واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
کنسرت گروه موسیقی آشیانه کودک و نوجوان به سرپرستی فریبرز رستمی نمایش زیبایی از رنگ، حرکت، شعر و آواز اقوام ایرانی را در سومین شب از بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر در سالن اریکه ایرانیان روی صحنه برد. کنسرت گروه موسیقی «آشیانه» کودک و نوجوان در حالی شامگاه 26 بهمنماه آغاز شد که حضور کودکان زیر 6 سال در سالن به چشم می خورد و همگی مشتاقانه منتظر آمدن گروه روی صحنه بودند.
فریبرز رستمی سرپرست این گروه موسیقی پس از دقایقی همراه با کودکان روی صحنه آمد و حرکاتی را که همراه با موسیقی نواحی مختلف چون تالش، گیلان، فارس، قشقایی بود، اجرا کردند.
قطعه نخست از این مجموعه «آواز بازی بهار» نام داشت که در توصیف زیبایی های فصل بهار و زنده شدن زمین با آغاز این فصل بود. در این بخش کودکان علاوه بر اجرای موسیقی، نمایشی را براساس محتوای قطعه ارائه کردند. قطعه موسیقایی «عاشیق غریب» که یک اثر فلکلور آذری بود پس از «آواز بازی بهار» به عنوان مقدمه کنسرت روی صحنه رفت.
پس از اجرای این دو قطعه توسط کنسرت گروه موسیقی آشیانه کودک و نوجوان پرده اول از این اجرا با عنوان «غریب در بیابان» روی صحنه رفت و پس از آن ترانه «هیار هیار» از مجموعه موسیقی قوم تالش اجرا شد.
پرده دوم از سومین اجرا در گروه موسیقی کودک بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر، «رویای غریب» نام داشت و پس از آن ترانه «هوی لیلی» از مجموعه اجرایی گالش های گیلان اجرا شد.
پس از پایان این بخش از اجرا، اعضای گروه و کودکان حاضر برای استراحت کوتاهی سالن را ترک کردند. یکی از مشکلات این اجرا مراحل فنی و اجرایی کار بود و با وجود تلاش کودکان گروه موسیقی آشیانه کودک و نوجوان و همچنین فریبرز رستمی سرپرست گروه موسیقی، ضعف در صدابرداری و به نوعی آماده نبودن صحنه برای اجرا به بخش نخست این کنسرت لطمه وارد کرد.
در حاشیه چه گذشت
* لباس های رنگارنگ کودکان که نمایی از اقوام مختلف ایرانی بود همراه با موسیقی محلی که اجرا می کردند زیبایی خاصی به کلیت اجرا بخشیده بود و بسیاری از کودکان حاضر در سالن را سرشوق آورده بود.
* صدابرداری سالن و در کل مدیریت صحنه مناسب اجرای این گروه موسیقی نبود به گونه ای که صدای کودکان در حال اجرا به درستی شنیده نمی شد و یا اینکه اعضای گروه با خونسردی کامل حین اجرا در میان صحنه و از لابلای نوازندگان عبور می کردند.
* در اجرای قطعات مختلف به فراخور محتوای آوازها و بازی هایی که گروه ارائه می کرد نورپردازی نیز تغییر می کرد اما اشکالات موجود در نورپردازی به گونه ای بود که به جای روح بخشیدن به اجرا، باعث ایجاد اختلال در ماهیت و محتوای کنسرت میشد.
* آشفتگی در مسایل فنی اجرا به ویژه در بخش دوم به جایی رسید که کودکان حاضر در سالن و به تبع آن خانواده ها ترجیح می دادند از سالن بیرون آیند تا جاییکه بیرون سالن فضای مفرح تری برای بازی و شادی کودکان با یکدیگر را فراهم کرده بود.
27 بهمن 1392 ساعت 11:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]