تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802418979




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش الجزیره از افزایش قدرت منطقه‌ای ایران و چالش‌های پیش روی کشورهای حاشیه خلیج فارس: ایران خطری برای فروپاشی قدرت منطقه‌ای کشورهای عربی است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گزارش الجزیره از افزایش قدرت منطقه‌ای ایران و چالش‌های پیش روی کشورهای حاشیه خلیج فارس: ایران خطری برای فروپاشی قدرت منطقه‌ای کشورهای عربی است

گزارش الجزیره از افزایش قدرت منطقه‌ای ایران و چالش‌های پیش روی کشورهای حاشیه خلیج فارس: ایران خطری برای فروپاشی قدرت منطقه‌ای کشورهای عربی است
سایت شبکه خبری الجزیره در گزارشی با عنوان «خلیج فارس و ایران: واقعیت‌های جدید، استراتژی های جدید» به گشوده شدن صفحه جدیدی از روابط ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس اشاره می‌کند.
به گزارش نامه نیوز، در این گزارش آمده است: کشورهای حاشیه خلیج فارس باید یک استراتژی مشترک منطقه ای را برای توافق با قدرت رو به گسترش ایران اتخاذ کنند.

«بلونت آراس» در گزارش خود در سایت شبکه خبری الجزیره قطر می‌نویسد: توافق هسته ای ایران به معنای پایان دادن به وضعیت موجود کشورهای خلیج فارس و ایران است. در حالی که خروج نیروهای آمریکا از عراق توازن قدرت در منطقه را متزلزل می کند توافق هسته ای با ایران به این معنا است که قدرت این کشور در منطقه به طرز تعجب برانگیزی در حال افزایش است. این پیشرفت به وجود یک فاصله سیاسی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس و ایران منجر شده است.

اما همه اعضای شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در یک رده نیستند. عمان با ایفای نقش تسهیل کننده برای برقراری ارتباط میان ایران و آمریکا میزبانی دیپلماسی مقدماتی بر سر برنامه هسته ای ایران میان تهران و اشنگتن، رویکردی بی طرفانه را اتخاذ کرده است. قطر نیز در این رقابت خود را یک بازیگر کلیدی منطقه ای و بین المللی می داند. امارات متحده عربی مشوش است و در جبهه عربستان سعودی قرار گرفت در حالی که تلاش می کند تنش ها خود با ایران را کاهش دهد. عربستان سعودی اما درگیری های خود با ایران را تشدید کرده است و از رویکردهای اخیر آمریکا و ایران احساس تهدید و خیانت می کند.

در همین حال، اعتراضات بهار عربی همچنان ادامه دارد و پیامدهای عمده ای برای منطقه به همراه دارد.

افزایش قدرت منطقه ای ایران و سیاست خارجی متفاوت تهران پیشرفت مطلوبی برای کشورهای حاشیه خلیج فارس محسوب نمی شود.

تغییر سیاست های منطقه ای کشورهای حاشیه خلیج فارس را با سه چالش رو به رو کرده است. نخستین چالش، غلبه بر تفاوت های موجود با هدف مواجه شدن با یک ایده جدید از قدرت جمعی است که تلاش های سیاسی را برای محدود کردن چشم انداز سیاسی در منطقه بسیج کند.

دومین چالش تلاش برای تقویت ساختار سازمان کشورهای حاشیه خلیج فارس و کاهش اختلافات در خصوص موضوعات منتطقه ای است.

سومین چالش ارتقای استراتژی های مشترک برای توافق با ایران است. توافق هسته ای با ایران به یک درجه قابل اطمینان از میانه روی در سیاست خارجی ایران منجر خواهد شد. این موضوع همچنین حیطه داخلی این کشور به ویژه در بخش بهبود وضعیت اقتصادی نیز تاثیرگذار است.

کشورهای حاشیه خلیج فارس برای کسب مجدد انسجام منطقه ای باید اقدامات قاطعی را در خصوص 3 موضوع اتخاذ کنند. نخستین موضوع به حداقل رساندن تنش های فرقه ای است.

دومین موضوع، تعاملات انتخابی با ایران برای ایجاد کانالی با هدt میانه روی در سیاست منطقه است، تعاملاتی که باید باید با هماهنگی قدرت های بزرگ اتخاذ شود.

سومین موضوع اما تقویت همکاری ها با ترکیه است، موضوعی که می تواند به موازنه قدرت ایران به موازات برقراری روابط اقتصادی و سیاسی با این کشور منجر شود. سیاست خارجی ترکیه در قبال مصر حساسیت هایی را میان آنکارا و کشورهای حاشیه خلیج فارس ایجاد کرد اما موضوع تا این حد قابل توجه نیست که کشورهای حاشیه خلیج فارس بخواهند فاصله خود را با ترکیه حفظ کنند. ترکیه می تواند به تعاملات کشورهای حاشیه خلیج فارس با نفوذ منطقه ای ایران کمک کند.

وضعیت موجود در منطقه خلیج فارس قابل تحمل نیست. روحیه جدیدی از همکاری های منطقه ای با ارزیابی ریسک دقیق آن و برنامه ریزی آینده گرا به بازسازی نظم منطقه ای کمک می‌کند .جایگزین خطرهایی که به فروپاشی اساس منطقه منجر می شود در مراحل بعدی حتی با هزینه های بالا نیست قابل بازسازی نیست.





1392/11/16





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن