واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
چرا بلوغ زودرس و مشکلات جنسی در کودکان ایجاد می شود؟
کودکان امروز با کودکان 20 سال گذشته تفاوت دارند.دیگر نه از قانع بودن کودکان به عروسک های چوبی خبری هست و نه از سرخ شدن صورت ها... کودکان امروز با کودکان 20 سال گذشته تفاوت دارند.دیگر نه از قانع بودن کودکان به عروسک های چوبی خبری هست و نه از سرخ شدن صورت ها در اثر شنیدن حرف هایی که شرم بر چهره کودکان قدیم می اورد.
حالا دنیای اینترنت است و ماهواره و کودکان بیشتر از سنشان می دانند.بیشتر دانستنی که گاهی برای کودکان مناسب نیست و بسیاری از خانوارها را نگران کرده است.
امروزه بسیاری از پدرها و مادرها نگران پدیدهای به نام «بلوغ زودرس» در فرزندانشان هستند و اینکه میخواهند بدانند با این پدیده، چگونه باید برخورد علمی و درست داشته باشند.
ظاهر شدن علائم بلوغ از نظر جسمی و هورمونی در دختران قبل از 8 سالگی و در پسران قبل از 9 سالگی، بلوغ زودرس نامیده میشود.
بلوغ در دختران با بزرگ شدن سینهها و شروع عادت ماهانه ظاهر میشود و در پسران با افزایش شهوت که به شکل اختلالات رفتاری تظاهر میکند.
در بررسی بیماران مبتلا به بلوغ زودرس باید سرعت پیشرفت مراحل بلوغ و وجود علایم بیماریهای سیستم عصبی مرکزی و علایم سایربیماریهای مزمن ایجاد کننده بلوغ زودرس مد نظر باشد.
علل بلوغ زودرس را به دو دسته تقسیم بندی میکنند:
۱-مرکزی یا وابسته به هورمونهای محرک غدد جنسی (بلوغ زودرس حقیقی)
۲- محیطی یا غیر وابسته به هورمونهای محرک غدد جنسی (بلوغ زودرس کاذب)
بلوغ نوع اول معمولا ارثی است اما در ایران گفته می شود بیشتر بلوغ ها از نوع دوم است که در واقع تاثیر ماهواره و اینترنت و بیشتر دانستن کودکان از مسائلی است که نباید بدانند.
هنگامیکه بلوغ در سنین پایین شروع شود، رشد قدی کودکان بیشتر میشود و به نسبت کودکان همسن خود، قد بلندتری خواهند داشت، ولی پس از 2 یا 3 سال، رشد قدی متوقف میشود و آنها در نهایت بزرگسالان کوتاه قدی خواهند شد. از نظر شکل جسمی و ظاهری بدن نیز ممکن است مشکلاتی دیده شود. به علاوه، از نظر روانی نیز این کودکان دچار مشکلات زیادی خواهند شد.
نکته مهم این است که هوش این کودکان طبیعی و حتی در مواردی بالاتر از کودکان همسن خودشان است، ولی به دلیل تغییرات ظاهری و نیز تاثیر هورمونها، ممکن است دچار اختلالات رفتاری، حالتهای تهاجمی و حتی افسردگی شونددر برخی موارد، روشهای جراحی برای درمان تودههایی که در مغز به صورت نابجا هورمون ترشح میکنند، استفاده میشود.
به این ترتیب تکنولوژی همیشه کمک حال انسان ها نیست و خانواده های ایرانی برای رشد کودکان مطابق فرهنگ ایرانی و اسلامی باید تا جایی که ممکن است از دسترسی کودکان به ماهواره و سایت های غیر مجاز اینترنتی جلوگیری کنند تا کودکان کمتر دچار اشکال شوند.
1392/11/6
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]