واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: 14 ماده غذايي که طول عمر را زياد ميکند
کد خبر: ۳۸۱۲۵۵
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۰ - 23 February 2014
يک متخصص تغذيه گفت: به جاي آنکه به دنبال روشهاي عجيب و غريب باشيم اگر 14 ماده غذايي را در زنجيره غذايي روزانه بگنجانيم نه تنها بسياري از بيماريها را از خود دور ميکنيم بلکه طول عمر بيشتري خواهيم داشت.
شيوا فرجي در مورد نقش مواد غذايي بر افزايش طول عمر خاطرنشان کرد: از ابتداي خلقت انسان و در دورههاي مختلف همه به دنبال راهکاري براي افزايش طول عمر بودهاند که يکي از آنها تاثير مواد غذايي است.
وي افزود: 14 نوع ماده غذايي مفيد وجود دارد که اگر مصرف مداوم آنها در دستور غذايي قرار گيرد روند پيري را کند کرده و با پيشگيري از بسياري از بيماريها طول عمر را افزايش ميدهد که سيب، موز، تخممرغ، ماهي، لوبيا سبز، گردو، سويا، اسفناج، گل کلم، ليمو ترش، پياز، گوجهفرنگي و چاي سبز اين 14 ماده را تشکيل ميدهند.
فرجي در مورد خواص هر يک از اين مواد گفت: سيب سرشار از آنتياکسيدان بوده و به دليل وجود آنتياکسيداني به نام کوارستين در کنار فيبر معروفي به نام پکتين ذرات ژلهاي مانندي را در خون ايجاد ميکند که مواد زائد خون به آن چسبيده و دفاع ميشود که بهترين راه مقابله با سرطان خون نيز محسوب ميشود.
موز ماده غذايي ديگري است که به گفته اين متخصص تغذيه حاوي پتاسيم براي تنظيم فشار خون و منيزيم براي پيشگيري از سرطان است. غافل از اينکه اسيد فوليک موجود در موز نيز در سلامتي نقش موثري دارد.
وي ادامه داد: همچنين مواد موجود در تخممرغ براي پيشگيري از آب مرواريد موثر اس و کولين موجود در آن به تقويت حافظه کمک ميکند براي همين به کودکان زرده تخم مرغ ميدهيم و ميتواند مصرف به اندازه آن در پيشگيري از اختلال حواس و آلزايمر موثر باشد به شرط آنکه تخممرغ را سرخ نکنيم چرا که همين امر خود باعث بروز سرطان ميشود و تخممرغ آبپز بهترين نوع استفاده از آن است.فرجي همچنين سير را ماده غذايي معجزهکننده عنوان کرد و گفت: سير خاصيت ضد انعقادي دارد و سرشار از آنتياکتسيدان است و حتي افرادي که به سرطان مبتلا هستند به دليل خاصيتي که سير روي سلولهاي سرطاني ميگذارد و آنها را منهدم ميکند با خوردن سير خام طول عمرشان افزايش مييابد.
عضو انجمن علمي تغذيه ايران لوبيا سبز را به دليل فيبر محلولي که دارد براي دستگاه گوارش مفيد دانست و افزود: خوردن اين ماده غذايي باعث ميشود که فرد دچار يبوست نشود و به همراه فيبر موجود در خود چربي زائد را از بدن دفاع کرده و کلسترول خون را پايين ميآورد چرا که کلسترول خود زمينهساز بسياري از بيماريهاست.
فرجي همچنين گفت: گردو سرشار از امگا 3 است و اگر يک مشت گردو بخوريم معادل صد گرم ماهي آزاد اثربخشي دارد که ميتواند در کاهش فرآيندهاي التهابي به ويژه التهاب مفاصل مفيد باشد و در کنار آن در تقويت حافظه بسيار موثر است.
در ادامه همچنين سويا به دليل داشتن ايزوفلاوين در کاهش سرطان سينه در خانمها نقش پررنگي را ايفا ميکند و براي کاهش پيامدهاي ناشي از يائسگي در زنان بسيار مهم است و توصيه ميکنيم همه افراد لوبياي سويا را به عنوان يکي از تنقلات در برنامه غذايي خود قرار دهند.اين متخصص تغذيه اظهار داشت: اسفناج به دليل داشتن ويتامينهاي A و C و اثرات آنتياکسيداني سبب طول عمر ميشود و گلکلم به دليل کلسيم بالا ميتواند در ايمنسازي بدن براي پيشگيري از رشد سلولهاي سرطاني نقش کليدي ايفا کند. همچنين براي افرادي که زخم معده دارند بخارپز اين نوع ماده غذايي بسيار مفيد است.ليموترش نيز يکي از اين 14 ماده غذايي معجزهگر است که بدن را در مقابل عفونتهاي باکتريايي ايمن ميکند به شرط آنکه ليموترش تازه را هنگام استفاده و در همان لحظه برش داد و استفاده کرد و آبليموهاي مانده که از قبل تهيه شده و در شيشهها قرار دارد خاصيت ليموترش تازه را ندارد.
در عين حال افرادي که به طور مداوم ليموترش مصرف ميکنند کمتر به بيماريهاي دهان و لثه دچار ميشوند.
وي گفت: پياز نيز به دليل داشتن سولفور و کوارستين آنتيبيوتيک قوي محسوب ميشود که سطح کلسترول خون را نيز کاهش ميدهد و تنها اشکال آن ايجاد بوي بد دهان است.
در عين حال گوجه فرنگي به دليل داشتن ليکوپن در پيشگيري از سرطان پروستات به عنوان يکي از سرطانهاي شايع در مردان بسيار مفيد است.
فرجي در پايان تاکيد کرد: چاي سبز هم به عنوان چهاردهمين ماده غذايي موثر در افزايش طول عمر توصيه ميشود چرا که در پيشگيري از سرطان و بيماريهاي قلبي _ عروقي مفيد است به شرط آنکه آن را درست دم کنيم که يک قاشق مرباخوري از چاي سبز را بايد در يک ليوان آب جوش ريخته در آن را بگذاريم و در محيط اتاق يک ربع بعد آن را مصرف کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]