. در دولت آقای احمدی نژاد، برای هر دو بخش دولتی و خصوصی درمان، تعرفه گذاری دقیق شد. با این حال باز هم می گوییم زیرمیزی و گرفتن ارقام بیش از آنکه در قانون آمده، ولو اینکه تعرفه های درمانی در سال آینده افزایش نیابد، قابل قبول نیست. این کار از لحاظ قانون خلاف است و می توان پیگرد قانونی در این مورد انجام داد و ما هم در کمیسیون بهداشت و درمان، پیگیر این موضوع هستیم و از وزارت بهداشت هم می خواهیم این موارد را به دقت رسیدگی و پیگیری کند.
46231
یکشنبه 4 اسفند 1392 - 15:11:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]