واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ اسفند ۱۳۹۲ (۱۶:۱۰ب.ظ)
سرپرست اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان قم: امامزاده موسي مبرقع(ع) همواره در طول زمان مورد توجه علما قرار داشت سرپرست اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان قم گفت: امامزاده موسي مبرقع(ع) همواره در طول زمان مورد توجه علما قرار داشت كه از جمله آنها ميتوان به تشريففرمايي امام خميني(ره) و حضرت آيتالله بهجت به اين مكان مقدس اشاره كرد.
به گزارش خبرگزاري موج، حجتالاسلام عبدالحميد فاطميان، با اشاره به اينكه امامزاده موسي مبرقع به پنج امام معصوم(ع) منصوب بوده و برادر تني امام هادي(ع)، عموي امام حسن عسكري(ع) و نوه امام رضا(ع) است گفت: ولادت موسي مبرقع(ع) در سال 214 هجري قمري بوده و دو سال بعد از امام هادي(ع) در مدينه متولد شدهاند. مادر بزرگوار ايشان حضرت سمانه نام دارد، وي بانويي باتقوا بوده و لقب سيده به ايشان اعطا شده است.
وي به ذكر سخني از فرمودههاي امام جواد(ع) راجع به سمانه، مادر موسي مبرقع پرداخت و گفت: امام جواد(ع) ميفرمايد: سمانه حق ما را ميشناسد و او اهل بهشت است، شيطان بر او تسلطي ندارد و او جزء مادران و صديقان و صالحان است.
سرپرست اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان قم با بيان اين مطلب كه موسي مبرقع در سن 42 سالگي و در سال 256 هجري قمري به قم آمدند، تاكيد كرد: ورود موسي مبرقع(ع) به قم بعد از به امامت رسيدن برادرشان امام هادي(ع) است. امام هادي(ع) به موسي مبرقع ماموريت ميدهند تا به شهر قم آمده، به ترويج دين بپردازند و پاسخ گوي سوالات و شبهات مردم باشند.
حجتالاسلام فاطميان گفت: موسي مبرقع(ع) زماني كه به قم آمدند در خانه ابوخالد اشعري ساكن شدند. ابوخالد از ياران و وفاداران امام رضا(ع) بوده به همين دليل منزل خود را در خدمت نوه امام رضا(ع) قرار داده و 40 سال در اين خانه زندگي كردند.
وي اضافه كرد: پس از گذشت چند سال از حضور اين بزرگوار در قم، دخترشان و خواهرشان زينب، ام محمد و ميمونه (دختران امام جواد) به قم آمدند و پس از وفات در كنار حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شدند.
سرپرست اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان قم اظهار داشت: همچنين تعدادي از خاندان و نزديكانشان هم به قم سفر كرده و با مرور زمان و فوت آنها پيكرهاي مطهرشان در نزديكي همين مكان به خاك سپرده شد و به همين دليل نام اين مكان به چهل اختران معروف است و در آن پيكرهاي مردان و زنان و نوزاداني ديده شده است.
حجتالاسلام فاطميان در اين رابطه ابراز داشت: زماني كه سقف امامزاده موسي مبرقع(ع) فرو ريخت، يكي از معتمدين در اين مكان حضور داشته و در سن جواني به سر ميبرد و خود را از لابهلاي جمعيت عبور داده و به صحن مبارك رسانده بود، زماني كه به آنجا رسيده بود بدنهاي امامزادگان را به طور سالم ديده است و اين از معجزات چهل اختران است كه بدنهاي امامزادگان در سرداب در كنار هم و سالم آن هم بعد از 1000 سال ديده شود.
وي با بيان اينكه امامزاده موسي مبرقع در طي 40 سال حضور در قم به طور مرتب به زيارت عمه شان خانم حضرت معصومه(س) مشرف ميشدند افزود: وي خادم حرم ايشان بودند و به همراه خواهرشان بانو زينب، با اموال خودشان گنبد و حرم حضرت را بازسازي كردند.
سرپرست اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان قم ادامه داد: موسي مبرقع(ع) همچون حضرت يوسف(ع) داراي چهره زيبايي بودند تا جايي كه در هنگام عبور از بازار مردم دست از كسب و كار خود برداشته و به ايشان خيره ميشدند به همين دليل، برقع (روي بند) به صورت انداختند تا مبادا باعث گناه فردي شده و اين از تقواي ايشان نشأت ميگيرد و به موسي مبرقع(ع) معروف شدند.
حجتالاسلام فاطميان با بيان اينكه امامزاده موسي مبرقع(ع) به عنوان يكي از شخصيتهاي برجسته بعد از حضرت معصومه(س) در قم معروف هستند افزود: امامزاده موسي مبرقع(ع) همواره در طول زمان مورد توجه علما و فضلا قرار داشت كه از جمله آنها ميتوان به تشريف فرمايي امام خميني(ره) در سال 1358 به اين مكان اشاره كرد و همچنين ميتوان به زيارت آيت الله بروجردي(ره) و آيت الله بهجت(ره) اشاره داشت و از مراجع كنوني نيز آيت الله نوري همداني، آيت الله صافي گلپايگاني و آيت الله جوادي آملي نيز به طور متناوب به زيارت اين امامزاده ميآيند.
وي با اشاره به برنامههاي فرهنگي در اين مكان مقدس انجام ميشود درباره گسترش آستان امامزاده موسي مبرقع بيان داشت: در اين مكان 43 امامزاده گرد هم آمدهاند و با توجه به عنايت ويژه مسولان كشوري و شهري، اين مكان در حال توسعه است و حدود 100 خانه در اطراف امامزاده تمليك شده و در آينده به امامزاده متصل خواهد شد.
گفتني است: 22 ربيعالثاني (شنبه 3 اسفند1392) مصادف با سالروز وفات فرزند بلا فصل امام جواد عليهالسلام، يعني حضرت موسي مبرقع(ع) است. آستان اين امامزاده در خيابان شهيد طالقاني(آذر)قم و در محله معروف به چهل اختران قرار دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]