واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
سفری لذت بخش به "غار مغان" +عکس
زمان لازم برای پیمایش غار مغان 2 تا 5/2 ساعت طول می کشد برای رسیدن به دهانه غار از روستا 5/1 ساعت وقت لازم است و برگشت هم حدود یک ساعت به طول می انجامد بازدید کنندگان این غار لازم است کفش و لباس مناسب ، چراغ قوه ، آب شرب به همراه داشته باشند و حتما یک راهنمای متخصص آنها را هدایت کند .
به گزارش نامه نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، روستای مغان در عرض جغرافیایی 34 و8و36وطول جغرافیای 82و22و59 ارتفاع 1768مترازسطح دریا و درفاصله 28کیلومتری جنوب غربی مشهدقراردارد0 برای رسیدن به این روستا به ترتیب بایدازمشهد-انتهای شهرک سیدی –خلج- گردنه ی خلج-کال شلگرد-روستای اردمه- روستای خانرود گذشت، تایک کیلومتربعدازکال شلگرد جاده اسفالت یعنی 9کیلومتر جاده اسفالت است ومابقی جاده خاکی می باشد0از روستای مغان پس از گذشتن از گوچه های ده با فاصله دو کیلو متر به چشمه ی می رسیم که محل اطراق و ابتدای پیاده روی به سمت غار می باشد.
غار در مختصات 8و7و36عرض جغرافیایی و 13و22و59 طول جغرافیایی قرار دارد وارتفاع ان از سطح دریا 2157متر می باشد این غار دارای دو دهانه می باشد یکی رو به شمال به ابعاد 6متر در 2متر و دیگری رو به شرق به ابعاد 5/12در 3متر است تا حدود 50 متر فضای داخل غار روشن است عرض ورودی در ابتدا 19 متر و ارتفاع آن در شروع 4 و تا 12 متر ادامه دارد در بعضی از نواحی از سقف غار آب می چکد در فاصله 110 متری به استلاکمیت دو قلو می رسیم در فاصله 120متری از ابتدای غار با تنگه ای به عرض 4 متر مواجه می شویم رو به سمت غرب به ابتدای تالار دوم می رسیم تالار اول با طول 246 متر و عرض بین 11تا 33متر وارتفاع حدود 9 متر بزرگترین تالار در بین غارهای استان می باشد .
تالار دوم به طول 29 متر و عرض 10 متر و ارتفاع 7متر می باشد . بعد از یک سر بالایی به دو حفره غربی و جنوب غربی به طول 19 متر می رسیم که هر دو به تالار سوم منتهی می شود که البته مسیر غربی بهتر و ساده تر است . تالار سوم 12 متر طول ، 7متر عرض و 6 متر ارتفاع دارد . در مقابلمان یک صخره 5متری و یک راه گربه رو در سمت راست دیده می شود. برای عبور از این قسمت نیاز به طناب و حمایت همراهان داریم .
بعد از عبور از این قسمت به تالار چهارم می رسیم این تالار از طول 23 متر ، عرض 8متر و ارتفاع 6متر بر خوردار است . پس از طی حدود 23 متر به دو راهی شرقی و غربی می رسیم که طول هر کدام 17 متر است که پس از عبور از آن به یک تالار زیبا خواهیم رسید . که داخل آن یک برکه به عمق 20 تا 40 سانتی مترو ابعاد 5×4 متر می باشد . که البته آب ان غابل شرب نمی باشد .
زمان لازم برای پیمایش غار مغان 2 تا 5/2 ساعت طول می کشد برای رسیدن به دهانه غار از روستا 5/1 ساعت وقت لازم است و برگشت هم حدود یک ساعت به طول می انجامد بازدید کنندگان این غار لازم است کفش و لباس مناسب ، چراغ قوه ، آب شرب به همراه داشته باشند و حتما یک راهنمای متخصص آنها را هدایت کند .
غار مغان در اثر انحلال طبقات متوسط تا ضخیم سنگ اهک وسنگ اهک دو لومتی به رنگ خاکستری یره مربوط به تشکیلا تاهکی بهرام ( دونو نین فوقاتی ،عمر غاربین30تا40میلیون سال)می باشد. این طبقات دارای لامیناسیون(لایه های)ظریفی هستند و فسیلهای(سنگواره)تنتاکولیتس، بقایای براکبویودها وکرینوئیدها در آنها به وفور دیده می شود این طبقات آهکی به علت مقاومت بالایشان خط الراس ارتفاعات منطقه را تشکیل می دهند . چندین چاه درون غار است که باید با احتیاط کامل از آنها عبور کرد.
عمق یکی از این چاهها که راه شعبة دیگر غار میباشد، 25 متر است. چون از دیوارهای که بالای چاه قرار دارد، بگذریم و از پرتگاهی تنگ که 35 سانتیمتر است عبور کنیم، به محوطة وسیعی میرسیم که برکة آبی در آن مشاهده میشود. از برکه که رد شدیم به محوطة کوچکی میرسیم که به چند شعبة فرعی تقسیم میشود و آخرین نقطة غار است. وجود چاهها، این غار را به سه طبقه تقسیم کرده است. این غار در مرداد ماه 1324 توسط 70 نفر از کوهنوردان مشهد کشف شد و دومین کاروان کوهنوردان، در سال 1326 از آن دیدن کردند.
1392/11/16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]