محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845689872
قانون اساسی اجماعی؛ پیش شرط گذار لیبی به ثبات سیاسی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
قانون اساسی اجماعی؛ پیش شرط گذار لیبی به ثبات سیاسی تهران-ایرنا- تدوین قانون اساسی مورد اجماع همه گروه های سیاسی-قبیله ای حاضر در صحنه سیاسی لیبی، نیاز به اراده ای سیاسی بین نخبگان دارد و می تواند پایانی بر آشفتگی های سیاسی-امنیتی و حفظ یکپارچگی سرزمینی این کشور باشد.
انتخابات اعضای مجلس موسسان لیبی اول اسفندماه جاری آغاز شد و تا دوم اسفند ادامه یافت. در این پیوند، تارنمای «الیوم السابع» گزارش کرد 497 هزار و 663 نفر در این رای گیری شرکت کردند. این تعداد حدود 45 درصد از کسانی را تشکیل می دهند که برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده بودند.
خبرگزاری «فرانس 24» در گزارشی اعلام کرد در انتخابات مجلس موسسان لیبی یک سوم از واجدین شرایط در رای گیری شرکت کرده اند و این نصف میزان مشارکت مردم در انتخابات شوراهای شهر بود که سال گذشته برگزار شد.
انتخابات مجلس موسسان برای انتخاب هیاتی 60 نفره که مامور تهیه متن پیش نویس قانون اساسی تازه لیبی هستند، برگزار شد. قرار است این هیات ظرف چهار ماه متن پیشنهادی را تهیه کند و در صورت رضایت مجلس، به رای عمومی گذاشته شود.
برای برگزاری این انتخابات، لیبی به 17 حوزه انتخابی تقسیم شده بود و بیش از 5 هزار نفر از نیروهای وزارت دفاع و وزارت کشور مسوولیت تامین امنیت آن را بر عهده داشتند.
**قانون اساسی؛ چراغ راهنمای حکومت مردم سالار
در عصر حاضر که مردم سالاری و حکومت بر پایه خواست مردم اساس حکومت داری مدرن را تشکیل می دهد، قانون اساسی به عنوان کتاب راهنمای مردم سالاری جایگاه ویژه ای دارد. این قانون حکم برنامه کاری است که بر اساس آن حدود اختیار و وظایف نهادهای حکومتی مشخص می شود و آزادی ها و حقوق مردم تضمین می گردد.
اهمیت قانون اساسی در کشورهایی که رژیم سیاسی پیشین را برانداخته اند دو چندان می شود به گونه ای که می توان گفت هدف اصلی و آرمان انقلابی مردم در قانون اساسی تجلی می یابد و آن حکم چراغ راهنمایی دارد که حکومت را از کوره راه های مردم سالاری و لغزیدن به دیکتاتوری باز می دارد.
با چنین نگاهی است که تدوین قانون اساسی تا این اندازه برای رژیم های انقلابی از اهمیت برخوردار است و می توان گفت تا زمانی که این امر رخ ندهد، انقلاب به ثمر ننشسته است؛ چرا که قانون اساسی تعیین کننده ماهیت رژیم سیاسی تازه و نهادهای برآمده از آن است.
**انقلاب در جهان عرب و تدوین قانون اساسی
در جهان عرب نیز پس از تحولات سیاسی-اجتماعی که به سرنگونی حاکمان دیکتاتور منجر شد، یکی از خواسته های اصلی مردم تهیه متن قانون اساسی تازه و لغو قوانین پیشین است. آن ها به دنبال این هستند که خواسته های خود را در قانون اساسی تازه منعکس کنند.
این را هم باید گفت که تا زمانی که قانون اساسی مورد وفاق بیشتر گروه های سیاسی و اجتماعی حاضر در صحنه سیاست و اجتماع تصویب نشود، جامعه با بحران اقتدار و نفوذ روبرو خواهد بود. بر همین پایه است که ما شاهدیم در کشورهایی مثل لیبی یا یمن تنش ها همچنان ادامه دارد و یا اینکه در مصر به دلیل اینکه قانون اساسی که پس از انقلاب تصویب شد مورد تایید همه گروه ها نبود بزودی باطل اعلام شد و باعث شد کشمکش ها همچنان ادامه یابد.
بنابراین می توان گفت که تصویب قانون اساسی تازه –در صورتی که مورد تایید بیشتر گروه های سیاسی حاضر در صحنه سیاسی باشد- می تواند فضای ملتهب سیاسی-اجتماعی کشورهای عربی درگیر خیزش های مردمی را آرام کند.
هم اکنون 2کشور عربی که درگیر خیزش های عربی شدند توانسته اند قانون اساسی تازه ای برای گذار به دوره پس از انقلاب تصویب کنند. حال نوبت به کشور لیبی رسیده است.
طی سه سال گذشته لیبی با چالش های سیاسی-قبیله ای بسیاری روبرو بوده که یکپارچگی کشور را با تهدیدهای اساسی روبرو ساخته است. تنش هایی که در سایه دیکتاتوری قذافی سال ها خفته باقی مانده بود (اما با سیاست های غلط قذافی به عنوان آتش زیر خاکستر تشدید شده بود)، حال در فضایی که حکومت از اقتدار اعمال حاکمیت بر کل کشور برخوردار نیست سر باز کرده اند.
**لیبی؛ قانون اساسی و بحران تجزیه طلبی
لیبی در زمان حاضر با چالش های بسیاری دست به گریبان است. کنگره ملی لیبی –که نقش مجلس این کشور را دارد- با درگیری های درونی بین گروه های اسلام گرا، ملی گراهای عرفی گرا (سکولار) و گروه های متفرقه مثل جنبش «الوفا» روبرو است که در ادامه کار آن اختلال ایجاد کرده است.
از طرف دیگر، دولت «علی زیدان» نیز با مخالفت های بسیاری روبروست. برخی از تحلیل گران یکی از عوامل اصلی تداوم ناآرامی ها در لیبی را به سیاست های زیدان نسبت می دهند و وی را عامل چندپارگی سیاسی در این کشور می دانند.
همچنین اینکه، طبق مقررات توافقی بین طرف ها بنا بر این بود که فعالیت کنگره ملی در هجدهم بهمن پایان یابد اما این گنگره در اقدامی بحث برانگیز دوره فعالیت خود را تا پایان سال جاری میلادی تمدید کرد. این امر اختلاف های درونی را تشدید کرد.
فضای داخلی لیبی در حدی پر تنش است که بسیاری از احتمال تجزیه این کشور صحبت می کنند. واقعیت های میدانی در لیبی نیز تا حدی گویای این امر است؛ بسیاری از گروه های قبیله ای بخش هایی از کشور را زیر کنترل خود درآورده اند و ادعای خودمختاری دارند. هرچند لیبی همچنان یکپارچگی سرزمینی خود را حفظ کرده است، اما در صورت ادامه یافتن دوران پر تنش گذار، گروه های تجزیه طلب قدرت بیشتری می گیرند و احتمال تجزیه کشور افزایش می یابد.
در چنین فضایی شانس اندکی - از داخل- برای حفظ یکپارچگی سیاسی-سرزمینی این کشور وجود دارد. مهم ترین شانس فعلی حکومت مرکزی برای اینکه بتواند انسجام را بار دیگر به کشور بازگرداند، تصویب یک قانون اساسی مورد اجماع همه گروه ها و ایجاد آرامش سیاسی در کشور است.
در فضایی که برخی گروه های داخلی از خارج و از جانب برخی کشورها تغذیه می شوند و در شرایطی که لیبی به مکانی برای فعالیت و رشد گروه های دهشت افکن بین المللی تبدیل شده، هر روز ادامه این وضعیت شکننده سیاسی می تواند بر عمق بحران سیاسی-سرزمینی کشور بیفزاید.
در این فضا تنها یک اراده سیاسی بین نخبگان سیاسی حاکم می تواند آرامش را بار دیگر بر کشور حاکم کند و اتحاد را بین گروه ها برقرار سازد. این اراده می تواند در قانون اساسی تازه این کشور تجلی یابد.
**جمع بندی
انتخابات مجلس موسسان در لیبی در شرایطی برگزار شد که حکومت همچنان ناتوان از کنترل بر همه بخش های لیبی است. بسیاری از بخش های این کشور زیر نظر قبایل و گروه های شبه نظامی اداره می شوند که با سیاست های دولت مرکزی مخالفند و حتی ادعای خودمختاری دارند. در چنین فضایی که حکومت با بحران آشوب داخلی و تجزیه طلبی قبیله ای روبرو است، رسیدن به اجماعی گسترده حول محورهای قانون اساسی بین گروه ها و قبیله های مختلف لیبی کاری بس دشوار است. دولت زیدان نیز در وضعیتی نیست که از توان لازم برای ایجاد چنین اجماعی برخوردار باشد.
از طرفی دیگر، آینده ساختار سیاسی و یکپارچگی سرزمینی لیبی نیز به نحوه تدوین قانون اساسی توسط مجلس موسسان و مانع و جامع بودن آن بستگی دارد. همه این ها در حالی است که اقبال مردمی از انتخابات مجلس موسسان نیز بسیار پایین بوده است و این می تواند نشانه ای نگران کننده از کاهش امیدها به بازگشت ثبات سیاسی در لیبی باشد.
از مهدی جوکار - گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**م.ج**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
انتخابات اعضای کمیته تدوین قانون اساسی جدید لیبی در خارج کشور تا فردا ادامه دارد
انتخابات اعضای کمیته تدوین قانون اساسی جدید لیبی در خارج کشور تا فردا ادامه دارد تهران - ایرنا - رای گیری از اتباع لیبی در خارج از این کشور برای انتخاب اعضای کمیته 60 نفری تدوین قانون اساسی جدید لیبی تا فردا دوشنبه ادامه خواهد داشت منابع خبری عربی روز یکشنبه اعلام کردند رایفرمانده سابق نیروی زمینی لیبی پارلمان، دولت و بیانیه قانون اساسی را منحل اعلام کرد
بین الملل آفریقا و خاورمیانه کودتا در لیبی فرمانده سابق نیروی زمینی لیبی پارلمان دولت و بیانیه قانون اساسی را منحل اعلام کرد رسانه های عربی لحظاتی پیش در خبری فوری از کودتای نا فرجام یکی از فرماندهان سابق ارتش لیبی خبر دادند به گزارش خبرگزاری مهر شبکه خبری العربیه در خبری فلیبی؛ غرقه ی کشمکش های سیاسی و بی ثباتی های قبیله ای
لیبی غرقه ی کشمکش های سیاسی و بی ثباتی های قبیله ای تهران-ایرنا- وجود اختلاف های عمیق بین گروه های سیاسی لیبی و همچنین حضور شبه نظامیان قبیله ای در گوشه گوشه کشور بی ثباتی و خشونت گسترده را دامن زده و نارضایتی عمومی از دولت را افزایش داده است بیست و پنجم بهمن ماه خبرگزاری انگلحضور کمرنگ مردم لیبی در انتخابات کمیته قانون اساسی
جمعه ۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۲۱ کمیته عالی انتخابات لیبی از استقبال کمرنگ مردم این کشور از انتخابات اعضای کمیته تدوین قانون اساسی خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه خبری العهد کمیته عالی انتخابات لیبی اعلام کرد که استقبال مردم از انتخابات تعیین اعضایرأی موافق "۹۸ درصد" مصریها به پیشنویس قانون اساسی جدید
رأی موافق "۹۸ درصد" مصریها به پیشنویس قانون اساسی جدید مقامات مصری اعلام کردند بیش از ۹۸ درصد از شرکتکنندگان در همهپرسی اخیر به قانون اساسی جدید رأی موافق دادند به گزارش نامه نیوز کمیته انتخاباتی مصر اعلام کرد حدود ۳۹ درصد از ۵۳ میلیون واجد شرایط در این همهپرمطابق قانون اساسی از فعالیت های احزاب سیاسی تبریز حمایت می کنیم
استانها شمال آذربایجان شرقی شهرتی فر مطابق قانون اساسی از فعالیت های احزاب سیاسی تبریز حمایت می کنیم تبریز - خبرگزاری مهر فرماندار تبریز گفت مطابق اجازه ای که قانون اساسی به ما داده از فعالیت ها و برنامه های احزاب مختلف سیاسی در تبریز حمایت می کنیم به گزارش خبرنگار مهرثبات سیاست ها، پیش شرط توسعه صنعت گردشگری
ثبات سیاست ها پیش شرط توسعه صنعت گردشگری شهرکرد- ایرنا - اقتصاددانان معتقدند سرمایه گذار ترسوست و ﺟﺎﻳﻲ سرمایه گذاری ﻣﻲ کند ﻛــﻪ ﺍﻣﻨﻴﺖ باشد صنعت گردشگری نیز با وجود شاخص هایی مانند امنیت ثبات سیاست ها و مدیریت رونق گرفته و توسعه می یابد به گزارش ایرنا بر اساس اهداف کمی و چشمثبات سیاست ها، پیش شرط توسعه صنعت گردشگری - سید بهادر حسینی تشنیزی
ثبات سیاست ها پیش شرط توسعه صنعت گردشگری - سید بهادر حسینی تشنیزی شهرکرد- ایرنا - اقتصاددانان معتقدند سرمایه گذار ترسو است و ﺟﺎﻳﻲ سرمایه گذاری ﻣﻲ کند ﻛــﻪ ﺍﻣﻨﻴﺖ باشد صنعت گردشگری نیز با وجود شاخص هایی مانند امنیت ثبات سیاست ها و مدیریت رونق و توسعه می یابد بر اساس اهداف کمیانتخابات اعضای کمیته تدوین قانون اساسی جدید لیبی آغاز شد
انتخابات اعضای کمیته تدوین قانون اساسی جدید لیبی آغاز شد تهران - انتخابات اعضای کمیته تدوین قانون اساسی جدید لیبی آغاز شد شبکه الجزیره روز پنجشنبه اعلام کرد انتخابات اعضای کمیته 60 نفری تدوین قانون اساسی جدید لیبی از ساعت 8 بامداد امروز به وقت محلی طرابلس پایتخت لیبی آغاز شد وانتخابات هیات تدوین قانون اساسی لیبی در میان تدابیر شدید امنیتی
پنجشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۳۹ همزمان با آغاز رای گیری برای انتخابات هیات تدوین قانون اساسی لیبی سخنگوی رسانهای اداره امنیتی طرابلس تاکید کرد که اقدامات امنیتی لازم جهت برقراری امنیت در جریان انتخابات اتخاذ شده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نوشته روزنامه مصریمردم لیبی اعضای کمیته تدوین قانون اساسی جدید را انتخاب می کنند
مردم لیبی اعضای کمیته تدوین قانون اساسی جدید را انتخاب می کنند تهران - ایرنا - مردم لیبی فردا پنجشنبه برای انتخاب اعضای کمیته تدوین قانون اساسی جدید این کشور به پای صندوق های رای می روند شبکه الجزیره روز چهارشنبه اعلام کرد انتخابات در حالی در لیبی برگزار می شود که وضعیت ادادگاه قانون اساسی تایلند درخواست مخالفان برای باطل کردن انتخابات را رد کرد
دادگاه قانون اساسی تایلند درخواست مخالفان برای باطل کردن انتخابات را رد کرددادگاه قانون اساسی تایلند درخواست مخالفان این کشور برای لغو انتخابات پارلمانی که اوایل ماه جاری برگزار شد را رد کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه دادگاه قانون اساسی تایلند درخواست مخالارائه پیشنهاد تشکیل کارگروه شفافسازی نحوه اجرای قانون انتزاع
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲ ۱۸ دبیرکل کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی از ارائه پیشنهاد تشکیل یک کارگروه در این کانون با حضور نماینده تامالاختیار وزیر جهاد کشاورزی به منظور شفافسازی درباره نحوه اجرای قانون انتزاع خبر داد کاوه زرگران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایرافلاحت پیشه: دعوت از ایران برای حضور حاشیهای در ژنو2 توهینآمیز است/ واشنگتن به دنبال حضور کم هزینه اما تاثیرگ
فلاحت پیشه دعوت از ایران برای حضور حاشیهای در ژنو2 توهینآمیز است واشنگتن به دنبال حضور کم هزینه اما تاثیرگذار تهران در موضوع سوریه است یک کارشناس مسائل بینالملل دعوت جان کری از ایران برای حضور در حاشیه کنفرانس ژنو2 سوریه را توهینآمیز خواند نامهنیوز جان کری وزیر خارجه آوقتم را برای دیدن برنامه 90 نمی گذارم! آیتاللهی:کشمکشی با کمیته ملی المپیک نداریم/ مذاکره با وینگادا پیشنهاد
وقتم را برای دیدن برنامه 90 نمی گذارم آیتاللهی کشمکشی با کمیته ملی المپیک نداریم مذاکره با وینگادا پیشنهاد کی روش نبودنایب رئیس فدراسیون فوتبال گفت ما هیچ کشمکشی با کمیته ملی المپیک نداریم و باید بخشی از کارها را با آنها هماهنگ کنیم چرا که بخشی از هزینههای تیم امید بر عهده آنهسوخت گذاری دوباره نیروگاه اتمی بوشهر طبق برنامه پیش می رود
سوخت گذاری دوباره نیروگاه اتمی بوشهر طبق برنامه پیش می رود بوشهر- ایرنا - معاون نیروگاهی سازمان انرژی اتمی ایران گفت فعالیت هایی که برای سوخت گذاری دوباره و انجام تعمیرات برنامه ریزی شده نیروگاه اتمی بوشهر در دست اجراست طبق برنامه پیش می رود و امیدواریم تا اوایل سال آینده برق توتایلند در "برزخ سیاسی" /پیشنهاد برگزاری انتخابات در ماه آوریل
چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱ ۱۰ کمیسیون انتخابات تایلند اعلام کرد که تلاش میکند تا برای پایان بخشیدن و تکمیل روند رایگیری مخدوش شده ماه جاری میلادی یک انتخابات دیگر در آوریل 2014 برگزار کند اقدامی که این کشور آسیایی را با دو و ماه نیم دیگر برزخ و بلاتکلیفی سیاسی تحت کنترل دولت م-
گوناگون
پربازدیدترینها