واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ناگفتههای کانال محرمانه تهران-واشنگتن از مذاکرات پشت پرده دو کشور: مقامات مذاکره کننده ایرانی به شدت حرفهای هستند/ تلفنی و ایمیلی در تماس هستیم
در حالی که گروهی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه برای نظارت بر روند آغاز توافقنامه ژنو عازم تهران میشود، دیپلمات آمریکایی که از سوی اوباما مامور آغاز کانال دوجانبه با ایران در خصوص توافق نامه هستهای شده بود درباره نقشش در این مذاکرات میگوید.
به گزارش نامهنیوز، ویلیام برنز، 14 ژوئن در گفتوگو با المانیتور برای نخستین بار از کانال محرمانه میان تهران و واشنگتن که کمی پس از انتخاب حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران صورت گرفت و به نخستین توافق میان ایران و قدرت های جهانی در نوامبر گذشته منجر شد، سخن گفت.
برنز به عنوان تنها مقام دوم سرویس خارجی آمریکا است به عنوان معاون وزیر خارجه، هدایت تیمی از همکارانش برای رسیدن به توافق هسته ای با ایران را بر عهده داشت.
برنز همچنین هدایت تیم «به شدت حرفه ای» و با «اهداف معین اجرای مذاکرات هسته ای» با ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری و پس از انتخاب ظریف، نماینده سابق ایران در سازمان ملل به عنوان وزیر خارجه را بر عهده داشت. برنز در این باره، گفت: موضوعات باقی مانده، پیچیده ترین موضوعات بودند. من قطعا دریافتم که مقام های ایرانی، که ما با آنها کار کردیم افرادی به شدت ماهر و حرفه ای هستند و من فکر می کنم بررسی آنچه آنها از آن سخن می گفتند بیانگر آن است که بهترین منافع را برای ایران در تلاش برای دست یابی به راه حل هسته ای دنبال میکردند. تلاش هایی که به مذاکرات سختی منجر شد. اما من یک احترام حرفه ای ویژه ای برای کسانی که من و تیمم با آنها دیدار داشتیم قائل هستم.
برنز گفت: من فکر می کنم دو کشور مشکلات زیادی در روابط سیاسی خود دارند و حل این موضوع به زمان و تلاش در خصوص تمامی موارد مورد اختلاف دو کشور احتیاج دارد و موضوع هستهای تنها موضوع مورد اختلاف دو کشور نبود.
در میان موضوعات مورد اختلاف ایران و آمریکا قطعا سوریه و نقش آینده بشار اسد نیز وجود دارد.
برنز در بخش دیگری از سخنانش، گفت: ما قطعا از هرگونه مشارکت ایران در پیشبرد گام های عملی استقبال می کنیم به این معنا که این موضوع به نفع مردم سوریه و منطقه است.
برنز در ادامه می گوید: حقیقت این است که برخلاف تاریخ پرپیچ و خم روابط آمریکا و ایران، در واقع یک فرصت برای آزمایش بد نیست. و من فکر می کنم برای ما بسیار مهم است که آن را امتحان کنیم و پس از طرح مشترک، شرایط کنونی به وجود آید. طرحی که بر اساس آن از گسترش برنامه هسته ای ایران جلوگیری کرده و جنبههای مهم آن را به عقب باز میگردانیم.
وی در خصوص دست یابی به توافق جامع هسته ای با ایران گفت : هیج توهمی در خصوص چالش های پیش رو وجود ندارد و در حالی که موضوعاتی که در مذاکرات آینده پیش رو داریم بسیار پیچیده هستند، راه حل در این موضوع قابل دستیابی است.
برنز تاکید کرد که مذاکره کنندگان هستهای ایران و آمریکا فراتر از دیدارهای عمومی و خصوصی که اکنون گفته میشود در پاییز گذشته رخ داده است در ارتباط مستقیم با یکدیگر از طریق تلفن و ایمیل بودند. موضوع تعجب برانگیز در این بین که توجهات را به دیپلماسی عمومی و خصوصی جلب کرد بود آنچه روحانی، ظریف و تیمشان به نمایش گذاشتند، بود. به طور مثال تبریک سال نو یهودی و ارتباط مستقیم آنها با روزنامه نگارانی که به طور مستقیم موضوعات هسته ای را پوشش میدادند.
برنز گفت: من فکر می کنم دیپلماسی در انتها، تنها در خصوص موضوعات و یا مشکلات نیست، دموکراسی در خصوص مردم و تلاش برای همکاری با مردم در صورت پیدایش زمیه های مشترک است.
1392/10/27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]