واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
سیدمحمد بازار شوشتر؛ مرمت در وقت اضافه
بقعه سیدمحمد بازار شوشتر از نظر تاریخی و دینی بسیار اهمیت دارد، ولی چند وقتی است که به دلیل فرسودگی تردد در این بقعه محدود شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از خوزستان، سیدمحمد بازار شوشتر که محل دفن برادر امامرضا(ع) است با کد 7151 در ردیف آثار ملی به ثبت رسیده، این اثر در شرایط کنونی به دلیل وضخامت بنا به روی مردم مسدود شده است و تردد در این بقعه امکان پذیر نیست. مشاهدات عینی بر این مهم صحه میگذارد که این بقعه در آینده نزدیک دست خوش تخریب وسیع خواهد شد و در قسمت گنبد و گلدستهها شرایط بسیار وخیمی دارد، این شرایط همگی در گزارشهای قبلی توضیح داده شده بود و مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان نیز در این زمینه دستور اکید صادر کرد تا مرمت این بنا در دستور کار قرار گیرد، مطالعات پرهزینه این بنا باعث شده است تا زمان برای بقعه در حال تخریب شوشتر روزشمار سریعی به خود گیرد و از این نظر بسیاری از مردم و دوستداران میراث فرهنگی از این شرایط نگران هستند.
مشکل اعتبار تا حد زیادی حل شده است یکی از محدودیتهای موجود در بخش اعتبارات تکیه به اعتبارات استانی برای پروژههای مرمتی است، از این رو نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی در دیداری با رئیس سازمان میراث فرهنگی تاحد زیادی مشکلات اعتباری این پروژه را برطرف کرده است. حجتالاسلام سیدمحمد سادات ابراهیمی با اشاره به وضعیت موجود در بقعه سیدمحمد بازار گفت: مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان به این بقعه توجه ویژهای دارد ولی اعتبارات استانی برای مرمت اساسی در این بقعه اصلا کافی نیست و به این دلیل باید از اعتبارات ملی نیز در این بخش کمک گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه مردم شوشتر انتظار رفع خطر از این بقعه را دارند، خاطرنشان کرد: وجود این بقعه در مرکز شهر خود استعداد به شمار میآید ولی وضعیت وخیم این بقعه باعث شده تا این استعداد به خطر تبدیل شود و تهدید این اثر ثبت ملی بیش از همیشه شده است. وی میافزاید: اعتبار اختصاص داده شده به این بقعه از سوی اداره کل میراث فرهنگی خوزستان اقدامی بسیار بجا بود ولی محدودیت در این بخش همیشه وجود دارد و در میراث فرهنگی این شرایط عادی است و به این دلیل تلاش کردیم تا به اعتبارات ملی تکیه شود. سادات ابراهیمی ادامه داد: از اعتبارات ملی برای مرمت این بقعه 2 میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده شده است که قرار است در آینده نزدیک این اعتبار جاری شود و مشکلات در مرمت این بقعه برطرف شود.
وی افزود: مردم شهرستان شوشتر منتظر تغییرات اساسی در این پروژه هستند ولی نباید نقش اوقاف و امور خیریه را در این مسئله نادیده گرفت و باید این نهاد نیز در این کار سهیم باشد. نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید تلاش کرد تا اوقاف نیز بخشی از هزینههای مرمت این بقعه را پرداخت کند تا بتوان تسریع در این پروژه را انتظار داشته باشیم و به این دلیل از مسئولان استانی و ملی در این زمینه تقاضای همکاری داریم. فعالیت در بقعه سیدمحمد بازار آغاز شده است اصلیترین مشکلی که در بقعه سیدمحمد بازار وجود دارد و وخامت اوضاع را روز به روز بیشتر میکند وجود چاهی در زیر بنای این بقعه است که باعث ایجاد نشست و فرسایش بسیار زیاد در ساختمان این مکان متبرک شده است. فرسایش در گنبد و نشست در گلدستهها توسط رطوبت در این چاه بوجود آمده است و به این دلیل بارها برای رفع مشکلات در این قسمت بقعه اقدام شده است ولی هنوز در این زمینه نتیجه خاصی بدست نیامده و باید اقدامات سریع در این زمینه در دستنور کار متولیان امر قرار گیرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شوشتر در این زمینه بیان کرد: برای رفع مشکلات فرسایشی در بقعه سیدمحمد بازار تخلیه آب چاه این بقعه از روز گذشته آغاز شده است. علیمحمد چهارمحالی ابراز داشت: تخلیه حجم زیادی از آب این چاه انجام شده است ولی نیاز است تا بخش زیادی از این چاه تخلیه شود تا بتوان به مشکلات بوجود آمده در سازه این بقعه پیبرد و برای رفع خطر در این زمینه اتخاذ تصمیم کرد. وی تاکید کرد: آمادگی داریم تا در صورت مشخص شدن مشکلات برای رفع خطر و حفاظت اضطراری این بقعه طرح ارائه کنیم و در این زمینه میراث فرهنگی شوشتر و بدنه کارشناسی پایگاه سازههای آبی شوشتر با همدیگر همکاری تنگا تنگی دارند. رفع خطر و سپس حفاظت اضطراری این بقعه تاریخی اهمیت بسیار زیادی دارد ولی باید کوشید روند تحولات در این پروژه قبل از آنکه بسیار دیر شده باشد قدری سرعت گیرد و به این دلیل باید از مسئولان شهرستانی و استانی در این زمینه قدری برای توجه بیشتر تقاضای کمک کرد. انتهای پیام/72006/
92/12/02 - 07:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]