واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اقتصاد مقاومتي را گفتمان ملي كنيد
ابلاغ سياستهاي كلي «اقتصاد مقاومتي» توسط مقام معظم رهبري به رؤساي قواي سهگانه و رئيس مجمع تشخيص مصلحت از مهمترين موضوعاتي بود كه طي هفته گذشته شاهد آن بوديم
ابلاغ سياستهاي كلي «اقتصاد مقاومتي» توسط مقام معظم رهبري به رؤساي قواي سهگانه و رئيس مجمع تشخيص مصلحت از مهمترين موضوعاتي بود كه طي هفته گذشته شاهد آن بوديم. تشخيص اهميت اين ابلاغ را البته مسئولان ذيربط بهتر از ديگران ميدانند اما در اين زمينه تأكيد بر مسائلي در خصوص اقتصاد مقاومتي ضروري است كه شايد در صورت توجه و عنايت مسئولان، برخي از وعدهها در عمل هم به كار گرفته شود.
اقتصاد مقاومتي براي تحكيم گفتمان انقلاب اسلامي
با روي كار آمدن دولت يازدهم و تمركز بر سياست خارجي و تلاش براي تقويت روابط با ساير كشورها، رهبر معظم انقلاب بارها و بارها در سخنانشان، دولت را بر توسعه درونزا و نگاه به اقتدار ملي و سرمايههاي داخلي سفارش كردند. اين تأكيدات البته به معناي بيتفاوتي در برابر مسائل خارجي نبود اما اين نكته را در دل داشت كه تلاش در عرصه بينالمللي نبايد منجر به فراموشي داخل و سست شدن تكيه به نيروهاي داخلي شود. طبيعي است كه توجه به اقتصاد مقاومتي علاوه بر آنكه روابط ديپلماتيك را انكار نميكند، ميتواند در مسير خود منجر به جا افتادن و تحكيم «گفتمان علم و پيشرفت علمى»، «گفتمان پيشرفت عمومي كشور» و در مجموع تحكيم و استحكام «گفتمان انقلاب اسلامي» شود، چنانكه دانشگاههاي كشور خلأهاي موجود در زمينه اقتصاد مقاومتي را پر كنند و با توليد علم، آنچه در اين زمينه و تكيه بر داخل لازم است را مهيا سازند.
آنگونه كه رهبر معظم انقلاب امسال در ديدار با اساتيد دانشگاهها تأكيد كردند: «نكتهاى كه بر اين اساس بنده اصرار دارم در ذهن آقايان و خانمها و اساتيد محترم مطرح باشد، اين است كه «گفتمان علم و پيشرفت علمى» و «گفتمان پيشرفت عمومى كشور»- يعنى انگيزه براى سهيم شدن دانشگاه در پيشرفت كشور- در دانشگاه بايد حفظ شود كه البته امروز وجود دارد اما بايد حفظ و تقويت شود. هيچ چيزى نبايد با اين گفتمان در دانشگاه مزاحمت كند. بايد اصرار بر نوآورى علمى در دانشگاه وجود داشته باشد؛ اصرار بر قرار گرفتن پيشرفتهاى علمى در خدمت نيازهاى كشور كه يكى از جهتگيرىها و معيارهاى اساسى اين است. بالاخره ظرفيتها محدود است - هم ظرفيتهاى انسانى، هم ظرفيتهاى مالى و مادى - حتماً بايد توجه شود كه كار علمى ما در جهت نياز كشور باشد. ما نيازهاى گوناگونى داريم كه دانشگاه ميتواند به اين نيازها پاسخ دهد، اين خلأها را پر كند. اين هم يك تجربه ماست.»
اعتماد بر توان دانشجويان و افتخار به عزم آنان
تحريمهاي مداوم عليه انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي عاملي است كه مقاومت را در اقتصاد تركيب كرده است. اقتصاد ايران تنها زماني ميتواند پابرجا باشد كه در عين پويايي و نوآوري توان مقاومت و پيشرفت را داشته باشد. از اين رو طبيعي است كه براي تحقق جنبه عملي اقتصاد مقاومتي بعد از نامهنگاريهاي اداري، بايد تمركز را بر پوياترين و باانگيزهترين قشر جامعه براي مقاومت و پيشرفت گذاشت كه همانا اساتيد و دانشجويان هستند. دانشگاهيان در عرصههاي مختلف پس از انقلاب اسلامي ثابت كردهاند كه اهل مدارا با دشمن نيستند و در هر شرايطي بهترينها را با دستان خود رقم ميزنند. از ايام دفاع مقدس گرفته تا سالهاي بعد و خصوصاً در زمينه رشد و توسعه فناوري صلحآميز هستهاي كه امروز دشمن را به مذاكره واداشته، همواره نقش دانشجويان روشن و واضح بوده است. از اين رو ميتوان در شرايطي كه اقتصاد با بسياري از مباحث ديگر گره خورده است، به توان و علم و خلاقيت دانشجويان خود بيش از نيروهاي خارجي اعتماد كنيم و بيش از آنكه از سرمايهگذاري كشورهاي ديگر در ايران خوشحال شويم، به سرمايهگذاري روي دانشجويان و عزم آنان افتخار كنيم. گذشته ثابت كرده اعتماد و افتخار به دانشجويان، آيندهاي خوب و نيك را رقم ميزند.
استفاده از متخصصان از هر جناح و نگرش سياسي
در سطح مسئولان هم البته لوازمي براي حركت در مسير اقتصاد مقاومتي لازم است و اينطور نيست كه اعتماد به دانشجويان به منزله حذف مسئوليت مسئولان امر باشد. فراغت داشتن از بازيهاي حزبي و حرفهاي جناحي به منظور حذف رقيب آن هم در شرايطي كه سكان دولت را در دست داريم، نكته مهمي است كه ميتواند كمك وافري به پيشبرد اهداف اقتصاد مقاومتي كند؛ اهدافي كه تنها با دست در دست همديگر دادن به نتيجه ميرسد و به تنهايي و با افكاري نظير به نام زدن اقتصاد مقاومتي به دولت خود، به نتيجهاي نخواهد رسيد چراكه تلاش براي سند زدن اين راهبرد، تا انتهاي راه متصديان و متوليان امر را گرفتار دعواهاي سياسي و منازعات كلامي خواهد كرد؛ منازعاتي كه فقط هزينه همايشها و كنفرانسها و جلسات پرطمطراق و در عين حال پوك را روي دستان دولت خواهد گذاشت اما استمداد طلبيدن از كاربلدها و متخصصان در اين زمينه خواه از جبهه سياسي خودي باشند يا رقيب، ميتواند گام بزرگي در اين جهاد اقتصادي باشد. جنگ اقتصادي همچون جنگ نظامي عرصهاي است كه تمامي دلسوزان بايد از نگاههاي سياسي فارغ شوند و نگاه خود را به هدف متمركز كنند؛ هدفي كه با وحدت در اجتماع و همدلي در ميان مسئولان و متخصصان به آن ميتوان رسيد و پيروزي را در اوج اقتدار كسب كرد و دشمن را در حالي كه نگاه به شكست ما دارد، شكست داد.
نویسنده : علي رضايي
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 03 اسفند 1392 - 23:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]