واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مقام مسوول در سازمان جهانی بهداشت: پوشش 90 درصدی خدمات بهداشتی در ایران ستودنی است تهران - ایرنا - مدیر نظام های سلامت دفتر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی(امرو)، پوشش 90 درصدی خدمات بهداشتی در ایران را ستود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا به نقل از وبدا، دکتر «ثمین صدیقی» روز دوشنبه در کارگاهی در همین زمینه در دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن تاکید بر اهمیت مقوله «پوشش همگانی سلامت» گفت: پوشش 90 درصدی خدمات بهداشتی در ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه از وضعیت بهتری برخوردار است اما باید از عمق مناسبی نیز برخوردار شود.
وی افزود: پوشش همگانی سلامت شامل پارامترهایی نظیر جمعیت تحت پوشش، جمعیت غیرتحت پوشش، میزان خدمات تحت پوشش، دسترسی به خدمات، هزینه های خدمات و چگونگی ارائه خدمات می شود.
صدیقی با اشاره به اینکه هیچ جای دنیا پوشش خدمات بهداشتی و درمانی 100 درصد نیست، ادامه داد: بررسی اینکه آیا افراد واقعا دسترسی به خدمات دارند یا نه و نیز جلوگیری از فقیر شدن به خاطر هزینه های درمان، دو شاخصه مهم در کیفیت پوشش همگانی سلامت است.
صدیقی خاطرنشان کرد: 22 کشور حاضر در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی، براساس نظام بهداشتی، عملکرد، شاخص ها و هزینه به سه گروه تقسیم می شوند.
وی تصریح کرد، گروه اول کشورهایی هستند که به دلیل درآمد بالا، سهم حوزه سلامت کشورشان از درآمد ناخالص ملی زیاد است مثل کشورهای حاشیه خلیج فارس، گروه هایی هستند که این سهم در آنها به دلیل درآمد متوسط در حد متوسط است مثل ایران، اردن، تونس و مراکش و کشورهایی که درآمدهای کمی دارند و با چالش منابع، ظرفیت ها و وضعیت ناپایدار سیاسی مواجهند مثل سودان و افغانستان.
مدیر نظام های سلامت دفتر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی افزود: گرچه در سال 2011 میلادی میلیاردها دلار در این 22 کشور صرف هزینه های سلامت شده اما در همین مدت بیش از 17 میلیون نفر به خاطر هزینه های سلامت در این کشورها دچار مشکل شده و هفت میلیون و 500 هزار نفر به زیر خطر فقر رفته اند.
صدیقی با بیان اینکه به علت ارسال نشدن گزارشات وضعیت بیماری های غیرواگیر در کشورهای منطقه «امرو»، فقط آمار بیماری های مسری در این کشورها در دست سازمان بهداشت جهانی است، گفت: به عنوان مثال اتباع خارجی ساکن در کشورهای حاشیه خلیج فارس، بخش زیادی از جمعیت این کشورها هستند اما این جمعیت به خاطر حمایت نشدن دولت ها، از خدمات بهداشتی، درمانی مناسبی برخوردار نیستند و بار زیادی از بیماری ها در این گروه ها قرار دارد.
** پوشش کامل بهداشتی، درمانی یک چهارم جمعیت منطقه
وی افزود: تنها یک چهارم کشورهای منطقه از پوشش کامل و عمیق بهداشتی، درمانی برخوردار هستند و اگر اراده سیاسی برای گسترش این پوشش در کشورها وجود نداشته باشد تلاش های ما به جایی نخواهد رسید.
صدیقی تصریح کرد، سیستم اولیه مراقبت های بهداشتی در ایران در هیچ کشوری مشابه ندارد و اجرای برنامه پزشک خانواده نیز در ایران آغاز شده است.
وی با تاکید بر اینکه اکنون نهضت پوشش همگانی سلامت در سطح جهان آغاز شده، بیان داشت: اراده جهانی در این خصوص باید تبدیل به اراده ملی شده و چشم اندازها، استراتژی ها و نقشه های راه در این خصوص باید هرچه سریع تر تبیین شوند.
صدیقی افزود: خوشبختانه چشم اندازها در ایران وجود دارد اما باید این چشم اندازها را به برنامه های استراتژیک و عملیاتی تبدیل کرد.
مدیر نظام های سلامت دفتر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی تصریح کرد، این کار مهم نیز به تنهایی از عهده وزارت بهداشت امکانپذیر نیست و باید برای دست یافتن به نتیجه، تمام سازمان های ذیربط از جمله بیمه ها در این برنامه حضور داشته باشند.
وی بر نقش آفرینی بخش خصوصی در حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: قوانین باید به روز باشند که خوشبختانه ایران دارای قوانین خوبی در حوزه سلامت است و برنامه پنج ساله توسعه کشور شما قوانین خوبی به تصویب رسانده است.
صدیقی همچنین بر تجمیع تلاش های گسترده در ایران برای دستیابی به پوشش همگانی سلامت تاکید کرد.
اجتمام(1) ** 7268 ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]