واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اقتصاد مقاومتی و جامعه اقتصادی واحد آ.سه.آن - داود مهرابی کوالالامپور – ایرنا – بند 12سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی رهبر معظم انقلاب دربرگیرنده «افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری اقتصاد کشور» با تاکید بر «استفاده از ظرفیت های سازمان های بین المللی و منطقه ای» است.
![اقتصاد مقاومتی و جامعه اقتصادی واحد آ.سه.آن - داود مهرابی](http://img7.irna.ir/1392/13921204/81056398/81056398-5519256.jpg)
برای اجرای این بند می توان از تجربه ها و ظرفیت های اقتصادی آ.سه.آن که قرن 21 را با شروع خوبی آغاز کرد و در یک دهه گذشته نیز اثبات کرده می تواند در آینده اقتصادی جهان نقش مهمی ایفا کند، بهره گرفت.
شبکه زنجیره ای تولید که در آن هر یک از اعضای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) بخشی از فرایند تولید یک کالا را در اختیار دارند ضمن مقاوم سازی این اتحادیه در مقابل بحران های خارجی می تواند در افزایش حجم صادرات درون منطقه ای آ.سه.آن در قالب یک اتحادیه نقش موثری ایفا کنند.
با در نظرگرفتن شبکه زنجیره ای تولید در این منطقه، سرمایه گذاری های انجام شده در کشورهای کمتر توسعه یافته تر در نهایت به نفع تمامی کشورهای منطقه است، زیرا از یک سو فراینده تولید را تسریع می کند و از سوی دیگر حجم تجارت داخلی آ.سه.آن با اعضای این اتحادیه را افزایش می دهد که این امر نیز به نوبه خود می تواند آ.سه.آن را در مقابل بحران های اقتصادی خارج از این اتحادیه مصونیت بخشد.
طبق آخرین آمار ارائه شده در سال 2012 حدود 25 درصد حجم کل تجارت آ.سه.آن با سایر کشورهای عضو این اتحادیه انجام شده است. به این معنی که آ.سه.آن تکیه گاه محکمی برای خود این اتحادیه است. چین با 11 ممیز هفت درصد، ژاین با 11 ممیز چهار درصد، اتحادیه اروپا با 9 ممیز هشت درصد و آمریکا با هشت ممیز سه درصد به ترتیب بزرگترین شرکای اقتصادی آ.سه.آن هستند.
کشورهای این منطقه از آسیا هم اکنون به عنوان زنجیره ای به هم پیوسته، تولید برخی از صنایع مهم را در دست گرفته اند و در تلاش هستند رقبایی همچون چین را از گردونه رقابت ها خارج کنند. شبکه یکپارچه منطقه ای که این کشورها برای تولید صنایع مختلف انتخاب کرده اند، شبکه تولید عمودی برای رقابت کمتر و تولید هماهنگ است که اجازه می دهد هر کشور بر روی قطعه خاصی از یک کالا تمرکز و زنجیره تامین ایجاد کند.
موتور پیشرفت کشورهای منطقه که یکی پس از دیگری حرکت خود را آغاز کرده اند و وجود فرصت های سرمایه گذاری در بخش هایی از قبیل کشاورزی و انرژی (از جمله نفت و گاز)، نداشتن نیروی کار ماهر، توان محدود تولید محصولات غذایی و کشاورزی به دلیل شرایط آب و هوایی، تفاوت زیاد بین ارزش واحد پول این کشورها در مقایسه با کشورهای آمریکایی و اروپایی فرصت بی نظیری فراهم کرد تا بتوان میزان همکاری های اقتصادی و تجاری را افزایش داد.
توجه به این ویژگی ها می تواند دستیابی به بخشی از اهداف بند دوم سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را که در آن به ˈافزایش صادرات محصولات و خدمات دانش بینانˈ تاکید شده است، فراهم کند.
جامعه اقتصادی واحد اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به آ.سه.آن که در کمتر از 24 ماه آینده محقق خواهد شد دارای تاثیرات و پیامدهای فرامنطقه ای است که تامین منافع اقتصادی کشورهای خارج از این اتحادیه در گرو توجه فعلی به نقش این اتحادیه در آینده اقتصادی جهان است. موضوعی که بند دوم سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی با عنوان ˈاستفاده از ظرفیت های سازمان های بین المللی و منطقه ایˈ بر آن تاکید کرده است.
آساق**د.م**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
04/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]