تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خدا داناست به هر رازى كه مردم در دل نهان داشته اند، و به نجواى آهسته رازگويان و به هر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826048124




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هشدار نسبت به مصرف نمک دریا


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هشدار نسبت به مصرف نمک دریا
کد خبر: ۳۷۹۰۶۹
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۵:۴۵ - 16 February 2014


کارشناسان نسبت به مصرف نمک دریا هشدار می‌دهند و معتقد هستند که مصرف نمک دریا سبب بروز انواع بیماری‌های مزمن و سرطان می‌شود.

به گفته دکتر منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی، نمک دریا نمکی تصفیه‌شده و حاوی فلزات سنگین ازجمله سرب، جیوه، کادمیوم و آرسنیک است. فلزات سنگین وقتی همراه با نمک دریا وارد بدن شوند فعالیت‌ها و واکنش‌های طبیعی بدن را از مسیر اصلی خود منحرف‌کرده و جایگزین عناصر حیاتی بدن مثل روی، ید و سایر عناصر مهم دیگر می‌شوند و وقتی چنین اتفاقی می‌افتد فرد مستعد انواع بیماری‌های مزمن مثل کم‌خونی، فشار خون، دیابت نوع 2، چاقی، اضافه وزن و علاوه براین انواع سرطان می‌شود.

این متخصص تغذیه به همشهری گفت: اگر توصیه می‌شود که نمک البته به مقدار کم مصرف شود فقط به‌دلیل ید موجود در نمک است اما باید دانست که نمک دریا چون حاوی فلزات سنگین است اصلا نمی‌تواند ید را به‌خود جذب کند، این در حالی است که متأسفانه برخی با این تعبیر که همه مواد غذایی دریایی مفید هستند به مردم اینگونه القا می‌کنند که نمک دریا هم چون از دریاست بنابراین مفید است درحالی‌که چنین نیست و هشدار می‌دهیم که مردم نمک دریا مصرف نکنند و فریب تبلیغات این چنینی را نخورند.

رضایی گفت: مردم باید نمک طعام تصفیه شده و بدون ناخالصی مصرف کنند البته به میزان کم، چرا که مصرف نمک در الگوی غذایی ایرانی‌ها بیش از استانداردهای جهانی است. مردم در ایران به‌دلیل سبک غلط تغذیه به سوی انواع غذاهای آماده، کنسروشده و صنعتی گرایش پیدا کرده‌اند که این امر نیز سبب شده است که مردم بیش از حد نمک مصرف کنند که همه اینها انواع بیماری‌ها را در ایران افزایش می‌دهد.

مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد‌ هم با اشاره به اینکه این روزها در بسیاری از عطاری‌ها نمک‌هایی در کیسه‌های کرباسی با عنوان نمک دریا عرضه می‌شود، اظهار داشت: نمک دریا، نمکی تصفیه نشده دارای ناخالصی‌های گوناگون ازجمله فلزات سنگین است که سرطان‌زا هستند، همچنین در نمک دریا برخلاف نمک یددار، عنصر حیاتی ید اضافه نشده است.

دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه یکی از نکاتی که برای تبلیغ مصرف نمک دریا مطرح می‌شود کاهش میزان فشار خون است، خاطرنشان کرد: مصرف زیاد هرگونه نمک چه نمک دریا چه نمک معدنی تصفیه‌نشده و چه نمک یددار تصفیه شده موجب افزایش فشار خون و به تبع آن بروز بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود و مصرف نمک دریا نیز به هیچ وجه موجب کاهش فشار خون افراد نمی‌شود بلکه می‌تواند فشار خون را بالا برده و موجب افزایش بروز بیماری‌های قلبی و عروقی ‌شود.

او گفت:‌ در حال حاضر حداقل 2گونه نمک خوراکی تصفیه شده و نمک خوراکی دریا در کشور عرضه می‌شود، نمک خوراکی تصفیه شده طی فرایند خالص‌سازی‌ کاملاً تصفیه شده و تقریباً می‌توان گفت فاقد هرگونه ناخالصی است و درجه خلوص آن حداقل 2/99درصد است که البته به آن عنصر ید برای پیشگیری از نارسایی عملکرد غده تیروئید افزوده می‌شود اما نمک دریا دارای درجه خلوص 37تا 84درصداست و ناخالصی‌های زیادی دارد اما ید ندارد.

به گفته او در فرایند ‌تصفیه نمک، مواد زاید مثل گچ، آهک و فلزات سنگین شامل سرب، آرسنیک که برای سلامتی مضر هستند و عامل سرطان‌زا شناخته شده‌اند جدا می‌شوند ولی در نمک دریا این مواد مضر همچنان وجود دارد. از طرفی وقتی این املاح زیاد دریافت شوند روی جذب سایر ریزمغذی‌ها مانند آهن اثر می‌کنند و باعث کاهش جذب آن می‌شوند.

او تأکید کرد: ‌آنچه در برنامه کشوری کاهش اختلالات ناشی از کمبود ید باید مورد توجه قرار گیرد دریافت کافی ید از غذای روزانه است و نه فقط در ایران که در بسیاری از کشورهای پیشرفته سال‌هاست که مصرف نمک یددار تصفیه شده آسان‌ترین، مهم‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راهکار شناخته می‌شود.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن