تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843407864




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پروژه های فولاد خراسان رضوی در حسرت آب


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

پروژه های فولاد خراسان رضوی در حسرت آب مشهد - ایرنا- خشکسالی و بی آبی در خراسان رضوی همه بخشها را دچار مشکل کرده به طوری که برخی پروژه که نیاز آبی زیادی دارند در حسرت آب در این استان بسر می برند.


خشکسالی بیش از 14 سال است که گریبان خراسان رضوی را گرفته و آثار مخرب خود را بر پیکر صنعت گذاشته است و در این میان فولاد که حیاتش بسته به آب و وجودش گره گشای اشتغال و تولید ثمربخش است، بیش از دیگر صنایع از آثار مخرب بی آبی رنج می برد.
خراسان رضوی از استانهای غنی کشور به لحاظ برخورداری از معادن سنگ آهن به عنوان مواد اولیه فولاد و صنایع فولادی است و از این حیث اجرای طرحهای فولادی توجیه اقتصادی داشته و در بهره برداری مطلوب از مواد معدنی و جلوگیری از خام فروشی اثرگذار است.
در سالهای اخیر بخش قابل توجهی از معادن سنگ آهن خراسان رضوی به فرآوری رسیده و در کنار آن واحدهای تولیدی فولاد نیز ایجاد شده که روز به روز نیز بر صدور مجوزهای مربوط به طرحهای فولادی افزوده می شود اما همچنان کمبود زیرساخت ها بویژه آب اجرای طرحها را با مشکل مواجه می کند.
صدور مجوزهای مربوط به طرحهای فولادی و سهم این صنعت در برنامه های توسعه ای خراسان رضوی در حالی رو به افزایش است که مدیران حوزه آب استان وضعیت منابع را بحرانی اعلام می کنند.
مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی در این باره گفت: مخازن ذخیره آب سدهای استان همچنان وضعیت بحرانی را طی می کند و فقط 360 میلیون مترمکعب آب در پشت سدها وجود دارد.
ˈعلی محمدخانیˈ افزود: حجم آب ذخیره شده پشت سدهای خراسان رضوی در این مقطع درسال گذشته 766 میلیون متر مکعب بود و هم اکنون حجم آب ذخیره شده در پشت سدها در مجموع حدود 24 درصد ظرفیت آنها است، درحالی که این میزان در مدت مشابه سال گذشته 50 درصد حجم این سدها بوده است.
وی با بیان اینکه گنجایش ذخیره سازی آب سدهای خراسان رضوی در مجموع یک میلیارد و 521 میلیون متر مکعب در شرایط سر ریز می باشد، افزود: اکنون یک چهارم ظرفیت این سدها پر آب شده است.
وی گفت: مشکل آب خراسان رضوی با یک سال یا دو سال بارندگی مناسب و مطلوب حل نمی شود زیرا وضعیت دشت های استان اغلب بحرانی و وضعیت دشت مشهد فوق بحرانی است.
او افزود: چندین دهه است که از دشت های آب بصورت بی رویه برداشت می شود و حجم اضافه برداشت از این دشت ها هر سال یک میلیارد و 170 میلیون متر مکعب است.
یک کارشناس امور اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: در دولت نهم و دهم طرحهای فولادی خراسان رضوی در شهرستان های سبزوار، نیشابور و تربت حیدریه به بهره برداری رسید اما این طرحها بویژه طرح سبزوار به دلیل مساله تامین آب در اجرا با مشکل مواجه شد.
سید ˈحسن حسینیˈ گفت: مشکل آب در این پروژه ها در حالی است که بخش عمده ای از دانش طرحهای فولادی و دستگاه های آن وارداتی است که به دلیل تحریم های اقتصادی و نداشتن راهبرد مشخص این طرحها با مشکلات متعددی مواجه شدند.
وی اظهار داشت: صنعت فولاد و زنجیره وابسته به آن جزو صنایع بالادستی است اما با توجه به ادغام وزارتخانه ها و تغییر و تحولات تشکیلاتی در سالهای اخیر در کشور، این صنعت در سیاست گذاری فاقد انسجام بوده و نقشه راه معین و مدونی ندارد.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی کمبود منابع آب تنها یک بخش از مشکلات صنعت فولاد دانست و گفت: این صنعت و زنجیره وابسته به آن به رغم گستردگی و اهمیت فوق العاده ای که به دلیل تغذیه خطوط صنایع پایین دستی دارد فاقد یک استراتژی مشخص در کلان کشور و به تبع آن در خراسان رضوی است.
حسینی افزود: از سوی دیگر به دلیل نبود نقشه راه مشخص در واگذاری صنعت فولاد به بخش خصوصی و کمبود نظارت ها بر اجرای سیاست ها مشکلات این بخش را دوچندان کرده است.
وی اظهار داشت: اکنون که طرحهای فولادی در خراسان رضوی به مرحله اجرا درآمده باید راهکاری اندیشیده شود تا از آب موجود به صورت بهینه استفاده گردد یا استفاده مجدد از آب انجام شود و در کل برنامه های مدون برای تامین زیرساخت های طرحهای فولادی تدوین شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تایید بحران آبی صنایع فولادی در استان، وضعیت معادن سنگ آهن و صنایع فولادی منطقه را تشریح کرد.
ˈراضیه علیرضاییˈ کل ذخیره معادن سنگ آهن خراسان رضوی را 650 میلیون تن و استخراج سالانه آن را 10 میلیون تن عنوان کرد و گفت: در گذشته بیشتر ذخیره معادن سنگ آهن استان خام فروشی می شد اما طی چند سال اخیر با ایجاد واحدهای کنستانتره، عمده سنگ آهن فراوری شده و صادر می شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت های صنایع فولادی گفت: در استان 6/2 میلیون تن ظرفیت تولید کنستانتره، 4/1 میلیون تن ظرفیت تولید آهن اسفنجی، دو میلیون تن ظرفیت تولید شمش فولادی و 6/1 میلیون تن ظرفیت تولید مقاطع فولادی شامل تیرآهن و نبشی داریم.
وی افزود: همچنین در خراسان رضوی تاکنون 45 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در واحدهای بزرگ تولیدی فولاد و چهار هزار و 470 میلیارد ریال سرمایه گذاری در بخش واحدهای کوچک تولیدی فولاد با ظرفیت 460 هزار تن انجام گرفته است.
وی گفت: طرح فولادی با ظرفیت تولید سالانه 64.5 میلیون تن در خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد شش واحد در حال بهره برداری و 33 واحد در دست اجرا است.
علیرضایی افزود: از واحدهای در دست اجرای یاد شده، 9 واحد مربوط به تولید کنسانتره با ظرفیت 22.5 میلیون تن است که یک واحد آن در حال بهره برداری و هشت واحد در دست اجرا است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان این که هم اکنون هشت واحد گندله سازی با ظرفیت تولید 22.3 میلیون تن در حال ساخت است، ادامه داد: هشت واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیت تولید 7.8 میلیون تن، 9 واحد شمش فولاد با ظرفیت 7.8 میلیون تن و پنج واحد نورد با ظرفیت تولید 4.1 میلیون تن از جمله طرح های فولادی استان است که روند اجرایی خود را طی می کند.
علیرضایی با اشاره به حجم سرمایه گذاری 10 هزار میلیارد ریالی صورت گرفته در مجتمع فولاد خراسان به عنوان تنها واحد فولادی فعال استان خاطرنشان کرد: برای اجرای طرح های توسعه ای در این مجتمع 14 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار دیگر مورد نیاز است.
وی به اشتغال حدود دو هزار و 500 نفر به شکل مستقیم و غیرمستقیم در مجتمع فولاد خراسان اشاره کرد و افزود: خراسان رضوی با توجه به وجود معادن غنی و دیگر ظرفیت های موجود، سومین قطب تولید فولاد کشور به شمار می رود که سعی می شود از این ظرفیت در راستای توسعه اقتصاد استان استفاده گردد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: کمبود آب، محدودیت اصلی طرحهای بزرگ صنعتی در این استان بویژه فولاد و صنایع فولادی است.
علیرضایی با اشاره به حجم آب مصرفی در صنعت فولاد خراسان و محدودیت منابع آبی گفت: دبی پساب تولید شده در شهر نیشابور به عنوان محل اجرای این طرح حدود 120 لیتر در ثانیه است که پس از بازچرخانی می توان از آن به عنوان یک منبع آبی پایدار برای مجتمع فولاد خراسان استفاده کرد.
وی بیان کرد: لزومی ندارد در منطقه ای مانند خراسان رضوی که با محدودیت آب دست و پنجه نرم می کند، پروژه های صنعتی با میزان مصرف زیاد آب اجرا شود.
وی افزود: مصرف آب باید مدیریت شود تا سهم صنعت به عنوان بخش توسعه استان به میانگین سهم پنج درصدی صنایع از آب برسد.
علیرضایی اظهار داشت: بخش کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرف کننده آب در استان، باید استفاده از روشهای صنعتی را در پیش گیرد تا با ورود صنعت به این بخش مصرف بهینه آب در کشاورزی نهادینه شود. وی گفت: از این پس، اولویت صدور مجوز با آن دسته از طرحهای صنعتی خواهد بود که از روشها و فناوری جدید در مصرف بهینه آب استفاده کنند.
وی افزود: از سوی دیگر، تصفیه پساب و برگشت مجدد آن به چرخه مصرف در طرحهای صنعتی و فناوریهای جدید که وارد بخش صنعت خراسان رضوی می شود، در نظر گرفته خواهد شد.
علیرضایی اظهار داشت: این استان نیازمند دانش فنی و فناوریهای جدیدی است که به فرآیند تصفیه پساب های شهری و صنعتی کمک کند و در این زمینه از کمک دانشگاهیان و اندیشمندان برای ورود به این موضوع و معرفی روشهای جدید استقبال می کنیم.
استاندار خراسان رضوی نیز افزایش ظرفیت صنایع فولادی در استان را راه توسعه بخش صنعتی منطقه و اشتغال می داند و می گوید: در بازه زمانی سه یا چهار ساله طی یک فرآیند مشخص و هدفمند با اجرای پروژه های متعدد، ظرفیت تولید فولاد و صنایع فولادی در استان از شش میلیون تن فعلی به 61 میلیون تن خواهد رسید.
ˈمحمد حسین فروزانمهرˈ اظهار داشت: بهره برداری از پروژه های فولادی مزبور با حجم سرمایه گذاری 89 هزار میلیارد ریال طی چهار سال آینده برای 13 هزار نفر در خراسان رضوی فرصت شغلی فراهم خواهد کرد.
وی بیان کرد: با تامین زیرساخت های لازم و اجرای درست پروژه های فولادی در خراسان رضوی در سالهای آتی ظرفیت تولید فولاد در استان به مرز 70 میلیون تن خواهد رسید که این مهم صنعت منطقه را متحول می کند.
او اظهار داشت: خراسان رضوی دارای معادن غنی سنگ آهن به عنوان مواد اولیه صنایع فولادی است که تاکنون به علت خام فروشی مواد معدنی، ارزش افزوده آن کمتر به استان بازمی گشت و موفق نشده ایم از این ظرفیت برای رشد اقتصادی منطقه بهره گیریم.
نماینده عالی دولت در خراسان رضوی گفت: درصدد هستیم با تامین زیرساخت ها و تکمیل همه زنجیره های تولید در بخش فولاد و صنایع فولادی استان بتوانیم ارزش افزوده معادن سنگ آهن را در بالا برده و بستر ایجاد اشتغال فراوانی که این صنایع به دنبال خواهد داشت را فراهم کنیم.
فروزانمهر اظهار داشت: خراسان رضوی قطب سوم تولید فولاد و صنایع فولادی در کشور است و با اجرای پروژه های در نظر گرفته شده در این بخش طی سالهای آینده به پیشرفت مطلوبی در تولید فلزات آهنی در کشور و منطقه خاورمیانه دست می یابد.
به گزارش ایرنا، هرچند توسعه صنعت فولاد در خراسان رضوی نیازمند تدوین راهبردهای مشخص در کلان کشور است اما باید سیاست های منطقه ای و هماهنگی بین بخشی بین متولیان اجرای طرح در استان انجام گیرد و حداقل به جای صدور مجور بیشتر به طرحها، در ابتدا طرحهای موجود را با تامین زیرساخت ها به نتیجه رساند.
در شرایطی که خراسان رضوی با کمبود آب دست و پنجه نرم می کند بهتر است اجرای طرحهای فولادی بیشتر متوقف گردد و مساله تامین آب طرحهای موجود را برطرف کرد.
همچنین صرفه جویی آب در بخش کشاورزی در خراسان رضوی می تواند به تامین آب مورد نیاز پروژه های فولادی که اکنون در استان اجرا شده و یا در حال اجراست کمک کند.
7489/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




28/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن