تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843074763




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حاشیه نگاری تابناک برای همایش ملی سربازی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

حاشیه نگاری تابناک برای همایش ملی سربازی تهران - ایرنا - سایت تابناک بر اظهار نظر دو مقام عالی رتبه که در همایش ملی سربازی سخنرانی کرده اند حاشیه نوشته که با عنوان «چگونه سربازی حرفه ای بد می شود و سربازی غیرحرفه ای خوب؟!» منتشر کرده است.


در این مطلب می خوانید: صحبت از سربازی که می شود، بسیاری از کسانی در سال های اخیر با این مقوله دست و پنجه نرم کرده اند، تغییرات متعددی را به یاد می آورند که زندگی شان تحت تاثیر آنها قرار گرفته است؛ یکی توانسته از موهبت خرید خدمت بهره مند شود و یکی نه، بعضی هجده ماه خدمت کرده اند و برخی تاوان ادامه تحصیل را با خدمت طولانی تر داده یا می دهند، هستند کسانی که از معافیت کفالت استفاده کرده اند و البته هستند کسانی که همان شرایط را دارند اما معاف نمی شوند و... .
به گزارش «تابناک»، در شرایطی که تغییرات متعدد قوانین سربازی و چرایی تغییر رویکرد مسئولان به این امر مهم همواره برای بسیاری سوال برانگیز بوده و ابهاماتی به همراه داشته است، روز گذشته در «همایش ملی خدمت سربازی» دو اظهار نظر متفاوت در این باره منتشر شد که نشان می دهد تا چه اندازه سلیقه و دیدگاه مسئولان دست اندرکار تهیه و تدوین این قوانین متفاوت است.
در حالی که سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی از احتمال تغییر در الگوی سربازی سخن گفت و برخی الگوهای مطرح در این باره (مانند الگوی پیمانی خدمت سربازی که پیشتر با عناوینی مانند سربازی حرفه ای مطرح شده است) را برشمرد، سرلشگر حسنی سعدی، معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح در اظهار نظری کاملا متفاوت، ارتش حرفه ای در ایران را فکر خامی برشمرد که به درد نمی خورد!
این که در همایشی که رویکرد نخست آن، بهینه سازی خدمت سربازی عنوان شده است، یکی از فرماندهان از احتمال تغییر در الگوی سربازی سخن گفته و «الگوی بسیج»، «الگوی سربازی گسسته (چند دوره کوتاه به جای یک دوره طولانی) و «الگوی پیمانی خدمت سربازی» را به عنوان برخی الگوهای مطرح در این باره برمی شمارد، چندان عجیب نیست اما اگر بدانیم فرمانده ارشد دیگری به صراحت از به درد نخور بودن الگوی ارتش حرفه ای سخن گفته و تلویحا هرگونه تغییری در الگوی سربازی را رد می کند، حکایت از اختلافی عمیق دارد که برای افراد مشمول، کسانی که در آینده نزدیک یا دور مشمول می شوند و یا خانواده های ایشان، نگران کننده است.
به عبارت بهتر، اگر بتوان با منطق سخنان احمدی مقدم کنار آمد که کاهش شمار مشمولان به دلیل کاهش موالید، افزایش سطح تحصیلات سربازان -که به دلیل فراهم نبودن شرایط به کارگیری تمامی ایشان در پست های مرتبط با تحصیلات، موجب به کار گماردن سربازان در پست های غیر مرتبط با تحصیلاتشان و به تبع آن، دور شدن ایشان از فضای علمی می شود-، برقرار بودن معضلات همراه با دوران سربازی مثل ابتلای بخشی از ایشان به سیگار و غیره را دست مایه تغییر الگوی خدمت و ارتقا سطح حرفه ای یگان ها می داند، کنار آمدن با منطق سخنان حسنی سعدی به این سادگی ها نیست.
معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح در حالی ایده ارتش حرفه ای را مردود می داند که استدلالش برای آن، بسیار سست به نظر می رسد: «سرباز باید جوان باشد چرا که شجاع و بی باک است و با توجه به ویژگی غرور و خودنمایی که در وی وجود دارد، می خواهد آنچه که در درونش است را به نحو احسن بروز دهد و از همین روست که ما برای تحقق امنیت نیازمند جوانان هستیم.»
به عبارت بهتر، این مقام در حالی فراموش کرده که ایده سربازی حرفه ای به جای به کارگیری تمامی جوانان برای برقراری امنیت، در برخی کشورها به اجرا در آمده و اگر نگوییم ایده ای پذیرفته شده است، دست کم به عنوان ایده ای قابل تامل خودنمایی می کند، که دلیل استواری برای رد آن سراغ ندارد که اگر داشت، هیچ گاه خصوصیات مذمومی مانند «غرور و خودنمایی» را عامل برتری نیروی جوان بر نیروی متخصص و دوره دیده نمی دانست.
ماجرا زمانی جالب تر می شود که بدانیم این مقام یکجا مدعی شده که موفقیت های به دست آمده در چند سال ابتدایی جنگ تحمیلی ناشی از «به کارگیری بسیجیانی بود که در دوران پیش از انقلاب به سربازی رفته و آموزش دیده بودند» و کمی بعد گفته است: «ارتش حرفه ای یعنی اینکه یک نیرو بیاید 10 سال، 15 سال و حتی 20 سال بجنگد و این در حالی ست که این امر به درد ما نمی خورد و ما نیازمند جوان 18 ساله هستیم، چرا که یک فرد 35 ساله جسارت این جوان را نداشته و نمی تواند مانند وی به دشمن حمله کند.»
جدای این مسائل، ابهامات زمانی افزایش می یابد که بدانیم معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح به برخی ایراداتی که به کارگیری سربازان ناخواسته به همراه دارد، اذعان دارد و از یکسو از نیروی انتظامی می خواهد که برای مقابله با مشمولانی که خدمت نمی روند، وارد عمل شده و ایشان را جلب کند و از سوی دیگر می گوید: «باید تحقیق کنیم و ببینیم که چه اقداماتی باید انجام شود تا جوان برای آمدن به سربازی ترغیب شده و انگیزه داشته باشد؛ ببینیم چه امتیازاتی باید برای جوان در نظر گرفته شود تا به سربازی بیاید.» تا آشکار شود که بی دلیل نیست برخی معتقدند رغبت جوانان برای اعزام به خدمت کم شده و بعضی در تلاشند که امتیازاتی مانند گسسته کردن خدمت را جایگزین خدمت دوساله سربازی کنند.
جالب تر اینکه خوبی های خدمت سربازی به شیوه فعلی، با استدلالاتی بیان شده که می تواند محل شکل گیری بحث های دیگری شود.
حسنی سعدی در این باره گفت: «امروزه نتایج نشان می دهد هر فردی که در دوران سربازی اش موفق بوده، در دوران پس از سربازی و زندگی آتی نیز از مدیران موفق بوده همانطور که امروز شهردار، استاندار، وزیر و وکیل ما با همان نظم و انضباطی که در پادگان بوده، مدیریت می کنند و آن را در حوزه مسؤلیت خود اعمال کرده اند.»
با فرض قابل قبول بودن این سخنان، آیا نمی توان استدلال کرد که افرادی که در سربازی موفق نبوده اند، در دوران پس از سربازی نیز موفق نبوده اند؟
آیا این اثباتی بر مزیت سربازی رفتن است؟
آیا می توان استقرا کرد که افرادی که به هر دلیل سربازی نرفته اند، موفق نبوده اند؟
آیا اداره شهرداری، استانداری، وزارت خانه و... بر اساس نظم پادگانی قابل قبول است و می توان این گونه نتیجه گرفت که با نظم و انضباط پادگانی هر نهادی به بهینه ترین شرایط خود می رسد؟
اکنون اگر فرض را بر آن بگیریم که ماحصل خردجمعی مقامات تصمیم گیرنده درباره سربازی در آینده (فارغ از آنکه این آینده به زودی رقم خواهد خورد یا سال های سال بعد فراخواهد رسید) به دیدگاه امثال احمدی مقدم نزدیک شده و به سربازی حرفه ای ختم شود، چگونه می توان تاختن بر این ایده را فراموش کرد و توقع داشت مخاطبان سخنان روز گذشته قانع شوند که اتفاقی به درد نخور تبدیل به قانونی گره گشا و موثر شده است؟
با این تفاسیر شاید بد نباشد همانگونه که مقامات بارها رسانه ها را از اظهار نظر شتاب زده درباره سربازی برحذر داشته اند، از ایشان بخواهیم اگر بحثی در این باره لازم می بینند، ابتدا در مراکز تصمیم گیری در این باره مطرح کنند نه اینکه یکی از تغییر احتمالی در آن سخن گفته و الگوهای مطرح در این باره را شاهد بیاورد و دیگری از الزامات امنیتی و لزوم مقابله با تمام توان در مقابل دشمنان گفته و غرور و خودنمایی را عامل برتری به کارگیری جوانان به جای نیروهای کارآزموده و متخصص در مسائل ریز و درشت جنگی بداند!
اول**س.ن1744**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




30/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن