تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 8 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد ميهمانش را گرامى دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802497161




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شام کاری ظریف و اشتون برای تعیین نحوه انجام مذاکرات وین


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

شام کاری ظریف و اشتون برای تعیین نحوه انجام مذاکرات وین وین - ایرنا - محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و رییس هیات مذاکره کننده هسته ای ایران و کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه شب با یکدیگر شام کاری صرف کردند تا درباره نحوه انجام دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 که از فردا (سه شنبه ) در وین آغازمی شود، مذاکره کنند.


به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به وین، ظریف که به همراه تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان صبح دوشنبه وارد وین شده و در هتل «پاله کوبو» مستقر است، با اشتون در این شام کاری درباره نحوه شروع مذاکرات ایران و 1+5 و ادامه آن گفت و گو خواهد کرد.
سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین الملل و مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکا وزیر امور خارجه کشورمان و هلگا اشمید و استفان کلمنت معاون و دستیار ویژه مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این شام کاری حضور دارند.
قرار است دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 برای رسیدن به توافق جامع از فردا (سه شنبه) در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در وین با حضور ظریف و اشتون آغاز شود.
تیم مذاکره کننده هسته ای همچنانکه وزیر امور خارجه تاکید کرده است با دقت و در نظر گرفتن حقوق و منافع ایران وارد این دور از مذاکرات سخت، فشرده و پیچیده خواهد شد؛ مذاکراتی که به گفته وی با توجه به هدف مشترکی که در برنامه اقدام مشترک ژنو تعیین شده است، یعنی ادامه برنامه هسته ای ایران توام با ایجاد اعتماد و اطمینان لازم از غیرنظامی و صلح آمیز بودن آن، علی القاعده نباید کار دشواری باشد.
مذاکراتی که از صبح سه شنبه در وین آغاز می شود، مذاکراتی است که بر اساس توافق ژنو ظرف حداکثر یک سال می تواند به توافق جامع و نهایی منجر شود؛ گرچه مقامات جمهوری اسلامی ایران از جمله مذاکره کننده ارشد هسته ای رسیدن به تفاهم در 6 ماه را در صورت حسن نیت طرف مقابل امکان پذیر می دانند.
دستور کار دور تازه مذاکرات ایران و 1+ 5 در وین، «تعیین دستور کار و چهارچوب مذاکرات آینده»، «تعیین اصول راهنما» و «روش پیگیری موضوعات» برای رسیدن به توافق جامع و نهایی است.
به گفته رییس هیات مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران، موضوعاتی که در این دور از مذاکرات مطرح می شود، «کلی» است تا طرفین پس از تعیین کلیات و حدود آن وارد جزییات شوند.
به گفته حمید بعیدی نژاد عضو تیم مذاکره کننده هسته ای ایران، استفاده از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته و راکتور آب سنگین اراک از مهم ترین موضوعات مورد بحث برای توافق نهایی هستند.
مدیر کل سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه پیش از شروع مذاکرات در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگاران سیاسی ایرنا اظهار داشت: استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته و جدید یکی از مهم ترین مواردی است که در توافق جامع و دراز مدت باید بررسی و حل شود چرا که بطور قطع نمی پذیریم ایران امکان جایگزینی سانتریفیوژهای موجود خود با انواع پیشرفته و جدید را نداشته باشد.
وی یادآور شد: موضوع راکتور آب سنگین اراک نیز یکی از مهم ترین و سخت ترین موضوعات مورد بحث و بررسی در روند مذاکرات خواهد بود و ما بطور قطع به دنبال حفظ این راکتور هستیم.
این عضو تیم مذاکره کننده هسته ای می گوید: چنانچه راه حلی باشد که برای سوخت تولید شده (پولوتونیوم) ترتیباتی فنی اتخاذ شود که بدون تغییر ماهیت رآکتور نگرانی های مربوط به گسترش سلاحهای هسته ای برطرف شود، می توان این راهها را بررسی کرد.
طرفین در توافق اولیه ژنو ،هدف و دور نمای مذاکرات در گام نهایی و آخر را تعیین کرده اند که بر اساس آن، این گام دارای دوره زمانی بلند مدت مشخصی است که مدت آن باید مورد توافق طرفین قرار گیرد.
همچنین گام نهایی باید بیانگر حقوق و تعهدات اعضای معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای و موافقتنامه های پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی و متضمن یک برنامه غنی سازی باشد که توسط طرفین تعریف می شود.
برنامه غنی سازی که توسط طرفین تعریف می شود برنامه ای است که شاخص های آن با موافقت طرفین و منطبق با نیازهای عملی جمهوری اسلامی ایران، با محدودیت های مورد توافق در خصوص دامنه و سطح فعالیت های غنی سازی ، ظرفیت غنی سازی و محل هایی که در آن غنی سازی انجام می شود و ذخایر اورانیوم غنی شده برای دوره زمانی ای که مورد توافق قرار می گیرد، تعیین می شود.
همچنین گام نهایی، نگرانی های مرتبط با راکتور آب سنگین اراک را کاملا برطرف خواهد کرد و اقدامات شفاف ساز با نظارت بیشتر مورد توافق به اجرا درخواهد آمد که پروتکل الحاقی در چارچوب اختیارات رییس جمهوری و مجلس شورای اسلامی تصویب و به اجرا در می آید.
در گام نهایی همچنین باید بطور همه جانبه تحریم های هسته ای شورای امنیت سازمان ملل متحد و تحریم های چندجانبه و تحریم های ملی برداشته شود و گام هایی برای دسترسی به حوزه های تجاری، فناوری، مالی و انرژی بر مبنای یک برنامه تنظیمی که در خصوص آن توافق به عمل خواهد آمد، اتخاذ شود.
توافق نهایی همچنین بر اساس توافق ژنو شامل همکاری های بین المللی هسته ای غیر نظامی خواهد بود که این این همکاری ها از جمله در خصوص دستیابی به راکتورهای مدرن آب سبک قدرت و تحقیقاتی و تجهیزات مرتبط و نیر عرضه سوخت هسته ای مدرن و برنامه های تحقیق و توسعه (R& D) خواهد بود.
بر اساس برنامه اقدام مشترک ژنو، به دنبال اجرای موفق گام نهایی راه حل جامع و با سپری شدن کامل دوره زمانی این گام، با برنامه هسته ای مانند برنامه هر کشور غیرهسته ای دیگر عضو معاهده عدم گسترش سلاح های هسته ای (ان.پی.تی) رفتار خواهد شد.
سیام1572
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




28/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن