تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850989037




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشنده‌ترین سرطان در بین ایرانیان


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
کشنده‌ترین سرطان در بین ایرانیان
سازمان ملل در آستانه روز جهانی سرطان اعلام کرد: موارد جدید ابتلا به سرطان تا نیمه سال ۲۰۳۰ افزایش یافته و به ۲۱.۶ میلیون نفر در سال می رسد این میزان ابتلا در سال ۲۰۱۲، ۱۴ میلیون نفر بود.
به گزارش نامه نیوز به نقل از سایت الف، سازمان بین المللی تحقیقات بر روی سرطان (IARC ) که این گزارش را تهیه کرده می گوید: مرگ و میر ناشی از سرطان، احتمالا از ۸.۲ میلیون نفر به ۱۳ میلیون نفر در سال می رسد چرا که جمعیت جهان افزایش می یابد و افراد با سنین مختلف و با عادات سبک زندگی خطرناک، سازگارتر می شوند. در این گزارش بر نقش پررنگ سیگار بر افزایش سرطان ریه تاکید شده است.

مارگارت چان سازمان بهداشت جهانی که سازمانش بر IARC نظارت می کند می گوید سرطان می تواند بدون شک بیشترین تاثیر را بر کشورهای درحال توسعه بگذارد. این کشورها در حال حاضر با سرطان های مرتبط با فقر درگیر هستند که ناشی از عفونت یا بیماری ایجاد شده اند.

علاوه بر این، برخی از سرطانها نیز در واکنش به سبک زندگی غلط – مصرف زیاد دخانیات و الکل، مصرف غذاهای فرآوری شده و کم تحرکی - بروز می کند.

در سال ۲۰۱۱ بیماری قلبی که تا آن سال عامل نخست مرگ و میر در جهان بود جای خود را به سرطان داد و اکنون سرطان نخستین عامل مرگ شناخته می شود. موارد جدید ابتلا به سرطان، احتمالا تا سال ۲۰۲۵ به ۱۹.۳ میلیون نفر خواهد رسید که از این میزان ۱۱.۴ میلیون نفر جان خود را از دست می دهند. تا سال ۲۰۳۵ موارد جدید ابتلا به سرطان به حدود ۲۴ میلیون نفر در سال می رسد.

مردان در خطر سرطان
این گزارش نشان داد ۵۳ درصد موارد ابتلا و ۵۷ درصد مرگ و میر های ناشی از سرطان برای مردان روی می دهد.

سرطان های رایج برای مردان و زنان
در مردان سرطان اغلب ریه ها (۱۶.۷ درصد) را هدف قرار می دهد و پس از آن سرطان پروستات(۱۵ درصد)، روده( ۱۰ درصد)، معده (۸.۵ درصد) و کبد(۷.۵ درصد) قرار دارند. در بین زنان رایج ترین سرطان، سرطان سینه (۲۵.۲ درصد)، روده (۹.۲ درصد) ریه (۸.۷ درصد)، گردن رحم(۷.۹ درصد) و معده (۴.۸ درصد) است.

نقشه جغرافیایی سرطان
در گزارش جهانی سرطان آمده است عدم تعادل منطقه ای نیز در بروز سرطان مشاهده می شود به طوری که بیش از ۶۰ درصد موارد سرطان جهان و ۷۰ درصد موارد مرگ و میر ناشی از این بیماری در آفریقا، آسیا،آمریکای مرکزی و جنوبی روی می دهد.

این بررسی حاکی از آن است که کشورهای پردرآمد آمریکای شمالی و اروپای غربی ژاپن کره جنوبی، استرالیا و نیوزیلند نیز آمار بالایی در ابتلا به سرطان دارند. سرطانهای سینه، روده و پروستات در کشورهای صنعتی؛ و سرطان کبد، معده و مری در کشورهای کم درآمد رایج تر است.

تقریبا نیمی از موارد تشخیص داده شده جدید در سال ۲۰۱۲ در آسیا و عمدتا در چین بوده است. در آن سال اروپا یک چهارم، آمریکا یک پنجم و آفریقا و خاورمیانه بیش از ۸ درصد موارد جدید ابتلا به سرطان را گزارش کردند.

اما وقتی موضوع به مرگ و میر ناشی از سرطان می رسد سهم آسیا از ۵۰ درصد فراتر رفته و آفریقا و خاورمیانه به ۱۰ درصد می رسد در حالی که در آمریکا مرگ و میر ناشی از این بیماری کمتر از ۱۶ درصد و در اروپا به ۲۱.۴ درصد است.در کشورهای کمتر توسعه یافته سرطان معمولا در مراحل پیشرفته خود تشخیص داده می شود و درمان به ندرت در دسترس است.

در ایران
علی قنبری مطلق مدیر برنامه ملی سرطان در نشست هفته پیشگیری از سرطان در وزارت بهداشت گفت: متوسط آمار بروز سرطان در مردان در هر صد هزار نفر ۲۰۵ نفر در سال است. این عدد در ایران ۱۳۲ نفر در هر صد هزار نفر است.

آمار ابتلای زنان به سرطان در دنیا ۱۶۵ نفر در هر صد هزار نفر است که در ایران ۱۲۳ نفر در هر صد هزار نفر سالانه سرطان می‌گیرند که اگر برنامه ثبت ۱۰۰درصدی سرطان را در کشور داشته باشیم این عدد شاید کمی بیشتر شود.
متوسط بروز سرطان در ایران کمتر از آمار جهانی است اما سیر افزایش سرطان در ایران به دلیل تغییر زندگی و عوامل محیطی رو به افزایش است.

وی افزود: بیشترین استان‌هایی که میزان بروز سرطان در آنها بالا بوده آذربایجان‌ شرقی و غربی، اردبیل، تهران و اصفهان بوده است.

سرطان، سومین عامل مرگ و میر در کشور
در این رابطه رییس مرکز بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت، یکی از عوامل مهم ابتلا به انواع سرطان را کم تحرکی دانست.

دکتر بهزاد دماری ضمن بیان این مطلب افزود: ۴۸ درصد زنان کم تحرک هستند. وی با اشاره به این که ۲۴ میلیون نفر در کشور دارای اضافه وزن و چاقی هستند، رژیم غذایی نامناسب مانند مصرف غذاهای پرچرب، غذاهای حاوی نیتریت مانند ترشیجات و رژیم غذایی فاقد میوه و سبزی را از عوامل ابتلا به سرطان دانست و گفت: ۸۸ درصد مردم ۵ نوبت میوه وسبزی را در سبد غذایی خود استفاده نمی کنند.

رییس بیماریهای غیر واگیر در ادامه بیماری سرطان رابعد از بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ ناشی از حوادث سومین عامل مرگ دانست و گفت: نظام ثبت بیماران سرطانی بهتر و کامل تر از گذشته شده است و توانسته تعداد بیماران مبتلا به سرطان را ثبت کند که همین عامل باعث نشان دادن افزایش بیماران سرطانی شده است.

دکتر دماری در بخش دیگری از سخنان خود به هزینه های درمانی بیمار سرطانی اشاره کرد و گفت: حدود ۲۰ میلیون تومان سالانه از زمان درمان تا زمان مراقبت هزینه بیمار سرطانی می شود.

دکتر علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز گفت: با توجه به سن جمعیتی ایران که در حال شکوفایی یعنی جوانی و میانسالی است، تا ۲۰ - ۳۰ سال آینده آمار سرطان در کشور بیشتر می‌شود.

وی از عوامل ایجادکننده سرطان موجود در هوا به موادی که از اگزوز ماشین‌ها و موتورها متصاعد می‌شود اشاره کرد و گفت: Co و ذرات معلق در هوا که از این وسایل متصاعد می‌شوند، سرطان‌زا هستند. معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: موتورهای دیزلی خطرناکترین عامل آلودگی هوا هستند و حدود ۲۰ درصد آلودگی هوا توسط این موتورها ایجاد ‌شده که باعث سرطان ریه می‌شوند.

دکتر سیاری از دیگر عوامل ایجاد کننده سرطان به مواد غذایی آلوده به نیترات که شامل صیفی جات و سبزیجات است اشاره کرد. وی در ادامه، فلزات سنگین که دارای آرسنیک هستند و خشکبار که دارای آفلاتوکسین بیشتری از حد استاندارد جهانی هستند را نیز از عوامل ایجادکننده سرطان برشمرد.

کشنده ترین سرطان ها
در سراسر جهان سرطان ریه کشنده ترین سرطان است و ۱۹.۴ قربانیان سرطان بر اثر ابتلا به این نوع سرطان می میرند و رتبه بعدی از آن سرطان کبد با ۹.۱ درصد و سرطان معده با ۸.۸ درصد است.این گزارش می گوید هزینه های سالانه اقتصادی سرطان به جهان حدود ۱.۱۶ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۰ بود با این حال می توان با پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان، مانع از بروز و پیشرفت نیمی از تمامی موارد سرطان شد.

از جمله اقدامات پیشگیرانه تزریق واکسن هپاتیت بی و ویروس پاپیلومای انسانی است که خطر ابتلا به سرطان کبد و گردن رحم را کاهش می دهد؛ انجام تمرینات ورزشی و تحرک فیزیکی برای مبارزه با چاقی و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده و سینه و راه اندازی گروه های مبارزه با دخانیات است.




1392/11/16





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن