واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: جزئیاتی از رویای دولت دهم: انتقال سالی 200 میلیون متر مکعب آب از خزر به سمنان جامعه > محیط زیست - فارس نوشت:
مجری طرح نمکزدایی از دریای خزر و انتقال آب به فلات مرکزی گفت: مطالعات طرح توجیهی انتقال آب شیرین از دریای خزر به استان سمنان پایان یافت و با اجرای آن سالانه 200 میلیون مترمکعب آب شیرین تصفیه شده برای شرب و صنعت منتقل میشود.
محمد رهبری امروز در نشست خبری در باره طرح نمکزدایی از دریای خزر و انتقال به فلات مرکزی ایران گفت: مطالعات توجیهی این طرح به اتمام رسیده و منتظر گشایش ردیف اعتباری اجرا هستیم.
مجری طرح نمکزدایی از دریای خزر و انتقال به فلات مرکزی افزود: تاکنون یک میلیارد تومان برای برنامههای مطالعاتی این طرح دریافت شده است و مطالعات توجیهی آن پایان یافته و به محض اینکه اجرای آن مصوب شود پروژه آغاز خواهد شد.
به گفته رهبری با اجرای این طرح سالانه 200 میلیون مترمکعب آب شامل 50 میلیون مترمکعب آب شرب و 150 میلیون مترمکعب آب برای مصارف صنعتی از دریای خزر به استان سمنان منتقل میشود. وی گفت: مسیر انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان 184 کیلومتر است که از سواحل دریای خزر در منطقه گهرباران نکا آغاز و پس از عبور از شالیزارها و مناطق جنگلی در استان مازندران در مسیر خط لوله نفت نکا - ری امداد یافته و از منطقه دوآب وارد منطقه خطیر کوه در استان سمنان میشود و در نهایت با عبور از تونل چشمه روزیّه در حوالی شهر شهمیرزاد به مخازن آب شرب شهر سمنان ختم میشود.
وی گفت: مطالعه این پروژه طوری است که کمترین خسارت به منابع طبیعی و جنگل وارد میشود و 140 کیلومتر از این خط لوله انتقال در مسیرهای باز موجود خواهد بود.
وی ادامه داد: رعایت ملاحظات زیست محیطی هم از جنبههای مختلف انجام شده است و تنها 12 هکتار از بخش جنگل در مسیر خط لوله انتقال است که توافق شده است به ازای آن 5 برابر این میزان از جنگل احیا شود.
وی افزود: احیای جنگل زیرنظر کارشناسان مجرب این بخش انجام خواهد شد.
به گفته رهبری، تنها مشکل زیست محیطی این پروژه افزایش میزان غلظت نمک دریای خزر است که البته با توجه به حجم 78 هزار میلیارد مترمکعبی این دریا رقم ناچیزی است، اما باید در مورد نمک ایجاد شده هم فکری شود.
رهبری گفت: قراردادی با پژوهشکده اکولوژی خزر در مورد 164 عوامل دریای خزر انجام شده که کمترین آسیبهای زیست محیطی وارد شود.
مجری طرح نمکزدایی از دریای خزر و انتقال به فلات مرکزی در خصوص سوابق پیدایش این طرح گفت: به دلیل کمبود منابع آبی در حوزههای کمآب کشور از جمله کویر مرکزی توجه به منابع آبی غیرمتعارف یکی از روشهای تأمین آب برای مصارف شرب و صنعت است.
وی ادامه داد: در همین راستا استفاده از منابع آبی حوزه دریای خزر و انتقال به دشتهای مرکزی ایران مورد توجه دولتها و مدیران صنعت آب کشور است.
رهبری گفت: انجام مطالعات پروژه انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی ایران در کارگروه بررسی تأمین آب استان در تاریخ 8 تیر ماه 89 با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر نیرو تصویب شد، مصوبه هیأت دولت در سفر استانی سمنان در 14 دی ماه همان سال به وزارت نیرو ابلاغ شد و در نهایت این طرح در تاریخ 30 خرداد 91 به شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به عنوان دستگاه اجرایی ابلاغ شد.
رهبری در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه چه میزان آب قرار است، شیرین شود هزینه، میزان سودآوری و اینکه آیا نظر کارشناسان آب در این پروژه جویا شده است، گفت: با اجرای این طرح سالانه 200 میلیون مترمکعب آب شیرین میشود که سهم بخش صنعت 150 میلیون مترمکعب است و در صورت همکاری بخش صنعت انجام خواهد شد. وی میزان هزینه اجرای این طرح را بر اساس قیمتهای سال 92، 4500 میلیارد تومان اعلام کرد.
رهبری همچنین گفت: نظر کارشناسان آب اخذ شده در خصوص انتقال آب نظر کارشناسان متفاوت است ما با توجه به مشکل کم آبی در کشور از یک سو و نیاز به توسعه بخشهای مختلف از سوی دیگر چارهای جز استفاده از ظرفیتهای موجود وجود ندارد.
وی ادامه داد: استفاده از آب شیرینکن در دریاها روشی است که در کشورهای مختلف مانند آمریکا، استرالیا، عربستان، کویت انجام میشود و در کشور نباید در استفاده از این روش به ویژه آبهای مشترک عقب بماند. به گفته رهبری با اجرای این پروژه سالانه 18 مگاوات برق تولید میشود که برای خود پروژه استفاده خواهد شد.
45231
یکشنبه 4 اسفند 1392 - 14:17:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]