واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ اسفند ۱۳۹۲ (۹:۵۴ق.ظ)
حمايت: بايستههاي اقتصاد مقاومتي
به گزارش خبرگزاري موج، حمايت نوشت: اهداف اصلي سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي که از سوي مقام معظم رهبري به رؤساي سه قوه و رييس تشخيص مصلحت نظام ابلاغ شد، درونزا و برونگراست. اين سياستها به اقتصاد داخلي و سرمايهگذاريهاي خارجي پرداخته است. در حوزه سياستهاي داخلي اشتغال، توليد، هدفمندي يارانهها، سلامت مورد تأکيد قرار گرفته است بنابراين بايد نهادها و دستگاههاي مربوطه برنامههاي خود را بر اساس سياستهاي ابلاغ شده تنظيم کنند.
به نظر ميرسد يکي از موضوعاتي که بايد مورد توجه ويژه نهادهاي مربوط قرار بگيرد، هدفمندي يارانههاست. هدفمندي يارانهها بايد به عنوان يک ظرفيت براي توسعه کشور مورد استفاده قرار گيرد. تاکيد در اين سياستها اين است که جهتگيري هدفمندي يارانهها به سمت افزايش توليد، رشد اشتغال و تأمين آن، بالا بردن بهرهوري در تمامي بخشها و کاهش مصرف انرژي در کشور باشد تا از وضعيت نابسامان کنوني خارج شويم.
در اين صورت است که شاخصهاي عدالت اجتماعي؛ يعني کاهش فاصله طبقاتي و رفع نياز فقرا و محرومان جامعه و به طور کل رسيدن جامعه منهاي فقر تأمين ميشود. همچنين توجه به توليد به عنوان يکي از عاملهاي مؤثر در رشد اقتصادي و ايجاد اشتغال مورد تأکيد قرار گرفته است. بر اين اساس بايد زنجيره توليد تا مصرف را طوري تنظيم کرد که در تمامي زمينهها رشد قابل ملاحظهاي ايجاد شود؛ به اين منظور بايد سرمايهگذاري لازم براي جذب نيروهاي انساني و آموزش مهارتهاي لازم به آنان صورت گيرد تا سهم توليد در کشور به گونهاي بالا رود که علاوه بر اينکه بتواند نياز داخلي را برآورده کند به موضوع صادرات نيز پرداخته شود.
از سوي ديگر اين موضوع بايد مورد توجه قرار بگيرد که ما ظرفيتهاي زيادي در خارج کشور داريم که به ايران تعلق دارد. بنابراين بايد در داخل کشور بستري فراهم شود تا بتوان ظرفيتهاي خارجي را جذب کرد. علاوه بر جذب ظرفيتهاي خارجي، بايد به فعالان اقتصادي داخل کشور که علاقهمند به سرمايه گذاري در طرحهاي مختلف هستند توجه و فرصتي براي سرمايهگذاري در داخل به آنان داده شود.
اما اقتصادي مقاومتي موضوع برونگرايي را نيزمورد توجه قرار داده است. موضوع برونگرايي در اقتصاد مقاومتي شامل دو نوع رابطه تجاري ايران و کشورهاست. نوع اول کشورهاي اسلامي را مد نظر قرار ميدهد. در واقع هدف اين نوع اقتصاد افزايش تجارت با کشورهاي اسلامي است به طوري که اقتصاد کشورهاي اسلامي روز به روز رشد داشته باشد و در کنار آن تجارت با کشورهايي مد نظر قرار ميگيرد که دوستي آنان با ايران تحت تأثير کشورهاي غربي و دشمن با ايران قرار نداشته باشد؛ به اين معنا که کشورهايي با اجازه آمريکا در کشور سرمايهگذاري ميکنند و با قهر آمريکا از کشور ميروند جزو اهداف برونگرايي اقتصاد مقاومتي قرار نميگيرند و نميتوانند در اقتصاد کشور ايفاي نقش کنند.
بنابراين اگر تمامي دستگاهها برنامه خود را بر اساس اين سياستهاي کلي ابلاغ شده که جزو اسناد فرا دستي است، قرار دهند دستيابي به چشمانداز بيست ساله کشور به سهولت امکانپذير شود. به همين دليل بايد نهادها برنامهريزيهاي خود بر اساس رويکرد جهادي و انعطاف پذير انجام دهند.
حميد رضا ترقي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]