واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ اسفند ۱۳۹۲ (۱۲:۱ب.ظ)
از سوي مدير عامي يک تامين سرمايه تشريح شد جزئيات تشکيل صندوق پروژه براي تأمين مالي پروژه هاي نفت، گاز و پتروشيمي مديرعامل تامين سرمايه کاردان خبر از تشکيل صندوق جهاني انرژي ايران (Iran Global Energy Fund) IGEF ناميده ميشود دادو افزود. اين صندوق که از نوع صندوقهاي سرمايه گذاري در صنعت مشخص محسوب مي شود با هدف تأمين قسمتي از منابع مورد نياز از خارج از کشور براي انجام پروژه هاي صنعت نفت، گاز و پتروشيمي تشکيل مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، مجيد زماني با اعلام اين خبر گفت:، در سال گذشته 36 ميليارد دلار منابع توسّط اين نوع صندوق ها در بازارهاي نوظهور جمع آوري شده که از اين ميزان 24 ميليارد دلار آن در قالب 883 طرح و شرکت سرمايه گذاري شده است.
مديرعامل تامين سرمايه کاردان در خصوص تشکيل صندوق جهاني انرژي ايران IGEF توضيح داد افزوداين صندوق که از نوع صندوقهاي سرمايه گذاري در صنعت مشخصمحسوب مي شود با هدف تأمين قسمتي از منابع مورد نياز از خارج از کشور براي انجام پروژه هاي صنعت نفت، گاز و پتروشيمي تشکيل مي شود و طرح اولّيه ايجاد صندوق جهاني انرژي ايران توسط شرکت تأمين سرمايه کاردان در همانديشي بازنگري قراردادهاي نفتي ارائه مي شود و جوانب آن توسّط فعالان صنعت نفت مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
وي ياد آورشد: اين صندوق در صورت شکل گيري، به شرکتهاي داخلي و شرکتهاي خارجي متوسّط براي حضور فعال تر در توسعه پروژههاي صنعت نفت و گاز و همچنين پروژههاي بالادستي پتروشيمي کمک خواهد کرد.
زماني افزود: مذاکرات اوليه با نهادهاي مالي بينالمللي حاکي از آن است که به دليل جذابيت صنعت نفت، منافع حاصل از سرمايهگذاري در اين صنعت در شرايط ثبات محيطي بيشتر بالاتر از ابزارهاي متداول از قبيل استقراض از شبکه بانکي است. زماني همچنين اشاره نمود که در صورت شکل گيري، اين صندوقها ميبايست با همکاري موسسات حسابرسي و ديگر بانکهاي سرمايه گذاري در سطح بينالمللي براي افزايش جذابيت براي سرمايه گذار طراحي شود و اينکه تامين سرمايه کاردان در حال انجام مذاکرات جهت طراحي ساختار اين همکاريها است.
مدير عامل تامين سرمايه کاردان تصريح کرد: صندوقهاي متعددي در جهان براي سرمايهگذاري در صنعتهاي خاص و در کشورهاي خاص شکل گرفته است. بنابراين، اين ايده جاافتادهاي در جهان است. در ايران چنين صندوقي وجود نداشته است. هدف اين صندوق اين است که با راهبرد از پيش تعيين شده، منابع خارجي را براي سرمايهگذاري در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي ايران سازماندهي کنيم. اگر چنين منبع تامين مالي براي پروژهها وجود داشته باشد، در قالب يک قرارداد سهجانبه، حتي قراردادهاي Buy-Back ميتواند براي شرکتهاي خارجي جذابيت بسيار بيشتري داشته باشد. توسعهدهنده کارفرما را به انواع ريسک ها اکسپوز ميکند در حالي که تامين کننده مالي هيچ اهرم عملياتي در پروژه ندارد. همين طور ما انتظار داريم منابع مالي حاصل از فروش پروژه يا شرکتي که در آن سرمايهگذاري ميکنيم، در يک Escrow Account متمرکز بشود و هيات امناي آن حساب بتواند تعهدهاي تامين کننده مالي را پيش از هر کار ديگري پرداخت کند.
وي در پايان تاکيد کرد: همين طور ما ميخواهيم معافيتهاي مالياتي که به ساير صندوقهاي سرمايهگذاري در کشور تعلق ميگيرد، به سرمايهگذاري در اين صندوق تعلق بگيرد. از همين رو با سازمان بورس هماهنگيهاي لازم انجام شده است و از دکتر "علي سعيدي" معاونت سازمان هم براي شرکت در همانديشي دعوت کردهايم. افزونبر اين، بايد با تصويب آييننامه جديدي ذيل قانون حمايت از سرمايهگذاري خارجي، مشکلاتي که براي انتقال سرمايههاي خارجي در چند سال اخير پيش آمد، رفع شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]