واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
المانیتور:ایران و 1+5 در باره همه مسائل قابل بررسی به توافق رسیدند تهران- ایرنا- پایگاه اینترنتی ˈالمانیتورˈ نوشت، دور نخست مذاکرات هسته ای ایران و شش کشور برای دستیابی به توافقی جامع در حالی به پایان رسید که دو طرف درباره همه مسائلی که نیاز به بررسی دارند و جدول زمانی ادامه مذاکرات در چهارماه آینده به توافق رسیدند.
این پایگاه اینترنتی در نوشتاری به قلم ˈ لورا روزنˈ به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی افزود: ˈ ما در آغاز روندی بسیار دشوار و پیچیده هستیم. این روند همچون مارتن و دوی سرعت است و ما باید یک مسیر طولانی را در یک مدت زمانی کوتاه طی کنیم.
ˈکاترین اشتونˈ مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانس خبری مشترک کوتاهی با ˈمحمد جواد ظریفˈ وزیر خارجه ایران در صبح پنج شنبه اعلام کرد: ما سه روز مفید را پشت سر گذاشتیم که در آن همه موضوع هایی که برای رسیدن به توافق جامع و نهایی نیاز به بررسی دارند، تعیین شدند.
وی در بیانیه ای که سپس محمد جواد ظریف نسخه فارسی آن را خواند، افزود: کارهای زیادی برای انجام دادن باقی مانده است. این روند آسان نخواهد بود اما ما آغاز خوبی داشتیم.
این پایگاه خبری با اشاره به از سرگیری مذاکرات در 17 مارس ( 26 اسفند) نوشت: این نشست با مشورت کارشناسان فنی شش کشور و ایران تقریبا تا چند ماه آتی ادامه خواهد یافت.
مقام آمریکایی مذکور که خواست نامش فاش نشود، روز پنج شنبه پس از پایان مذاکرات به خبرنگاران گفت: نمی توان همه مسائل آینده را پیش بینی کرد اما در حال حاضر مسیری در پیش رو داریم که در آن نحوه ادامه مذاکرات مشخص شده است.
وی مذاکرات را ˈسازنده و مفیدˈ توصیف کرد و اظهار داشت دو طرف درباره ˈ روند و موضوع مذاکراتˈ گفت و گو کردند و چارچوبی را برای مسیر پیش رو تعیین کردند هر چند که این توافق هنوز ظاهرا به صورت رسمی مکتوب نشده است.
مقام مذکور گفت: ما تلاش می کنیم تا حد ممکن شفاف و باز عمل کنیم اما در عین حال مهم است که فضایی را ایجاد کنیم تا دیدگاه های همگان شنیده و به آن توجه شود.
این مقام آمریکایی درباره انتقادهایی که گفته می شود ظریف از اظهارات اخیر برخی از مقامات آمریکایی داشته گفت: دو طرف توافق کرده بودند مراقب تاثیر سخنان شان بین مخاطبان داخلی طیف سیاسی مقابل شان باشند. تندروها در ایران واکنشی منفی به اظهارات ˈجان کریˈ وزیر خارجه آمریکا درباره ˈ روی میز بودن همه گزینه هاˈ و سخنان ˈوندی شرمنˈ معاون وزیر خارجه در بین اعضای کمیته سنای درباره بررسی موشک های بالستیک در توافق جامع نشان داده اند.
در مقابل، برای مثال به تازگی گزارش هایی درباره مراسم سی و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی منتشر شد که در کنار اظهارات همیشگی خصومت آمیز علیه آمریکا و اسرائیل، تظاهرکنندگان ایرانی شعار مرگ بر آمریکا سر می دادند و پوسترهایی ˈتوهین آمیزˈ از اوباما و شرمن حمل می کردند.
این مقام آمریکایی افزود: همه طرف های مذاکره کننده مخاطبانی در داخل و شرکایی با دیدگاه مختلف دارند. آنها چیزی را بیان می کنند که طرف مقابل نمی پذیرد. این اتفاق رخ می دهد. آنچه که توافق کرده ایم تلاش برای درک تاثیر چنین اظهاراتی در مذاکرات است و این که تا حد امکان در اظهارات خود دقت کنیم.
وی گفت اگر پیامی که به ایران ارسال می شود این باشد که ˈدر صورت دستیابی به توافق جامع احتمال دارد تحریم های این کشور برداشته شود و بنابراین این کشور می تواند از فضای تجاری عادی تری بهره ببرد، پس مذاکره درباره توافقنامه جامع مهم است،ˈ این پیام مفید است.
ˈرضا مرعشیˈ مقام سابق وزارت خارجه آمریکا در شورای ملی ایرانیان آمریکا ( نیاک) روز پنج شنبه به خبرنگار المانیتور گفت: من فکر نمی کنم که ایرانی ها از بعد کاملا متفاوتی نسبت به آنچه آمریکایی علنا بیان می کنند، به مذاکرات نگاه می کنند.
مسائل بسیار دشواری وجود دارد که نیاز به بررسی دارد و برای رسیدگی به آنها نیاز هست که به تفکر خلاقانه نیاز دارد. اما مذاکره کنندگان دو طرف با وجود لحظات تردید آمیز، درباره توانایی خود برای دستیابی به توافقی موقت در پاییز گذشته اطمینان کسب کردند.
مرعشی به نقل از یکی از مذاکره کنندگان ارشد ایرانی گفت: این که بگوییم این روند بسیار دشوار است و ممکن است برخی به آن مشکوک باشند، عادلانه است اما عادلانه نیست که این جمله در همین جا خاتمه یابد. این جمله باید این گونه پایان یابد که همه آنچه تاکنون رخ داده بی سابقه بوده است و ما باید از این فرصت برای رفع چالش های بسیار دشوار پیش رو استفاده کنیم . باید باور کنیم که این روند می تواند موفق شود در غیر این صورت ، مذاکرات چه فایده دارد.
مترجمام**9158**1566
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]