واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
معاون وزیر خارجه دولت اصلاحات: حضور روحانی در داووس یک فرصت و امید برای بازسازی چهره ایران است
اجلاس امسال داووس تمرکز خود را روی تکوین مجدد عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فناوری قرار داده است. به گزارش نامه نیوز، غلامعلی خوشرو معاون وزارتخارجه دولت اصلاحات در یادداشتی در شرق نوشت:
اجلاس «داووس» سوییس، اجلاسی غیردولتی و غیررسمی است که حدود 40سال از ایجاد آن میگذرد و دارای ماهیت بینالمللی است. در این اجلاس بهنوعی تصمیمات کلان اقتصادی و استراتژیک جهانی اتخاذ شده و بهتعبیری نوعی فرآیند تصمیمسازی است. خاصیت آن این است که تقریبا از همه نخبگان جهانی دعوت میشود و حاضران از نهادهای غیردولتی گرفته تا اقتصاددانان، تجار، سرمایهداران، نخبگان علمی و همینطور سیاستمداران و دولتمردان فرصت گرانبهایی به دست میآورند تا پیرامون آخرین تحولات جهانی و آخرین دیدگاههای صنعتی، سیاسی و استراتژیک به تبادل دیدگاه بپردازند. فرصت شرکت رییسجمهور ایران در این اجلاس، از آن جهت حایزاهمیت است که وی با شعار تعاملگرایی، همکاری جهانی و نیز اعتدال، خردورزی و احترام به منافع متقابل در عرصه سیاست خارجی، روی کار آمده است و این ویژگیها به دولت یازدهم کمک میکند تا در روابط بینالمللی، از موضع برابر و عزتمند با جهان به تعامل و همکاری متقابل بپردازد که همان خواست مردم صلحطلب و متمدن ایران است. اینکه در رسانههای فرامنطقهای و معتبر جهان، تحلیلهای گوناگون و توجه ویژهای به رییسجمهور ایران شده است بهدلیل تحولات داخلی و البته خارجی پیرامون ایران است. دکتر روحانی در حوزههای زیر میتواند با حاضران در اجلاس، به گفتوگو بپردازد. متاسفانه در هشتسال گذشته نحوه تعامل رییس دولت با جهان به شکلی بود که بیشتر جنبه تقابلی داشت و این مساله به حاشیهنشینی منجر شده بود.
از طرفی سخن از مدیریت جهانی بود اما ایران در تعاملات جهانی، با محدودیتهای نگرانکنندهای مواجه شده بود. امروز دولت یازدهم با پشتوانه میلیونی، در پی اعتمادسازی جهانی است و شرکت در چنین جلساتی زمینهساز این مهم است که توانسته چهره ایران را به چهرهای تعاملگرا، باثبات و امنیتآفرین تبدیل کند. مساله دوم، مساله پرونده هستهای است که عاملی برای تقابل جهانی با ایران بود و حال که راهحل مرضیالطرفین در گام اول آن بین ایران و ششقدرت جهانی قرار دارد، فرصت ذیقیمتی دست داده تا ایران به همه دنیا اعلام کند کشوری نیست که به سمت تهدید صلح جهانی برود بلکه کشوری قانونگرا و حقگراست و تنها به حقوق قانونی متناسب با مقررات بینالمللی اصرار دارد و در زمینه هستهای نیز بهدنبال خاورمیانه عاری از سلاحهای کشتارجمعی است. مساله دیگر، مساله همکاریهای اقتصادی است. همانطور که دکتر ظریف و ریاستجمهوری اعلام کردند، توافق ژنو سبب ترکبرداشتن سازمان تحریم و رفع تدریجی محدودیتهای ظالمانه اعمال شده بر ضد ایران شد و حال زمینههای سرمایهگذاری و تعاملات مشترک فراهم است. داووس محل تجمع صاحبان سرمایه، شرکتهای عظیم و شاخص بینالمللی در زمینههای مختلف است که باید توانمندیهای ایران به آنها بهطور کامل معرفی شود. ایران از لحاظ موقعیت انرژی، نیروی انسانی، سطح علمی و... توانایی تبدیلشدن به یک قطب اقتصادی مهم در منطقه را داراست بهویژه اینکه ایران از ثبات امنیتی بسیار خوبی برخوردار است و اگر این توانمندی به ثبات سیاسی متصل شود و ثبات در تصمیمگیریهای اقتصادی را نیز بههمراه داشته باشد- که با دولت تعاملگرا، چشمانداز خوبی برای اقتصاد مدرن ایران به چشم میخورد- اجلاس داووس بیش از هر جای دیگری میتواند این فرصت را فراهم کند.
مساله دیگر، مساله بیثباتی و ناامنی در منطقه و مقابله با افراطیگری و گروههای تروریستی تکفیری است که خطر عمدهای برای منطقه و برای کل جهان بهشمار میروند. رییسجمهور ایران طرح «جهان عاری از خشونت» را به جهانیان ارایه داده و با اجماع به تصویب رسیده است. ایشان فرصت مناسبی را در داووس در اختیار دارد تا برای به ثمر رسیدن این طرح، نقش محوری ایفا کند. اگر ایران بتواند در این اجلاس ثبات و امنیت خود را به شرکتکنندگان اجلاس که نماینده جهان هستند معرفی کند، ایرانهراسی و شیعههراسی خنثی میشود و ایران بهعنوان کشوری حامی صلح منطقهای و جهانی معرفی میشود.
اجلاس امسال داووس تمرکز خود را روی تکوین مجدد عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فناوری قرار داده است. به هر حال «نظام سلسله مراتبی قدرت متمرکز» رنگ باخته و دیگر یک قدرت نمیتواند به تنهایی برای اقتصاد و سیاست جهان تصمیمگیری کند بلکه شبکه گستردهای از روندها و ابتکارات وجود دارد که باید از آنها بهرهبرداری شود و همه میتوانند به رشد آن کمک کنند. در این جهان شبکهای است که پیشنهاد دکتر روحانی هم در سازمان ملل مورد توجه قرار میگیرد و نقشی در جامعه جهانی ایفا میکند. باید از این پتانسیل استفاده بهینه کرد و جامعه مدنی ایران، تجار، دانشگاهیان، نخبگان علمی و فناوری میتوانند نقش خود را در زدودهشدن تمرکزگرایی از جهان، ایفا کنند. حضور آقای دکتر روحانی یک فرصت و امید برای بازسازی چهره ایران در جهان امروز است
1392/11/3
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]