تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):چیزی با چیزی نیامیخته است که بهتر از حلم با علم باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826087383




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش الجزیره از افزایش قدرت منطقه‌ای ایران و چالش‌های پیش روی کشورهای حاشیه خلیج فارس: ایران خطری برای فروپاشی قدرت منطقه‌ای کشورهای عربی است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گزارش الجزیره از افزایش قدرت منطقه‌ای ایران و چالش‌های پیش روی کشورهای حاشیه خلیج فارس: ایران خطری برای فروپاشی قدرت منطقه‌ای کشورهای عربی است

گزارش الجزیره از افزایش قدرت منطقه‌ای ایران و چالش‌های پیش روی کشورهای حاشیه خلیج فارس: ایران خطری برای فروپاشی قدرت منطقه‌ای کشورهای عربی است
سایت شبکه خبری الجزیره در گزارشی با عنوان «خلیج فارس و ایران: واقعیت‌های جدید، استراتژی های جدید» به گشوده شدن صفحه جدیدی از روابط ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس اشاره می‌کند.
به گزارش نامه نیوز، در این گزارش آمده است: کشورهای حاشیه خلیج فارس باید یک استراتژی مشترک منطقه ای را برای توافق با قدرت رو به گسترش ایران اتخاذ کنند.

«بلونت آراس» در گزارش خود در سایت شبکه خبری الجزیره قطر می‌نویسد: توافق هسته ای ایران به معنای پایان دادن به وضعیت موجود کشورهای خلیج فارس و ایران است. در حالی که خروج نیروهای آمریکا از عراق توازن قدرت در منطقه را متزلزل می کند توافق هسته ای با ایران به این معنا است که قدرت این کشور در منطقه به طرز تعجب برانگیزی در حال افزایش است. این پیشرفت به وجود یک فاصله سیاسی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس و ایران منجر شده است.

اما همه اعضای شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در یک رده نیستند. عمان با ایفای نقش تسهیل کننده برای برقراری ارتباط میان ایران و آمریکا میزبانی دیپلماسی مقدماتی بر سر برنامه هسته ای ایران میان تهران و اشنگتن، رویکردی بی طرفانه را اتخاذ کرده است. قطر نیز در این رقابت خود را یک بازیگر کلیدی منطقه ای و بین المللی می داند. امارات متحده عربی مشوش است و در جبهه عربستان سعودی قرار گرفت در حالی که تلاش می کند تنش ها خود با ایران را کاهش دهد. عربستان سعودی اما درگیری های خود با ایران را تشدید کرده است و از رویکردهای اخیر آمریکا و ایران احساس تهدید و خیانت می کند.

در همین حال، اعتراضات بهار عربی همچنان ادامه دارد و پیامدهای عمده ای برای منطقه به همراه دارد.

افزایش قدرت منطقه ای ایران و سیاست خارجی متفاوت تهران پیشرفت مطلوبی برای کشورهای حاشیه خلیج فارس محسوب نمی شود.

تغییر سیاست های منطقه ای کشورهای حاشیه خلیج فارس را با سه چالش رو به رو کرده است. نخستین چالش، غلبه بر تفاوت های موجود با هدف مواجه شدن با یک ایده جدید از قدرت جمعی است که تلاش های سیاسی را برای محدود کردن چشم انداز سیاسی در منطقه بسیج کند.

دومین چالش تلاش برای تقویت ساختار سازمان کشورهای حاشیه خلیج فارس و کاهش اختلافات در خصوص موضوعات منتطقه ای است.

سومین چالش ارتقای استراتژی های مشترک برای توافق با ایران است. توافق هسته ای با ایران به یک درجه قابل اطمینان از میانه روی در سیاست خارجی ایران منجر خواهد شد. این موضوع همچنین حیطه داخلی این کشور به ویژه در بخش بهبود وضعیت اقتصادی نیز تاثیرگذار است.

کشورهای حاشیه خلیج فارس برای کسب مجدد انسجام منطقه ای باید اقدامات قاطعی را در خصوص 3 موضوع اتخاذ کنند. نخستین موضوع به حداقل رساندن تنش های فرقه ای است.

دومین موضوع، تعاملات انتخابی با ایران برای ایجاد کانالی با هدt میانه روی در سیاست منطقه است، تعاملاتی که باید باید با هماهنگی قدرت های بزرگ اتخاذ شود.

سومین موضوع اما تقویت همکاری ها با ترکیه است، موضوعی که می تواند به موازنه قدرت ایران به موازات برقراری روابط اقتصادی و سیاسی با این کشور منجر شود. سیاست خارجی ترکیه در قبال مصر حساسیت هایی را میان آنکارا و کشورهای حاشیه خلیج فارس ایجاد کرد اما موضوع تا این حد قابل توجه نیست که کشورهای حاشیه خلیج فارس بخواهند فاصله خود را با ترکیه حفظ کنند. ترکیه می تواند به تعاملات کشورهای حاشیه خلیج فارس با نفوذ منطقه ای ایران کمک کند.

وضعیت موجود در منطقه خلیج فارس قابل تحمل نیست. روحیه جدیدی از همکاری های منطقه ای با ارزیابی ریسک دقیق آن و برنامه ریزی آینده گرا به بازسازی نظم منطقه ای کمک می‌کند .جایگزین خطرهایی که به فروپاشی اساس منطقه منجر می شود در مراحل بعدی حتی با هزینه های بالا نیست قابل بازسازی نیست.





1392/11/16





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن