واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مذاکرات محرمانه ای که نتیجه بخش نیست/ وزیران 12 کشور در سنگاپور کوالالامپور - ایرنا - وزیران تجارت و بازرگانی برخی کشورهای آسیا و اقیانوسیه دور تازه مذاکرات خود را سنگاپور برای نهایی کردن پیمان همکاری های فرااقیانوسیه ای موسوم به ترانس پاسفیک آغاز کرده اند.
به گزارش ایرنا، این مذاکرات از روز گذشته در سنگاپور با حضور 12 کشور تشکیل دهنده این پیمان آغاز شده است.
همزمان با آغاز این مذاکرات گروه های مردمی مخالف پیمان همکاری های ترانس پاسفیک نیز تجمعاتی برگزار کرده اند . گروهی مالزیایی روزگذشته در کوالالامپور با شمایل زامبی در تجمعی به مذاکرات نهایی کردن این پیمان اعتراض کردند.
استرالیا، برونئی، کانادا، شیلی، ژاپن، مالزی، مکزیک، نیوزیلند، پرو، سنگاپور، آمریکا و ویتنام که 40 درصد از اقتصاد جهانی را تشکیل می دهند در مذاکرات این پیمان حضور دارند.
وزیران تجارت و بازرگانی آسیا و اقیانوس آرام به رهبری آمریکا امید دارند دور تازه مذاکرات برای ایجاد منطقه آزاد تجاری بزرگ در این منطقه از جهان در سال جاری میلادی به نتیجه برسد.
کارشناسان با توجه به برخی اختلافات پیش بینی می کنند این پیمان در آینده نزدیک امضا نشود اما مقامات آمریکایی به امضای این قرارداد در آینده نزدیک امیدوارند.
وزیران تجارت این 12 کشور هم اکنون در نشست چهار روزه سنگاپور در پشت درهای بسته و پس از مذاکرات چند روزه کارشناسان ارشد در حال مذاکره بر سر پیشنهاد مذاکره کنندگان ارشد خود هستند.
لی هسین لونگ نخست وزیر سنگاپور گفت که مذاکره کنندگان به توافق و تکمیل پیمان در سال جاری بسیار نزدیک شده اند، اما برخی از وزیران درگیر در مذاکرات اعلام کردند مذاکرات طولانی خواهد بود.
وزیران تجارت و بازرگانی استرالیا، برونئی، کانادا، شیلی، ژاپن، مالزی، مکزیک، نیوزیلند، پرو، سنگاپور، آمریکا و ویتنام پس از مذاکرات دی ماه گذشته نیز اعلام کردند مسائل مختلف حل نشده همچنان وجود دارد.
این 12 کشور در خصوص برخی مسایل از جمله بازشدن بازارهای ژاپن و محدود کردن نقش شرکت های دولتی در اقتصاد با یکدیگر مشکل دارند.
گروه های غیردولتی مانند پزشکان بدون مرز نیز مخالف این پیمان منطقه ای هستند و معتقدند شرکت های دارویی براساس این پیمان دسترسی مردم به داروهای ارزان قیمت را با استفاده از مقررات حقوق مالکیت معنوی در پیمان همکاری های فرااقیانوسیه ای محدود می کنند.
مصطفی محمد وزیر تجارت مالزی پیش از شرکت در نشست سنگاپور در کوالالامپور به خبرنگاران گفت براساس یک جدول زمانی می توان مذاکرات را پیش برد و نتیجه گرفت.
وی گفت که تنها هشت فصل از 29 فصل پیشنهادی در این پیمان نهایی شده است. کارشناسان معتقدند بخش بحث برانگیز و قابل توجه برای مذاکرات در پیمان همکاری های فرااقیانوسیه ای همچنان باقی مانده است.
در همین حال امضا و به سرانجام رساندن پیمان همکاری های ترانس پاسفیک برای دولت باراک اوباما رییس جمهور آمریکا یک اولویت است.
آمریکا بدنبال کاهش نفوذ چین در منطقه آسیا و اقیانوس آرام و نفوذ پایدار واشنگتن در این منطقه از جهان است و در این چارچوب پیمان همکاری های ترانس پاسفیک را در اولویت برنامه های خود قرار داده است.
حال باید دید این مذاکرات در سنگاپور که مانند سه ماه گذشته پشت درهای بسته برگزار می شود به نتیجه ای می رسد.
آساق**د.م**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]