واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
القدس العربی: اوج گیری رقابتها بر سر ایران/ مذاکرات پنهانی شرکتهای عظیم آمریکایی با مقامات دولت روحانی
القدس العربی نوشت: با نزدیک شدن موعد 18 فوریه برای آغاز مذاکرات میان ایران و شش کشور بزرگ با هدف دستیابی به یک توافق نهایی برای لغو تحریم های ایران ، شرکت های بزرگ جهان شاهد رقابتی برای سرمایه گذاری و انعقاد قراردادهای اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران هستند.
به گزارش نامه نیوز، توافق موقت ژنو در نوامبر گذشته، اشتهای سرمایه گذاری در کشوری را احیاء نمود که بازار بزرگی به حساب می آید و دارای 75 میلیون نفر جمعیت می باشد و چهارمین ذخیره نفتی جهان و دومی ذخیره بزرگ گاز در سطح جهان را در اختیار دارد .
دیدار شمار قابل توجهی از سرمایه داران بزرگ فرانسوی آماده برای لغو تحریم ها از تهران در هفته گذشته، نشانه بارز رقابت میان کشورها وشرکت های خارجی است . هیأت 166 نفری فرانسوی نماینده ، گروه های قدرتمند در بخش های کلیدی برای راه اندازی چرخ اقتصادی ، به ویژه بخش های نفت و اتوموبیل و صنایع کشاورزی و پتروشیمی و پرواز و صنایع پزشکی می باشند .
پس از کاهش تحریم ها مسوولان آنکارا و تهران افزایش سقف داد و ستد متقابل از 22 ملیارد سال 2013میلادی به 30 ملیارد دلار سال جاری را پیش بینی می کنند .
ایرانی ها از روز نخست آغاز مذاکرات وقت شان را تلف نکردند ، و پرونده هایشان در هرگردهمایی و ملاقات در جهان مهیا بود . در کنفرانس داووس در ماه گذشته ، رئیس جمهور حسن روحانی از این مناسبت بهره گرفت و به همراه یک هیأت بزرگ و در رأس آن بیژن زنگنه، وزیر نفت عزم این نشست شد تا زمینه انعقاد قرار دادها با شرکت های نفت جهان را فراهم سازد .
یا وجود اعلام واشنگتن مبنی بر اعمال تحریم ها علیه 30 مجموعه از شرکت ها و افراد به دلیل همکاری با ایران قبل از لغو تحریم ها ، دیگر شرکت های عظیم امریکائی نیز مذاکراتی پنهان با مقامات ایران برای احراز سهم {برتر} در قراردادها، نظیر آن چه در لیبی و قبل از آن در عراق رخ داد انجام می دهند. اما تازمانی که توافق نهایی برای لغو تحریم ها صورت نگیرد این تلاش ها بی معنی خواهد بود . پیداست که این توافق نه به زودی و به شکل فوری ، بلکه با روندی کند و تدریجی صورت خواهد گرفت .
موانع فراروی سرمایه گذاری ، صرفا به تحریم های امریکا محدود نمی شود ، بلکه ضروری است که گشایش باب مراوده با جهان ، با یک سری تسهیلات و شفاف سازی از سوی دولت و جناح تندرو در جمهوری اسلامی همراه شود .
توسعه اقتصادی در تهران با یک رویکرد سیاسی جدید هم زمان شده است . در کنفرانس امنیتی مونیخ در اوایل ماه جاری، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، جامعه بین الملل را به ایجاد روابط با کشورش فراخواند . او طی اظهاراتی « هولوکاست » را مصیبتی وحشیانه که نباید تکرار شود توصیف کرد .
به گزارش تیک، به نظر می رسد این گام ها مقدمه پیش از دیدار باراک اوباما از سعودی در ماه آینده باشد ، سعودی ای که تنفر و انزجار خود را از مراوده امریکا با ایران پنهان نکرده است . ایران بیم از آن دارد که ریاض ( هرگونه تلاش در جهت تحکیم موقعیتش در منطقه را شکستی برای خود می داند )موفق به تشدید موضع امریکا در مذاکرات برای دستیابی به یک توافق نهایی در مورد برنامه هسته ای شود .
مهم ترین موضوعی که سعودی برای اوباما مطرح خواهد کرد موضوع سوریه است که سیاست او در قبال آن، ناکامی بسیاری از کشورهای عربی را برانگیخته است.
1392/11/21
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]