واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
شناسنامه شهر رفسنجان رو به نابودی + تصاویر
حصار قدیمی و تاریخی شهر رفسنجان بر اثر ساختمانسازی رو به نابودی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، حصار قدیمی شهر رفسنجان مربوط به دوران سلجوقیان و طول این حصار 5 هزار و 400 متر،عرض پایین دیوار سه متر،ارتفاع دیوار شش متر و سر دیوار به شکل کنگره زیبایی به آن داده و بنای آن از خشت خام است. حصار قدیمی شهر به مرور زمان تخریب و مقدار باقیمانده آن هم مورد بیمهری قرار گرفته و با ساختمانسازی که اطراف آن شده، ابهت آن روبه نابودی میرود. از آنجا که حفظ میراث فرهنگی و آثار باستانی و تاریخی شهر وظیفه همگان است و ساخت و ساز اطراف این بناها قوانین خاص خود را دارد، خبرنگار فارس در رفسنجان متوجه ساخت اطراف این بنای تاریخی شد که گویا مابقی این حصار زیبا که در حقیقت یکی از شناسنامههای شهر است هم رو به نابودی میرود.
ارتفاع ساختمان بیش از ارتفاع بناهای تاریخی ممنوع کارشناس و استاد سابق دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار فارس با تاکید بر حفظ میراث فرهنگی، توجه به اصول و قوانین ساخت و سازها در اطراف بناهای تاریخی مهم دانست. غلامحسین ارشادی بیان داشت: ارتفاع ساختمانهای اطراف بناهای تاریخی به هیچ وجه نباید از بناهای تاریخی بیشتر باشد.
ساخت حصار شهر توسط بهرامشاه سلجوقی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان رفسنجان در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به مکاتبات انجام شده در مورد عدم ساخت و ساز اطراف حصار قدیمی شهر اظهار داشت: از شهرداری خواستیم تا ساخت و سازها را متوقف کند. عباس فتحی تصریح کرد: حفظ میراث فرهنگی وظیفه همه است و حصار و دروازه شهر شناسنامههای یک شهر محسوب میشوند. وی خاطرنشان کرد: بهرامشاه سلجوقی حدود 800 سال پیش حصار قدیمی این شهر را بنا کرد و این حصار دور تا دور شهر بود و برای حفظ باقیمانده این حصار تمام تلاش خود را انجام میدهیم.
ساخت و ساز محوطه پشت حصار شهر غیر اصولی است معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز به خبرنگار فارس گفت: در محوطه پشت حصار تاریخی شهرها ساخت و سازی نباید صورت گیرد و اینگونه ساخت و سازها غیر اصولی است. محسن موحدی با بیان اینکه حصار، بخشی از هویت شهر است و لازم است، منظر آن حفظ شود، عنوان کرد: فضای دوطرف حصار بهتر بود، پارکی مناسب گردشگری احداث شود به گونهای که زیبایی اثر تاریخی تحتالشعاع قرار نگیرد. معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان به طرح تفضیلی شهر اشاره کرد و بیان داشت: در این طرح محوطه پشت حصار هم محوطه تاریخی اعلام شده بود و ساختمانسازی در این محوطه مغایر با اصول است. وی تصریح کرد: حفاظت از آثار و بناهای تاریخی به عهده همگان است و توقع داریم جلوی ساخت و ساز گرفته شود، زیرا بخشی از ظرفیت گردشگری شهر از بین میرود و لطمه جبرانناپذیری به این اثر وارد میشود.
موحدی خاطرنشان کرد: حصارها در قدیم به دروازه شهر متصل بودند که دروازهها تخریب و حصار نشاندهنده سندی از هویت و موقعیت تاریخی شهر است که باید تلاش شود، ارزشهای آن حفظ و چیزی موجب تهدید اینگونه بناها نشود. به امید روزی که هیچ بنای تاریخی مورد تهدید هیچ عاملی قرار نگیرد، زیرا میراث فرهنگی میراث همه است و همه در برابر حفظ آن مسئول هستیم. خبرنگار فارس موفق به تماس با شهردار رفسنجان و شهردار منطقه یک این شهر در مورد صدور پروانه ساخت در اینگونه مکانها نشد. ............................ گزارش از: زهرا بمینژاد ............................ انتهای پیام/80016
92/11/28 - 08:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]