واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
زنجان نبض و قطب صنعت برق کشور- علی حیدری زنجان یکی از مناطق مستعد کشور برای توسعه اقتصادی و از مهمترین قظب های صنعتی کشور بویژه در زمینه تولید کابل ها، ترانسفورماتورها، کلیدها و سکسیونرهای اتصال برق فشای قوی ای است که صنعت برق کشور برای توسعه این انرژی پاک به آن نیاز دارد.
وجود انواع مختلف واحدهای تولیدی صنایع برق در زنجان، این استان را به قطب صنعت برق کشور تبدیل کرده است، منطقه ای که توانایی تامین تمام نیاز به محصولات سنگین و فشار قوی کشور را دارد.
وجود کارخانجات عظیمی همچون ایران ترانسفو، سیم و کابل ابهر و پارس سوییچ به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان محصولات مورد نیاز صنعت برق خاورمیانه، فرصت مغتنمی برای صرفه جویی ارزی و توسعه صادرات محصولات غیر نفتی در کشور ایجاد کرده است.
استان زنجان با برخورداری از سه شرکت قدرتمند و بزرگ ایران ترانسفو، پارس سوییچ و سیم و کابل ابهر به لحاظ خدمات فنی و تولیدی بعنوان قطب صنعت برق فشار قوی کشور محسوب می شود و از موقعیت کلیدی برخوردار است.
بزرگترین امتیاز حضور شرکت های بزرگ و تخصصی در این استان، بومی کردن تکنولوزی و فرآیند ساخت محصول و مهمتر از آن تربیت نیروهای محلی به کادری ورزیده و قابل اتکا و همچنین پرورش کارشناسان ماهر است.
از دیگر امتیازهای اینگونه شرکت های بزرگ و تخصصی ایجاد جاذبه برای سرمایه گذاری های جدید و توسعه صنعتی است که نیرو های ماهر و کادر فنی آن پیشاپیش تامین شده و با وجود این ظرفیت، تعداد قابل توجهی تولید کننده ترانس و کابل ساز کوچک در این استان ایجاد شده است.
با وجود این سه واحد صنعتی در حوزه برق، تمام نیاز کشور به محصولات سنگین صنعت برق در داخل کشور تولید و علاوه بر آن زمینه جلوگیری از خروج ارز و افزایش صادرات غیر نفتی فراهم می شود.
توسعه صادرات محصولات صنعت برق کشور می تواند زمینه کمک به کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی را فراهم کند که این مهم نیازمند تقویت جایگاه صادرات و برنامه ریزی مناسب توسط بخش خصوصی و دولتی است.
در شرایط کنونی که اقتصاد کشور به دنبال کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است، حمایت از تولیدات داخلی و تقویت صادرات این محصولات می تواند نقش به سزایی در بهبود درآمدهای صادراتی و حفظ جایگاه ایران در بازارهای جهانی داشته باشد.
صادرات باعث ارتقای تولیدات داخلی و بازار ملی شده و در بهبود اقتصاد کشور بسیار تاثیرگذار است و حضور در بازار خارجی نه تنها موجب ارتقای تولید ملی می شود بلکه بازار ارزی را نیز بهبود می بخشد.
پایانه های صادراتی نیز یکی از مهمترین زیر ساخت های توسعه صادراتی در هر کشوری است که می تواند به روند صدور مجوز و ترخیص کالاها با هزینه کمتر و سرعت بیشتر کمک کنند.
با راه اندازی پایانه صادراتی زنجان صادر کنندگان و یا خریداران محصولات صادراتی به جای مراجعه به یکایک دستگاه های ذیربط در اقصی نقاط یک منطقه، به آسانی می توانند از خدمات پایانه صادراتی استفاده کنند.
استان زنجان در یکی از مناطق مستعد جغرافیایی واقع شده و بخاطر مزیت های نسبی موجود نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می کند و بدلیل وجود زیرساخت های ملی و استانی و همچنین توجه دولت تدبیر و امید امکان تحرک در ایفای نقش واقعی در اقتصاد ملی و فرا ملی دارد.
این استان به لحاظ نزدیکی به برخی از مهمترین قطب های صنعتی کشور از جمله تهران، قزوین، آذربایجانشرقی و غربی می تواند به یکی از مناطق برگزیده جهت ایجاد منطقه ای صنعتی در شمالغرب کشور باشد.
استان زنجان با داشتن امکانات زیربنایی و مناسب نظیر فروگاه ، راه آهن، گمرک، قرارداشتن در تنها مسیر عبوری ˈترانزیتیˈ کشور به سمت اروپا و تواتمندی های معدنی متنوع، بستر مناسبی برای رشد و توسعه سرمایه گذاری صنعت و معدنی در اختیار دارد.
زنجان به لحاظ رخدادهای گوناگون زمین شناسی، کانسانتره متنوعی دارد و از نظر ذخایر غنی عناصر فلزی دارای اهمیت است.
وجود یکی از بزرگترین معادن سرب و روی جهان و ذخایر متعدد سنگ های تزینین گرانیتی، مس، آلونیت، براسیت، سولفات منیزیم، پتاسیم، سیلیس، انواع خاک های صنعتی، نمک، منگنز، سنگ آهن، آنتیموان، پرلیت، مصالح ساختمانی و .. نشانگر فراوانی و تنوع مواد معدنی در این استان و ضرورت سرمایه گذاری کلان در این بخش است.
معدن سرب و روی انگوران با بیش از 23 میلیون تن ذخیره در 120 کیلومتری جنوب غربی زنجان در شهرستان ماهنشان واقع شده و 46 درصد ذخایر سرب و روی ایران را در خود جای داده است.
معدن انگوران به لحاظ عیار و نوع ترکیبات در جهان کم نظیر بوده و ذخایر غنی آن برنامه ریزی و سرمای گذاری کلان در زمینه تولید فلز روی را ضروری کرده است.
علاوه بر معدن سرب و روی که ایجاد صنایع مرتبط با این کانی را ضروری کردهک است واقع شدن بیش از 40 درصد معادن استان زنجان در شهرستان ماهنشان ضرورت احداث صنایع جانبی را رد این شهرستان آشکار می سازد.
522
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]