واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاد دانشگاه ادیان : نیازمند تفکر و منطق تعاملی امام موسی صدر هستیم قم - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: امروز در شرایطی بسر می بریم که به تفکر و منطق رفتاری و تعاملی امام موسی صدر نیاز داریم.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین ˈمحمد مسجد جامعیˈ روز چهارشنبه در نشست علمی ˈامکان، اخلاق و آسیب شناسی گفت وگوˈ در قم افزود: تجربه حضور ایشان در ایامی که در کشور لبنان زندگی می کرد باید برای استفاده کاربردی، بیشتر مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
سفیر اسبق ایران در واتیکان و کشور مغرب، یکی از عوامل موفقیت امام موسی صدر در ایجاد تعامل و گفت و گو بین مذاهب را زندگی کردن در جوامع چند مذهبی عنوان کرد که ایشان توانست با گروه های اسلامی و غیر اسلامی، روابط درست و انسانی برقرار کند.
مسجد جامعی ادامه داد: ما به حقانیت خودمان معتقد هستیم اما اعتقاد به حقانیت، نباید مانع از ارتباط با دیگران باشد و باید با دیگران گفت و گو و تعامل داشته باشیم، هرچند معنای این تعامل، کوتاه آمدن از حقانیت ما نیست.
وی با اشاره به اینکه در منطقه ای زندگی می کنیم که کشورهای همسایه به خصوص کشورهای عربی از لحاظ سیاسی، اجتماعی، فکری و دینی در وضعیت سختی هستند و تفکر تکفیری، ضد شیعه و ضد هر نوع انسان طبیعی و عادی رواج پیدا کرده است گفت: خشونت هایی که امروز به دست تکفیری ها انجام می شود حتی در اوج خشونت های تاریخ نیز کمتر شاهد آن بوده ایم.
وی تفکرات تکفیری را مخلوق یک جریان و ناشی از ایستایی فکری و فقیر شدن زمینه های فکری و دینی دانست و گفت: باید بتوانیم زمینه های تضعیف طبیعی این تفکر را فراهم کنیم.
رییس دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در این نشست از امام موسی صدر به عنوان شخصیتی برجسته، اسوه و پدر معنوی این دانشگاه یاد کرد و افزود: ایشان صد سال از زمان خودش زودتر به دنیا آمد چراکه تفکر وی متعلق به امروز است.
حجت الاسلام والمسلمین ˈسید ابوالحسن نوابˈ ادامه داد: با اینکه کشور لبنان مردان بزرگی دارد اما سید حسن نصرالله انقلابی ترین فرد این کشور عنوان کرده است که ˈموجودیت تشیع و حزب الله در لبنان از امام موسی صدر است.ˈ
وی افزود: جمعیت شیعه کشور لبنان در حدود یک میلیون و 300 هزار نفر است اما امام موسی صدر توانست این جمعیت را به یک جمعیت تاثیرگذار در جهان تبدیل کند.
وی همچنین به نقش امام موسی صدر در کشور عراق اشاره کرد و گفت: شیعیان در این کشور از هیچ موقعیت اجتماعی برخوردار نبودند اما امام موسی صدر نقش مهمی در تحولات شیعیان در کشور عراق ایفا کرد.
حجت الاسلام ˈسید حسن اسلامیˈ عضو هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در ادامه این نشست، گفت: مهمترین اصل در گفت و گو، احترام گذاشتن به طرف مقابل است و این به معنای کوتاه آمدن از تفکرات خود نیست.
وی افزود: باید در تعامل و گفت و گو با دیگران در عین اعتقاد به خود و تفکرات خود، به دیگران نیز احترام بگذاریم.
یوسف دانشور عضو هیات علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی نیز دراین نشست در خصوص انواع آسیب ها در گفت و گو سخنرانی کرد.
نشست علمی ˈامکان، اخلاق و آسیب شناسی گفت وگوˈ امروز همزمان با سالروز حضور و سخنرانی تاریخی امام موسی صدر در کلیسای بیروت، در سالن اجتماعات دانشگاه ادیان و مذاهب در قم برگزار شد.
امام موسی صدر در تاریخ 30 بهمن ماه سال 1353 به دعوت کشیش کلیسای بیروت، سخنرانی تاریخی در این مکان انجام داد.
553 / 550 / 380/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
30/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]