تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مى كند، مستجاب نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844894799




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جمعیت ایران ۸۸ سال دیگر، ۳۱ میلیون می شود


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: جمعیت ایران ۸۸ سال دیگر، ۳۱ میلیون می شود


رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه سراسر کشور گفت: در صورت ادامه روند کاهشی رشد جمعیت، جمعیت کشور در سال ۱۴۵۰ هجری خورشیدی، به ۵۶ میلیون تن، و در سال ۱۴۸۰، یعنی ۸۸ سال آینده، به ۳۱ میلیون تن کاهش خواهد یافت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، حجت الاسلام «سیدرضا تقوی»، پیش از سخنرانی خطبه های نماز جمعه این هفته تهران، در مصلی بزرگ امام خمینی (ره)، در خصوص رشد جمعیت و اهمیت آن از دیدگاه اسلام و مقام معظم رهبری، افزود: جمعیت ایران در سال 1405 به اوج خود یعنی 79 میلیون نفر می رسد، که این سال یک سال بعد از اتمام سند چشم انداز است و پس از آن، با رشد منفی رو به رو خواهیم شد.

تقوی تاکید کرد: با توجه به روند کاهش جمعیت کشور باید جلوی آن را از امروز گرفت در غیر اینصورت در آینده با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.
       
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه سراسر کشور تصریح کرد: امروز بیشتر نگاه فردگرایانه به زندگی انسان حاکم شده است؛ یعنی زندگی برای خود نه زندگی برای جامعه و دیگران و نه برای خداوند.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی، همچنین افزود: در طول تاریخ، چهره های اندیشمند، متفکران، پژوهشگران و منتقدانی که در مسایل جامعه فعالیت می کردند جمعیت را دغدغه کار خودشان می دانستند و همیشه موضوع رشد جمعیت، چه رشد منفی و چه رشد مثبت را متذکر می شدند.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه سراسر کشور افزود: به عنوان نمونه افلاطون و ارسطو عقیده داشتند شمار مردم نه آنقدر اندک باشد که استقلال و امنیت جامعه را به خطر اندازد و نه آنقدر زیاد که اصول دموکراتیک را به مخاطره بیندازد.
وی با اشاره به نظریات ابن خلدون، درباره جمعیت گفت: او معتقد بود جمعیت اگر انبوه و انباشته باشد امکان می یابد تا از نیروی خود بهتر استفاده کند.
تقوی، افزود: به اعتقاد وی، «جمعیت» مهم ترین وسیله برقراری امنیت سیاسی و نظامی جامعه است.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه سراسر کشور گفت: در موضوع جمعیت، دیدگاه های اندیشمندان غربی مانند مالتوس کشیش و اقتصاددان انگلیسی نیز مطرح شده است که او همزمان با انقلاب صنعتی نظریه مشهور خود را مطرح کرد و بعد از آن، تبلیغات زیادی روی این نظریه صورت گرفت.
تقوی افزود: مالتوس معتقد بود جمعیت با رشد هندسی و تولید غذا با رشد عددی افزایش می یابد و لذا جهان در آینده نه چندان دور با کمبود غذا و قحطی روبرو خواهد شد.
وی ادامه داد: در تفکرات کمونیستی و سوسیالیستی نیز دیدگاه هایی در این زمینه وجود دارد؛ نیکیتا خروشچف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی، در سال 1955 اعلام کرد: فکر محدود کردن توالد و تناسل، یک تئوری آدمخواری است که اندیشه بورژوآیی و سرمایه داری آن را اختراع کرده است؛ بنابراین این دیدگاه ها نشان می دهد در طول تاریخ، موضوع جمعیت مورد توجه بوده است.
تقوی، سپس به ضرورت توجه به موضوع جمعیت اشاره کرد و گفت: جامعه بشری همواره در معرض تحولات مختلف اجتماعی قراردارد و این تحولات در ابعاد زمانی و مکانی خاصی بوقوع می پیوندند.
وی افزود: ضرورت دارد تحولات جمعیتی همواره از نظر کمی و کیفی مورد بررسی قرار گیرد بخصوص آنکه این مهمترین مولفه برای برنامه ریزان کشور است.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه سراسر کشور گفت: برنامه ریزان نمی توانند بدون توجه به آمار جمعیتی و بررسی آمار توالد و تناسل برنامه خود را ببندند بنابراین برای اداره جامعه ضرورت دارد به این موضوع توجه شود.
تقوی افزود: برنامه ریزی برای مقدار فضای آموزشی، درمانی، امکانات سلامت و اشتغال و همه اینها به موضوع جمعیت ارتباط پیدا می کند.
وی گفت: نکته دیگر موضوع تداوم نسل است که لازم است در جامعه همیشه توالد و تناسل مورد نظر قرار گیرد.
تقوی به مولفه های قدرت اشاره کرد و افزود: پس از ثروت های خدادادی پشتوانه های فرهنگی و توان نیروهای مسلح یکی دیگر از ارکان و مولفه های قدرت موضوع جمعیت است.
وی گفت: اگر امروز بخواهیم از این منظر به مولفه های قدرت در کشورها اشاره کنیم  دو کشور چین و هند را می توانیم مثال بزنیم چراکه جمعیت آنها مورد توجه است و از ارکان قدرت این کشورها به حساب می آید.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه سراسر کشور افزود: نکته دیگر اینکه جمعیت با امکانات موجود بشری رابطه مستقیم دارد.
تقوی، گفت: عواملی وجود دارد که در کمیت و کیفیت جمعیت موثرند و آن را دچار نوسان می کنند که ما باید به این عوامل توجه کنیم تا بتوانیم جمعیت را بطور معقول و متناسب حفظ کنیم.
وی افزود: یکی از این عوامل، عوامل فکری است، عوامل فکری در رشد منفی یا مثبت جمعیت نقش مهم و اساسی دارد؛ تغییر در تعریف از زن و مرد معیار یعنی نگاه ما به یک زن و یا مرد معیار در جامعه بسیار موثر است.
تقوی، گفت: زن امروز هویت خود را در تحصیلات، استقلال اقتصادی و اولویت حضور در اجتماع می داند و آن را بر حضور در خانواده ترجیح می دهد این موضوع در رشد منفی جمعیت موثر است.
وی افزود: وقتی زن شخصیت خود را در این ببیند که کارمند باشد و باید استقلال اقتصادی داشته باشد، باید درس بخواند و تحصیلات بالا داشته باشد و معتقد باشد که کار در اجتماع از کار در خانه مفیدتر و موثرتر است طبیعی است که این نگاه در تولد فرزندان تاثیر می گذارد؛ دیگر وقت نمی کند که به بچه و کانون خانواده برسد و اگر این نگاه در بخشی از جامعه ما حاکم بشود حتما در توالد و تناسل نقش دارد.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه سراسر کشور گفت: زنی که بخواهد به مراتب بالای تحصیلات برسد کمتر تن به ازدواج می دهد و لذا سن ازدواج بالا می رود؛ زنی که بخواهد فعالیت اقتصادی مستقل داشته باشد و خود را مستقل از شوهر بداند این نیز در تولد فرزندانش تاثیر دارد.
تقوی، افزود: اگر سوال کنند از او چه کاره هستید و اگر بخواهد پاسخ دهد که خانه دار هستم و از این بابت خجالت بکشد و از اینکه یک پست اجتماعی ندارد و بالعکس زنی که بگوید مدیر بخش یا مسئول بخش اداری یا اقتصادی و اجتماعی هستم حتما این موضوعات در بچه داری و بچه آوری تاثیرگذار است.
وی فردگرایی را یکی دیگر از عوامل موثر در رشد جمعیت عنوان کرد و گفت: در گذشته مصلحت های اجتماعی پررنگ تر دیده می شد و منفعت های فردی در پناه جمع بدست می آمد اما امروز نگاه بیشتر نگاه فردگرایانه به زندگی انسان حاکم شده است یعنی زندگی برای خود نه زندگی برای جامعه و دیگران و نه برای خداوند.
تقوی، افزود: این یعنی آن طور که خودم می خواهم و می پسندم و در این نگاه عقل، ابزار خواسته های فردی است و اخلاق باید با خواسته های فردی همراه شود.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه سراسر کشور گفت: همین نگاه است که باعث می شود گسترش آموزش عالی به ویژه برای زنان سن ازدواج را بالا ببرد؛ من نمی خواهم با تحصیلات زنان و یا تحصیلات عالیه زنان مخالفت کنم می خواهم اثرات این نگاه را عرض کنم که این نگاه دارای این اثر است منتهی ما چگونه تعادل بین این خواسته و این نوع نگاه را برقرار کنیم.
تقوی، به مسائل اقتصادی اشاره کرد و افزود: عامل دیگر که بر رشد جمعیت موثر است عامل اقتصادی است.
وی گفت: پرهزینه بودن فرزند که حاصل تغییر سبک زندگی است، اینجا مد نظر است؛ اینکه مقام معظم رهبری تاکید دارند به سبک زندگی اسلامی؛ وقتی شما یک قالب زندگی خاصی را انتخاب کنید، یعنی سبک زندگی غربی، و از اسلامیت فاصله بگیرید، حتما در بچه داری تاثیر دارد.


جمعه ۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن