واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عیسی کلانتری / ظرفیت های دانشگاهی راهکار مناسبی برای حل بحران دریاچه ارومیه است ارومیه - ایرنا - مجری طرح نجات دریاچه ارومیه استفاده از ظرفیت های علمی دانشگاه ها و تجربیات متخصصان داخلی و خارجی را راهکار مناسبی برای حل بحران دریاچه ارومیه ارزیابی کرد .
ˈ عیسی کلانتری ˈ ، روز دوشنبه در آیین افتتاح کنگره بین المللی تخصصی علوم زمین و نجات دریاچه ارومیه افزود: نظرات و پیشنهادات متعددی برای احیای دریاچه ارومیه وجود دارد که در این راستا باید از ظرفیت های علمی دانشگاه ها بیشترین استفاده را ببریم.
وی گفت: تجربه نشان داده است که هر زمانی از تجربیات دانشگاهی بهره مند نشده ایم دچار مشکل شده ایم و این در حالی است که اکنون دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه ارومیه و دانشگاه تبریز فعالیت خوبی در این زمینه داشته و ما آماده پذیرش نطقه نظرات کارشناسان خارجی و داخلی هستیم.
وی افزود: قول داده ایم طی سه ماه آینده بهترین و مناسب ترین راهکار را روی میز دولت بگذاریم تا دولتمردان بتوانند تصمیمات خوبی در رابطه با دریاچه ارومیه را اتخاذ کنند.
وی گفت: همکاری و کمک خواستن از مردم مهم ترین رمز موفقیت است و بدون حضور مردم، حاکمیت و دولت مفهومی ندارد.
وی یادآور شد: عامل خشکی دریاچه ارومیه خود ما هستیم و نباید این معضل ملی را به گردن طبیعت بیندازیم.
وی اظهار کرد: باید همانگونه که دریاچه ارومیه را ویران کرده ایم در راستای نجات آن نیز تلاش کنیم و مردم منطقه را از این بحران اساسی نجات دهیم.
کلانتری گفت: مشاور من در سال 75 نسبت به خشکی دریاچه ارومیه طی 20 سال آینده هشدار داده بود ولی زیاده خواهی و خودخواهی نسل بعد از انقلاب موجب وقوع این بحران شد و اکنون باید به هرقیمتی که شده در جهت احیای آن تلاش کنیم.
وی ادامه داد: بدون دریاچه ارومیه، آذربایجان غربی مفهومی ندارد و بدون آذربایجان غربی ایران معنی ندارد.
کلانتری گفت: دریاچه ارومیه باید با کمک مردم و کشاورزان شمالغرب کشور و آذربایجان غربی احیا شود و رییس جمهوری همانطور که قبل از انتخابات به آن نوجوان ارومیه ای قول داده بودند در صدد احیای دریاچه و عمل به وعده خود هستند.
وی افزود: استان آذربایجان غربی دارای تنوع قومیتی متعددی است و مردم این منطقه باید از هر قوم و دین و مذهبی که باشند دست در دست هم دهند تا با جبران اشتباهات گذشته در راستای حل این بحران ملی بکوشند.
کلانتری گفت: در صورت خشکی دریاچه ارومیه بیش از پنج میلیون نفر از جمعیت منطقه مجبور به مهاجرت اجباری می شوند در حالی که به یاد داریم در زمان هشت سال دفاع مقدس مهاجرت یک میلیون و 100 هزار نفر از مناطق جنگی مشکلات زیادی برای دولت ایجاد کرده بود و سوال اینجاست که این پنج میلیون جمعیت باید به کجا پناه ببرند؟
وی گفت: متاسفانه زمین شناسان و متخصصان علوم زمینی به احیای دریاچه ارومیه خوش بین نیستند ولی ما همچنان امیدواریم با تلاش بیشتر و ارائه راهکارهای مناسب و کارساز در راستای احیای دریاچه بکوشیم.
کنگره بین المللی تخصصی علوم زمین و نجات دریاچه ارومیه روز دوشنبه با حضور متخصصان داخلی و کشورهای آلمان، آمریکا، بلژیک و ترکیه در سایت نازلوی دانشگاه ارومیه آغاز بکار کرده است.
در این کنگره راهکارهای نجات دریاچه ارومیه، نتایج تحقیقات و پژوهش های داخلی و جهانی در ارتباط با دریاچه ارومیه مورد بررسی قرار می گیرد.
7125/581/ 1495
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]