واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
طلبکاری از دولت با کدام اصول؟ تهران - ایرنا - روزنامه شرق در شماره روز دوشنبه خود یادداشتی از ˈ مهدی زعیم زاده ˈ را منتشر کرده که او در آن ضمن نقد منطق یک بام و دو هوای تیم های فوتبال استقلال و پرسپولیس در طلب کمک از دولت و پاسخگویی به مردم ، خواستار واگذاری این تیم ها به بخش خصوصی شد.
شرق نوشت: روزی نیست که سرخابی ها از مشکلات مالی شان گلایه نکنند. ظاهرا حرف آنها حرف حساب به نظر می رسد. می گویند که مگر دوباشگاه استقلال و پرسپولیس دولتی نیستند پس چرا دولت و وزارت ورزش برای حل مشکلات مالی آنها گامی برنمی دارند. کار به اعتصاب و مصاحبه های تند هم کشیده شده است. پیش از این، محمد رویانیان با گلایه هایی مشابه از مدیریت پرسپولیس کناره گیری کرد. علی فتح الله زاده هم حسابی شاکی است، او می گوید اگر وزارت سه، چهارمیلیاردتومانی به استقلال کمک کند مشکلات برطرف می شود و از کناره گیری اش در پایان فصل خبر می دهد. آیا واقعا حق با این سرخابی های معترض است؟ پاسخ این سوال را خود این معترضان بارها داده اند. آنها وقتی طلب کمک می کنند پای هواداران 30، 40میلیونی شان را وسط می کشند، اما به این سوال پاسخ نمی دهند مگر شما صاحب اختیار یک «برند» که میلیون ها هوادار دارد نیستید، پس چطور نمی توانید از این ظرفیت فوق العاده برای درآمدزایی استفاده کنید؟
در هیچ جای دنیا دولت برای ورزش حرفه ای هزینه نمی کند و قطعا خود فتح الله زاده و علی پروین هم به خوبی می دانند اگر وزارت ورزش تسلیم آنها شود و سه، چهارمیلیاردی به آنها کمک کند این کمک اجحافی است در حق ورزش کشور. هنگامی که از قراردادهای میلیاردی بازیکنان و مربیان فوتبال ایراد گرفته می شود و دستمزد آنها با حقوق سایر اقشار جامعه مقایسه می شود، بازیکنان و مربیان با لحنی طلبکارانه عنوان می کنند «مگر در اسپانیا حقوق لیونل مسی، کریستیانو رونالدو وگرت بیل را با یک کارگر اسپانیایی مقایسه می کنند و این همه درباره دستمزد بالای این ستاره ها انتقاد می شود که در ایران می شود؟» اما آنها این نکته را درنظر نمی گیرند که در اسپانیا از بودجه دولتی، دستمزد مسی و رونالدو، تامین نمی کنند. آیا با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، باید وزارت ورزش سه، چهارمیلیارد به دو باشگاه استقلال و پرسپولیس کمک کند تا آنها دستمزدهای کلان بازیکنان شان را پرداخت کنند یا بهتر است این مبلغ صرف گسترش ورزش همگانی، ساخت اماکن ورزشی، آماده سازی کاروان ایران در بازی های آسیایی یا حتی آماده سازی تیم ملی فوتبال برای حضور قدرتمند در جام جهانی شود؟ درست است برخورد غیرمنطقی صداوسیما با مسابقات فوتبال و پرداخت نکردن حق پخش واقعی دلیل اصلی مشکلات مالی باشگاه های ورزشی شده و همه آنها را به بنگاه هایی زیان ده تبدیل کرده اما دو باشگاه استقلال و پرسپولیس با مدیریتی بهتر می توانند کاری کنند که دستشان را به سمت دولت دراز نکنند. قطعا بخش بسیاری از بدهی های سرخابی ها حاصل سوءمدیریت هاست. امضای قراردادهای هنگفت با بازیکنان و مربیان و نداشتن برنامه های مشخص و عملی برای درآمدزایی، آنها را به این حال و روز انداخته. وقتی یک عضو هیات مدیره پرسپولیس بدهی این باشگاه را 12میلیاردتومان و دیگری بالای 60میلیاردتومان اعلام می کند مشخص است که در این باشگاه ها چه خبر است. واضح است که با این هیات مدیره های منفعل که خروجی جلساتش انتخاب علی پروین به عنوان مدیرعامل باشگاه است نباید غیر از این هم انتظار داشت. وزارت ورزش یک بار برای همیشه باید این مساله را حل کند و به دور از ملاحظات خاص، زمینه واگذاری این دو باشگاه را ایجاد کند. آن موقع دیگر این سوال مطرح نمی شود که آیا پولی که فوتبالیست ها می گیرند حقشان هست یا نه و چرا دولت این پول ها را به حساب فوتبالیست ها واریز می کند.1654
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]