تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832561628




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مخدرها و محرک‌های قانونی درصدد تصرف بازار جهانی اعتیاد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: مخدرها و محرک‌های قانونی درصدد تصرف بازار جهانی اعتیاد جامعه > آسیب‌ها - اعتماد نوشت:

قاچاقچیان مواد مخدر بالاخره توانستند نقطه ضعف نهادهای بین‌المللی مقابله با مواد مخدر را حساس کنند. در حالی که جهان هم تاکنون نسبت به چگونگی مقابله با قاچاقچیان مواد روانگردان و مخدرهای قانونی در بلاتکلیفی ناشی از فقدان قوانین و مجازات‌های بازدارنده به سر می‌برد اما گزارش 2013 مواد مخدر که با اعلام آمار و ارقام، آخرین وضعیت مصرف روانگردان‌ها و مخدرهای قانونی را آشکار کرده، این الزام را برای تمام کشورها ایجاد می‌کند که برای مصون نگه داشتن جمعیت جوان کشورها که در واقع سرمایه اصلی جهان به شمار می‌روند و توسعه کشورها در گروی سلامت آنهاست، باید به تصویب قوانین جدید و بازنگری در مفاهیم قضایی خود اقدام کنند. قوانینی که بتواند دژ مستحکم قاچاقچیان مواد مخدر و روانگردان‌های قانونی را بشکند و میله‌های زندان را به آنها نوید دهد. در گزارش مواد مخدر سال 2013 که نیمه امسال توسط دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد رونمایی شد علاوه بر آنکه پایداری در مصرف مواد مخدر سنتی مورد اشاره گزارش‌دهندگان قرار گرفته، هشدار نسبت به افزایش مصرف مواد روانگردان جدید هم موجب شده تا کشورها برای ایجاد مجازات‌های سختگیرانه‌تر نسبت به قاچاقچیان این مواد اقدام کنند. مواد روانگردان جدید با پوشش کاذب «مواد مخدر قانونی» و «مواد طراحی شده» وارد بازار شده‌اند و به همین سبب مصرف آنها شیوع بیشتری پیدا کرده و همین امر، نگرانی نهادهای بین‌المللی را افزایش داده است. چنان‌که تعداد مواد روانگردان جدیدی که توسط کشورهای عضو به دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد گزارش شده است، با افزایشی بیش از 50 درصد، از 166 نوع ماده در پایان سال 2009 به 251 نوع ماده در اواسط 2012 رسیده است و گزارش 2013 هشدار می‌دهد که برای نخستین‌بار، تعداد مواد روانگردان جدید که 234 نوع ماده گزارش شده، از تعداد کل مواد تحت کنترل بین‌المللی بیشتر بوده است. از آنجا که این مواد، قانونی تلقی شده و در قوانین عمومی و جاری کشورها منعی برای تولید آنها وجود ندارد، هشدار گزارش‌دهندگان به این سو هدایت شده که مواد روانگردان جدید، حتی به صورت آزاد، از طریق اینترنت نیز فروخته می‌شوند و چون از لحاظ ایمنی هم مورد آزمایش قرار نمی‌گیرند، می‌توانند بسیار خطرناک‌تر از مواد سنتی باشند. نام‌های خیابانی همچون «اسپایس»، «میو میو» و «نمک حمام» که در واقع چیزی جز ماریجوانای مصنوعی و مفدرین (از گروه دارویی آمفتامین‌ها) نیست، جوانان را به این باور اشتباه هدایت می‌کند که این مواد تفریحی کم‌خطر هستند. در عین حال امکان زیاد برای تغییر ساختار شیمیایی مواد روانگردان جدید، باعث شده است که فرمول‌های جدید از تلاش نهادهای بین‌المللی برای وضع قوانین قضایی در جهت مقابله با روانگردان‌ها پیشی بگیرند و در اثنای سرعت کند پلیس و مقامات انتظامی، قاچاقچیان با سرعت وارد این بازار پر درآمد شده‌اند. به همین دلیل در گزارش 2013 مواد مخدر اشاره شده که دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، در نخستین واکنش بین‌المللی نسبت به افزایش تولید و مصرف مواد روانگردان جدید، یک نظام هشدار زودهنگام را معرفی کرده که به جامعه جهانی اجازه می‌دهد تا به وجود آمدن مواد جدید را ردیابی و اقدامات مناسب قضایی و امنیتی برای مقابله هر چه سریع‌تر با تولید و توزیع و مصرف این مواد را اجرا کند.
وضعیت جهانی مصرف مخدرها و روانگردان‌ها گزارش 2013 مواد مخدر با اشاره به کاهش مصرف مواد مخدر سنتی همچون هرویین و کوکایین در برخی نقاط جهان، نسبت به افزایش سوء مصرف داروهای مخدر و مواد روانگردان جدید هشدار داده است. به استناد این گزارش، مصرف هرویین در قاره اروپا و ایالات متحده به عنوان بزرگ‌ترین بازار جهانی کوکایین رو به کاهش گذاشته در حالی که کوکایین در امریکای جنوبی و آسیا محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. این گزارش، تعداد مصرف‌کنندگان افیونی - هرویین و تریاک- را در سطح جهان، رقم ثابتی در حدود 16 میلیون نفر از جمعیت 15 تا 64 ساله جهان برآورد کرده اما تاکید می‌کند که شیوع مصرف مواد افیونی در کشورهای آسیای میانه و جنوب غرب آسیا، اروپای شرقی و امریکای شمالی رو به افزایش است. حشیش - کانابیس - همچنان بیشترین طرفداران مواد مخدر را دارد و در حالی که طی دهه گذشته، مصرف حشیش بین جوانان اروپانشین کاهش یافته است، تعداد مصرف‌کنندگان حشیش در سطح جهان از افزایش اندکی برخوردار بوده که در گزارش 2013 UNODC شیوع مصرف‌کنندگان حشیش، 180میلیون نفر از جمعیت 15 تا 64 ساله جهان برآورد شده است. گزارش 2013 دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد همچنین هشدار می‌دهد که مصرف محرک‌های نوع آمفتامین - ATS - به غیر از اکستازی همچنان از محبوبیت جهانی برخوردار است و حتی به نظر می‌رسد که در اغلب مناطق جهان هم رو به افزایش باشد. برآورد این نهاد بین‌المللی حکایت از آن دارد که در سال 2011، 33 میلیون و 800 هزار نفر از جمعیت 15 تا 64 ساله دنیا از محرک‌های نوع آمفتامین استفاده کرده‌اند اما همین گزارش تاکید می‌کند که شیوع مصرف اکستازی در سال 2011 نسبت به سال 2009 کاهش یافته و در آخرین آمارها، 19 میلیون نفر از جمعیت 15 تا 64 ساله دنیا مصرف‌کننده اکستاسی بوده‌اند. هشدار UNODC در این گزارش برای نخستین‌بار متوجه قاره آفریقا به عنوان هدف آتی قاچاق و تولید مواد غیرقانونی است و طبیعی است که نتیجه چنین وضعی، افزایش تعداد مصرف‌کنندگان مواد مخدر به عنوان قربانیان سرریز قاچاق مواد مخدر خواهد بود. گزارش 2013 همچنین نگاهی به شیوع ایدز بین معتادان به مواد مخدر دارد و اعلام می‌کند که در سال 2011، تعداد معتادان تزریقی مبتلا به ایدز نسبت به سال‌های پیشین کاهش یافته است. چنان که برآوردها خبر می‌دهد از جمع 14 میلیون نفری 15 تا 64 ساله مصرف‌کننده تزریقی مواد مخدر، فقط یک میلیون و 600 هزار نفر مبتلا به ایدز هستند که دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، این کاهش را ناشی از تغییر و اصلاح روش‌های مقابله با معتادان و همچنین اجرای سیاست‌های کنترل آسیب اعتیاد از سال 2008 می‌داند.
تولید و کشفیات گزارش 2013 دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم ملل متحد در بررسی وضعیت تولید تریاک تاکید می‌کند که افغانستان همچنان مقام اول جهان را به عنوان تولید‌کننده اصلی تریاک دنیا حفظ کرده است و میانمار در رتبه دوم تولید قرار دارد چنان که بررسی‌های این دفتر تایید کرده که در سال 2012، 75 درصد تولید جهانی تریاک متعلق به افغانستان بوده است. در عین حال، سطح جهانی زیر کشت خشخاش نسبت به سال 2011 افزایش یافته و عدد 236,320 هکتار، افزایش 14 درصدی نسبت به سال 2011 را نشان می‌دهد. اما همین گزارش تایید می‌کند که تولید تریاک در افغانستان در سال 2012 با 4 هزار و 905 تن محصول برداشت شده، از کاهش 30 درصدی نسبت به سال 2011 و کاهش 40 درصدی نسبت به سال 2007 برخوردار بوده که این اتفاق متوجه آفت‌زدگی مزارع خشخاش افغانستان طی سال‌های گذشته است. بررسی UNODC اعلام می‌کند که در سال 2011، 776 الی 1051 تن کوکایین در دنیا تولید شده که نسبت به سال 2010 تغییری نداشته است. در حالی که همچنان بیشترین میزان کشفیات کوکایین جهان- صرف نظر از درجه خلوص- مربوط به کلمبیا (200 تن) و ایالات متحده (94 تن) است اما میزان کشفیات کوکایین در آسیا، اقیانوسیه و امریکای جنوبی و مرکزی و کاراییب در سال 2011 هم رو به افزایش بوده است. همچنین کشفیات محرک‌های نوع آمفتامین در سال 2011، 123 تن بوده که دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم ملل متحد این رقم را مشمول افزایش 66 درصد نسبت به سال 2010 (74 تن) و دو برابری نسبت به سال 2005 (60 تن) می‌داند. با این حال گزارش 2013 مواد مخدر اشاره دارد که متامفتامین همچنان تجارت محرک‌های نوع آمفتامین را تحت‌الشعاع قرار داده است چنان که 71 درصد از کشفیات محرک‌های نوع آمفتامین در سال 2011 مربوط به متامفتامین بوده است. در حالی که بنا بر گزارش UNODC قرص‌های آمفتامین همچنان در آسیای جنوب شرقی و شرقی طرفدار فراوان دارد، در سال 2011، 122 میلیون و 800 هزار قرص آمفتامین در دنیا کشف شده که این میزان کشفیات، از کاهش 9 درصدی نسبت به سال 2010 برخوردار بوده زیرا در سال 2010، 134 میلیون و 400 هزار قرص در سطح جهان کشف شده است. اما گزارش 2013، افزایش کشفیات متامفتامین کریستال را اتفاق قابل توجهی می‌داند و اشاره می‌کند که در سال 2011، 8 هزار و و 800 کیلو متامفتامین کریستال کشف شده که این رقم، بالاترین میزان کشفیات این ماده روانگردان در 5 سال اخیر بوده است. در حالی که مکزیک، رتبه بیشترین کشفیات متامفتامین را با افزایش دوبرابری نسبت به سال 2010 از آن خود کرده و گزارش‌ها از کشف 31 تن متامفتامین در مکزیک خبر می‌دهد.
نگاهی بر گزارش 2012 گزارش 2012 هیات بین‌المللی کنترل مواد مخدر که اسفند ماه سال گذشته در لندن معرفی شد هم با استناد به آمار پذیرش اورژانس‌های بیمارستانی و تماس‌ها با مراکز ثبت و درمان مسمومیت‌های دارویی، مواد روانگردان جدید معروف به «مواد مخدر قانونی» را تهدید فزاینده‌یی برای سلامت عمومی معرفی کرده بود. این گزارش هم هشدار می‌داد که مواد روانگردان جدید به آسانی از طریق اینترنت در دسترس هستند و تعداد این مواد به طور دائم در حال افزایش است. چنان‌که ریموند یانز، رییس هیات بین‌المللی کنترل مواد مخدر اعلام کرده بود که تنها در اروپا هر هفته یک ماده روانگردان جدید معرفی شده است. این گزارش همچنین سوء مصرف داروهای تجویزی و تزریق مواد مخدر را با افزایش خطر ابتلا به ایدز، هپاتیت B و C مرتبط دانسته و نسبت به رشد این خطر برای بسیاری از کشورها، به ویژه آسیای جنوبی هشدار داده بود. در این گزارش اعلام شده بود که کل مساحت زیر کشت غیرقانونی کوکا در امریکای جنوبی در سال 2011 در مقایسه با سال 2010 کاهش یافته است. هر چند که کشفیات قابل توجه حشیش در امریکای جنوبی موجب نگرانی گزارش‌دهندگان بود زیرا احتمال افزایش قابل ملاحظه تولید حشیش در منطقه را تقویت می‌کرد. در این گزارش همچنین، امریکای مرکزی و کاراییب همچنان به عنوان معبر اصلی ترانزیت قاچاق کوکایین از امریکای جنوبی به بازار امریکای شمالی به شمار می‌رفتند و این هیات هشدار می‌داد که در پی افزایش قاچاق کوکایین، امنیت منطقه هم دچار تزلزل شده و به ویژه، خشونت ناشی از توزیع و قاچاق مواد مخدر، منطقه را تحت تاثیر قابل توجه قرار داده است. چنان که بر اساس گزارش دولت مکزیک، از سال 2006 بیش از 60 هزار نفر در نتیجه خشونت مربوط به مواد مخدر جان خود را از دست داده‌اند. گزارش 2012 هم مانند سال بعد یادآور می‌شد که با وجود میزان رو به کاهش شیوع بعضی مواد مخدر، امریکای شمالی همچنان به عنوان بزرگ‌ترین بازار غیرقانونی مواد در جهان به شمار می‌رود و همچنین بالاترین میزان مرگ‌ومیر مربوط به مواد مخدر را داراست. چنان که تقریبا از هر 20 واقعه مرگ در جمعیت 15 تا 64 ساله ساکن در امریکای شمالی، یک مرگ مربوط به سوءمصرف مواد است. این گزارش، سوءمصرف مواد در اروپا طی سال‌های اخیر را بالا اما ثابت ارزیابی کرده در عین آنکه نسبت به شیوع مصرف روانگردان‌های جدید به عنوان چالش اصلی اروپای غربی و مرکزی ابراز نگرانی می‌کرد. زیرا تعداد سایت‌های اینترنتی فروشنده مواد روانگردان به ساکنان کشورهای عضو اتحادیه اروپا طی طول دو سال، به چهار برابر افزایش یافته و بر اساس آخرین اطلاعات، در ژانویه 2012، 690 سایت فروشنده روانگردان‌ها به اروپای مرکزی و غربی بوده‌اند. شیوع مصرف حشیش در سال 2012 هم موجب نگرانی نهادهای بین‌المللی مقابله با مواد مخدر جهان بوده چنان که در گزارش 2012 هیات بین‌المللی کنترل مواد مخدر نسبت به گسترش کشت، قاچاق و سوءمصرف حشیش در آفریقا هشدار داده شده است. قاره آفریقا از باب خطر شیوع مصرف محرک‌های نوع آمفتامین هم وضعیت نگران‌کننده‌یی دارد چنان که طی سال‌های گذشته، آفریقای غربی به معبر ترانزیت مواد مخدر امریکای جنوبی به بازار اروپا تبدیل شده و از آنجا که کوکایین، بیشترین سهم را در عبور از قاره آفریقا دارد، میزان سوءمصرف کوکایین نیز در این منطقه رو به افزایش بوده است. در گزارش 2012 هیات بین‌المللی کنترل مواد مخدر، آسیای شرقی و جنوب شرقی همچنان رتبه دوم کشت غیرقانونی خشخاش در جهان را به خود اختصاص داده علاوه بر آنکه آسیای جنوب شرقی موقعیت جهانی خود به عنوان کانون تولید محرک‌های نوع آمفتامین را حفظ کرده چنان‌که نیمی از کشفیات متامفتامین جهان در سال 2010 در این منطقه بوده است. افغانستان مانند سال‌های گذشته بیشترین سهم در کشت غیرقانونی خشخاش و تولید مواد افیونی در جهان را داشته آن هم در حالی که بی‌ثباتی سیاسی و ناامنی در آسیای غربی، زمینه‌یی مساعد برای فعالیت‌های غیرقانونی شبکه‌های جنایی بین‌المللی و منطقه‌یی و افزایش فزاینده قاچاق مواد مخدر و پولشویی فراهم می‌کند. اما در سوی مقابل، تقاضا برای محرک‌های غیرقانونی، همچون کوکایین و متامفتامین هم در بخش هایی از آسیای غربی در حال افزایش است چنان که کشفیات کوکایین در این منطقه طی سال‌های 2010 و 2011 به بیش از 20 درصد افزایش یافته است. گزارش 2012 هیات بین‌المللی کنترل مواد مخدر، بررسی‌های خود را با این نکته به نتیجه رسانده که اقیانوسیه همچنان بالاترین میزان تولید و سوء مصرف محرک‌های نوع آمفتامین در جهان را به خود اختصاص داده است. 4646



یکشنبه 27 بهمن 1392 - 08:35:12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن