واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
روایت رییس سازمان غذا و دارو از کمفروشی داروخانهای تا باز شدن پای تجهیزات قاچاق به بیمارستانها
گرانفروشی، احتکار دارو، برخورد نامناسب با بیمار، تحویل داروهای تقلبی و قاچاق و مواردی از این دست بویژه در زمان بروز تحریمهای دارویی و تشدید بحران دارو در سالی که گذشت، بیشتر از هر زمان دیگری خودنمایی میکرد و سیمای زشتی از "ویترین" ارائه خدمات نظام سلامت و حلقه نهایی درمان به نمایش میگذاشت.
به گزارش نامه نیوز، با روی کار آمدن دولت یازدهم و عزمی که برای فرو نشاندن امواج متلاطم بازار دارویی به کار بست، انتظار میرفت اقدامات ضربتی برای برخورد با تخلفات دارویی داشته باشد. پیرامون اقدامات انجام شده در این زمینه با معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو به گفتوگو نشستیم. وی ضمن تشریح وضعیت کنونی، برنامههای این سازمان در خصوص برخورد با متخلفان در سال آینده را نیز اعلام کرد.
دکتر رسول دیناروند در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به چگونگی پیگیری و برخورد با تخلفات دارویی داروخانهها گفت: قبول دارم که نظارت ما بر داروخانهها ایده آل نیست.
وی ادامه داد: نظارت ما باید نه فقط در حوزه دارو بلکه در تمام بخشها تقویت شود. به عنوان مثال در عطاریها گاهی اوقات فاجعه به بار میآید. یکی از متخصصان برجسته کشور نقل میکرد که حداقل در هر ماه یک بیمار دارد که با عوارض شدید و خطرناک ناشی از داروهایی مراجعه میکند که آنها را از عطاری خریداری کرده است.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه آسیبهای جدی و بعضا مرگ و میر از جمله عوارض خطرناک مصرف داروهای غیراستاندارد عرضه شده توسط عطاریهاست، اظهار کرد: این امر نشان میدهد ما نتوانستیم کار خودمان را به درستی انجام دهیم. زیرا هیچ شخصی حق ندارد تخلف کند. باید به قدری نظارتهای خود را تقویت کنیم که تخلفاتی از این دست به حداقل برسد.
دیناروند افزود: داروخانهای که وظایفش را به درستی انجام نمیدهد، بدون نسخه به بیمار دارو میدهد، مسئول فنی ندارد، گران فروشی میکند، داروی قاچاق و تقلبی عرضه میکند و یا عطاری که بر سر در آن نوشته درمان سرطان و ترک قطعی اعتیاد و از این طریق دست به تبلیغات خلاف واقع زده است هر دو مرتکب تخلف شدهاند و اگر با آنها برخورد نکنیم این مردم هستند که آسیب میبینند.
وی با تاکید بر اینکه لازم است امکانات ما برای نظارت گستردهتر تقویت شود، گفت: نیاز به حمایت بیشتری داریم. اکنون در حال رایزنی با سایر دستگاهها به منظور برخورد قویتر هستیم. به عنوان مثال برای برخورد با تخلفات در عطاریها و همچنین نظارت بر تخلفات حوزه تجهیزات پزشکی در فروشگاههایی که کنترل قیمتی بر آنها نیست، وسایل قاچاق وارد میکند و حتی در بیمارستانهای دولتی به فروش میرسانند، نیازمند همکاری پلیس هستیم.
رییس سازمان غذا و دارو ضمن اعلام این خبر که برای سال 93 برنامههای جدی نظارتی داریم، گفت: مردم باید اطمینان حاصل کنند که دارو در اختیارشان است، اگر دارو تامین نباشد نمیتوان به مردم سخت گرفت. سامان دهی بازار برای دارو و تجهیزات را مطمئنا انجام میدهیم اما چند ماه اول را اختصاص دادهایم به حفظ آرامش بازار دارویی و بعد از آن امر نظارت را پیگیری میکنیم.
1392/11/6
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]