تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق و باطل به مردم (و شخصيت افراد) شناخته نمى شوند بلكه حق را به پيروى كسى كه از آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832001798




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هوشمندی دیپلماتیک روحانی و ظریف به مناقشات بر سر جزایر سه‌گانه پایان می‌دهد؟/هرمیداس باوند: امارات نمی‌تواند با تهدید و شایعه مالکیت ایران بر این جزایر را خدشه‌دار کند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
هوشمندی دیپلماتیک روحانی و ظریف به مناقشات بر سر جزایر سه‌گانه پایان می‌دهد؟/هرمیداس باوند: امارات نمی‌تواند با تهدید و شایعه مالکیت ایران بر این جزایر را خدشه‌دار کند

هوشمندی دیپلماتیک روحانی و ظریف به مناقشات بر سر جزایر سه‌گانه پایان می‌دهد؟/هرمیداس باوند: امارات نمی‌تواند با تهدید و شایعه مالکیت ایران بر این جزایر را خدشه‌دار کند
جزایر سه گانه ایرانی هفته گذشته با انتشار خبری بی پایه و اساس در یک وب سایت آمریکایی، بار دیگر خبرساز شدند.
به گزارش نامه نیوز، چهارشنبه هفته گذشته بود که پایگاه خبری «دیفنس نیوز» (Defence News) به نقل از یک مقام بلند پایه اماراتی که نامش فاش نشد، مدعی شد که مقامات ایرانی و اماراتی به میزبانی عمان بر سر جزایر سه گانه ایرانی به مذاکره نشسته و به توافق رسیدند، خبری که با واکنش های منفی مقامات ایرانی همراه شد.

آغازی بر ماجرای مناقشه ایران و امارات بر جزایر سه گانه
جزایر سه گانه ابوموسی، تنب کوچ و تنب بزرگ سال های زیادی است که محل مناقشه بین دو کشور همسایه ایران و امارات شده است و هر دو کشور مدعی مالکیت بر این جزایر هستند.  آخرین تفاهم نامه ای که در این باره توسط ایران به امضاء رسید، مربوط به نوامبر ۱۹۷۱، یک روز پیش از تاریخی است که اساساً کشوری به نام امارات متحده عربی به وجود بیاید. این تفاهم نامه که به امضای نمایندگان ایران، شیخ نشین شارجه و نماینده دولت انگلستان به عنوان کفیل شیخ نشینان حاشیه جنوبی خلیج فارس رسید، در طول دهه های اخیر همواره مورد مناقشه دو کشور بوده است.

با این که مناقشه بر سر جزایر سه گانه ایرانی (ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ) میان تهران و ابوظبی سابقه ای طولانی بیش از 100 سال گذشته دارد اما دو کشور بالاترین سطح روابط اقتصادی را در میان کشورهای همسایه با یکدیگر را دارا هستند این موضوع امارات را به یکی از همسایگان مهم ایران در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه در دور زدن تحریم ها برای ایران تبدیل کرده است.

با وجود این روابط مناسب اقتصادی، اما همواره جنجال های بسیاری بر سر این جزایر وجود داشته است که از طرف امارات با همراهی شورای همکاری خلیج فارس، اتحادیه عرب و به موازات آن سازمان ملل متحد و کشورهای غربی علیه ایران هدایت شده است. مقامات ابوظبی بارها در اظهارنظرات خود ادعای مالکیت بر جزایر ایرانی را مطرح می کنند که بلافاصله از سوی مقامات ایرانی قویا رد شده است. در ادامه مروری گذران بر چند حاشیه پررنگ روابط دو کشور بر سر این جزایر در دولت سابق و فعلی اشاره می شود.

سفر جنجال برانگیز محمود احمدی نژاد به ابوموسی و تشکیل اتحاد عربی غربی علیه ایران

«محمود احمدی نژاد» رئیس جمهور وقت ایران در سال 91 در قالب سفرهای استانی به هرمزگان به عنوان نخستین رئیس ایرانی پا به جزیره مورد مناقشه ایران با امارات متحده عربی گذاشت که این اقدام با بازخوردهای متفاوتی در داخل و خارح از کشور همراه بود.

بسیاری در کشور بر این باور بودند که احمدی نژاد نباید به جزیره ابوموسی سفر می کرد؛ استدلال آنها نیز این بود که در شرایطی که این جزیره در مالکیت ایران قرار دارد سفر یک مقام بلندپایه تنها موضع گیری های کشورهای عربی منطقه و در راس آنها امارات متحده عربی و در ادامه آن حمایت بین المللی از امارات متحده عربی علیه ایران را به همراه خواهد داشت به همین دلیل سفر بالاترین مقام اجرایی ایرانی به جزایر مورد مناقشه که مالکیت آنها در اختیار ایران است تنها یک اقدام جنجال آمیز است که به تیره و تار شدن روابط ایران با کشورهای منطقه و جهان و تشکیل یک اتحاد بین المللی علیه ایران خواهد انجامید.

در پی این اقدام آمریکا، فرانسه و انگلیس به عنوان سه کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل با انتقاد و ابراز تاسف از اقدام رئیس جمهور ایران، تهران را به در پیش نگرفتن راه کاری مسالمت آمیز در خصوص حل مناقشه در این زمینه متهم کردند و بدون اظهار نظر ذرباره مالکیت جزایر از موضع امارات برای حل این مسئله حمایت کردند.

وزیر امور خارجه امارات نیز سفر رئیس جمهور ایران به جزیره ابوموسی را نقض آشکار حاکمیت امارات بر سرزمین‌های خود دانست.همچنین فدراسیون فوتبال امارات بازی تدارکاتی که قرار بود بین تیم‌های فوتبال ایران و امارات برگزار شود لغو کرد.

عبداللطیف بن راشد الزیانی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس این بازدید را اقدامی غیرمسوولانه خواند و ادعا کرد که این اقدام هرگز با سیاست حسن هم‌جواری که کشورهای عضو شورای همکاری با ایران در پیش گرفتند، هم‌خوانی ندارد. علاوه بر آن این اقدام هرگز با تلاش‌های مسالمت‌آمیزی که کشورهای عضو برای حل این مساله دنبال می‌کنند، سازگاری ندارد.

نبیل العربی، دبیرکل این اتحادیه عرب همچنین در بیانیه‌ای با بیان این ادعای واهی که با نگرانی بسیار اخبار مربوط به سفر احمدی‌نژاد به جزیره بوموسی را پیگیری می‌کند، اعلام کرد که باید از این گونه اقدامات که موجب افزایش تنش‌ها در منطقه و تیره شدن روابط کشورهای عربی و ایران می‌شود، خودداری کرد.

او در ادامه ضرورت در پیش گرفتن راه‌حلی مسالمت‌آمیز از طریق انجام مذاکرات مستقیم و یا ارجاع پرونده به دادگاه لاهه را خواستار شد.

دیگر کشور های منطقه نیز به این اقدام رئیس جمهوری ایران واکنش نشان دادند؛ نخست وزیر لبنان سفر احمدی نژاد به ابوموسی را اقدامی در راستای افزایش نزاع موجود در منطقه دانست. هم چنین دولت‌های اردن و لیبی نیز در بیانیه‌هایی جزایر سه‌گانه را جزئی از خاک امارات دانستند و از سفر احمدی نژاد انتقاد کردند.

تونس هم اعلام کرد از امارات در کسب آن چه «حقوق تاریخی و مشروع» اش خواند حمایت می‌کند با این حال معتقد است مشکلات را باید در چارچوب گفتگو و احترام روابط میان همسایگان و منافع متقابل پیگیری کرد.

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه از سفر احمدی نزاد به جزیره ابوموسی ابراز تاسف کرد و گفت ایران با نپذیرفتن پیشنهادهای امارات برای حل منازعه بر سر جزایر، موضع مسالمت آمیزی را در پیش نگرفته‌است.

واشنگتن نیز در بیانیه‌ای از دولت ایران خواست به در خواست‌ها و پیشنهادهای امارات برای مذاکره پاسخ دهد. در یکی از صریح‌ترین مواضع آمریکا، باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، با صدور بیانیه‌ای مشترک با محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و قائم مقام فرماندهی کل نیروی‌های مسلح امارات، در ۸ تیر ۱۳۹۱ از درخواست این کشور برای حل اختلاف بر سر جزایر سه‌گانه از طریق گفتگو، رجوع به دادگاه لاهه یا دیگر نهادهای بین‌المللی حمایت کرد.

انعکاس نادرست سخنان ظریف و تاکید وزیر خارجه بر گفت‌وگو با امارات درباره سوءتفاهمات

دولت تازه روی کار آمده روحانی هم گرچه در ابتدا روابطی حسنه را با امارات برقرار کرد اما از حواشی ادعاهای این کشور بر جزایر سه گانه در امان نماند. اولین حاشیه نیز در سفر منطقه ای ظریف به کشورهای حاشیه خلیج فارس رخ داد. ظریف که بلافاصله بعد از توافق هسته ای ژنو عازم کشورهای خلیج فارس شده بود تا به جوسازی ها علیه این توافقنامه پایان دهد در سفری تعیین نشده عازم امارات متحده عربی شد و با حاکمان ابوظبی و دبی دیدار و گفتگو کرد. گرچه اصل این دیدار اقدامی هوشمندانه از سوی وزارت خارجه قلمداد شد اما حواشی آنجا رخ داد که  خبرگزاری رویترز سخنان ظریف در کنفرانس خبری با همتای کویتی خود در این کشور را با تحریف منتقل و اینگونه عنوان کرد:«ظریف در پاسخ به سوالی در مورد جزایر مورد مناقشه خلیج (فارس) که در اختیار ایران اما مورد ادعای امارات متحده عربی است، گفت تهران آماده است در مورد یکی از این جزایر به نام «ابوموسی»، گفت‌وگو کند.»

نقل قول اشتباهی که به سرعت در رسانه های داخلی و خارجی منتشر و واکنش های تند را در رسانه های اجتماعی علیه وزیر خارجه کشورمان به همراه داشت تا جایی که واکنش ظریف را در پی داشت، وزیر خارجه در این باره مجبور به ارائه توضیحاتی شد و در صفحه فیس بوکش در این باره، نوشت: ﺑﻨﺪﻩ ﺩﺭ ﭘﺎﺳﺦ ﺑﻪ ﺳﻮﺍﻝ ﺧﺒﺮﻧﮕﺎﺭﯼ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺟﺰﺍﯾﺮ ﺳﻪ ﮔﺎﻧﻪ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ، ﻣﻮﺿﻊ ۲۰ ﺳﺎﻟﻪﮐﺸﻮﺭ ﺭﺍ ﺗﮑﺮﺍﺭ ﮐﺮﺩﻡ ﮐﻪ ﻣﺎ ﺁﻣﺎﺩﮔﯽ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺳﻮﺀﺗﻔﺎﻫﻤﺎﺕ «ﺩﺭﻣﻮﺭﺩ ﺍﺟﺮﺍﯼ ﯾﺎﺩﺩﺍﺷﺖ ﺗﻔﺎﻫﻢ »۱۹۷۱ ﭘﯿﺮﺍﻣﻮﻥ ﺍﺑﻮﻣﻮﺳﯽ ﺑﺎ ﺍﻣﺎﺭﺍﺕ ﮔﻔﺘﮕﻮ ﮐﻨﯿﻢ.

ظریف در ادامه از کاربران اینترنت و شهروندان ایرانی پرسید: ﭼﺮﺍ ﺍﯾﻨﻘﺪﺭ ﺑﻪ ﺧﺒﺮﺳﺎﺯﯼﻫﺎﯼ ﺩﺭﻭﻍ ﻭ ﺟﻬﺖ ﺩﺍﺭ ﺑﻬﺎ ﻣﯽ ﺩﻫﯿﺪ؟ ﻟﻄﻔﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﺪ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﯽ ﻣﻨﺘﻈﺮ ﻧﺸﺴﺘﻪ ﺍﻧﺪ ﮐﻪ ﯾﮏﺧﺒﺮﮔﺰﺍﺭﯼ ﻣﻐﺮﺽ ﺣﺮﻓﯽ ﺑﺰﻧﺪ ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﻫﻢ ﺑﺪﻭﻥ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻭﺍﻗﻌﯿﺎﺕ ﻭ ﺑﯿﺎﻧﯿﻪ ﺭﺳﻤﯽ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺍﻣﻮﺭﺧﺎﺭﺟﻪ ﻭ ﺑﺪﻭﻥ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻠﯽ، ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﮐﻮﺑﯿﺪﻥ ﺑﻨﺪﻩ ﮐﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﯾﮏ ﺧﺪﻣﺘﮕﺰﺍﺭ ﮐﻮﭼﮏ ﻫﺴﺘﻢ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﻨﺪ.

چندی بعد نیز وزیر خارجه امارات راهی ایران شد تا بسیاری از تحلیل ها حول بهبود روابط دو کشور در دولت جدید بچرخد.

از ادعای بی پایه دیفنس نیوز تا حمایت حاکم دبی از برداشته شدن تحریم ها از روی ایران

چهارشنبه هفته گذشته بود که پایگاه خبری دیفنس نیوز با انتشار خبری به نقل از یک مقام بلند پایه امارات متحده عربی مدعی شد که مقام های از ایران و امارات متحده عربی طی 6 ماه گذشته در عمان با یکدیگر مذاکره کردند در نهایت توافق کردند که مالکیت دو جزیره تنب کوچک و تنب بزرگ به امارات واگذار شود و در همین رابطه مذاکره بر سر ابوموسی همچنان ادامه دارد.

خبر این پایگاه خبری که در نگاه نخست و با توجه به موضع دولت و وزارت خارجه در این خصوص دروغ به نظر می رسد با واکنش های متفاوتی همراه بود.

بخش مطبوعاتی سفارت ایران در ابوظبی با صدور بیانیه‌ای اخبار منتشر شده در برخی سایت‌های عربی در خصوص جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس را کاملا بی اساس و جعلی خواند.

اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تهران نیز تاکید کرد: این مقام مدعی غلط کرده است، واگذاری این جزایر از سوی ایران یک امر محال است. کوثری تصریح کرد: این اخبار از بیخ و بن غلط و بی‌اساس است بنابراین درباره آن بیش از این نباید اظهار نظر کرد.

علاء الدین بروجردی، رئیس کمیته امنیت ملی سیاست خارجی مجلس نیز در پی انتشار این خبر، گفت: در مورد اصل این اخبار تردید جدی دارم. وی تاکید کرد: در هر صورت باید وزارت امور خارجه در این رابطه توضیحات لازم را به مردم اعلام کند.

حسنین هیکل، نویسنده و اندیشمند بزرگ مصری نیز در سخنانی که واکنش تند بحرین را به همراه داشت ضمن تاکید بر ایرانی بودن جزایر سه گانه، گفت: «من در اوایل دوران جمال عبد الناصر در گفت‌وگوها در مورد جزایر سه گانه حضور داشتم، آن زمان کشورهای عربی در تلاش بودند تا استقلال خود را به دست بیاورند و قبول کردند که بحرین یک کشور عربی مستقل باشد ــ با وجود این که 70 درصد جمعیت آن شیعه بود ــ در مقابل عرب‌ها از ادعای تملک این جزایر دست بکشند.»

وی افزود:« چطور کشورهای عربی جرأت مطرح کردن موضوع جزایر سه گانه به مدت 10 سال در زمان شاه ایران را نداشتند اما به محض وقوع انقلاب اسلامی در ایران این موضوع را در بوق کرده و همچنان به این مسئله اختلافی دامن می‌زنند؟»

در همین راستا داوس هرمیداس باوند استاد دانشگاه و کارشناس ماسئل بین المللی نیز در گفت‌وگو با «نامه نیوز» در خصوص انتشار این خبر، گفت: اساس مالکیت جزایر سه گانه خلیج فارس در اختیار کامل ایران است و هیچگونه مناقشه ای در این باره از سوی کشورهای عربی پذیرفته نیست.

وی افزود: همانطور که «جواد ظریف» وزیر خارجه نیز پیشتر عنوان کرده بودند ما تنها حاضر هستیم در خصوص سوء تفاهمات موجود در خصوص تنها جزیره ابوموسی حاضر به گفت وگو با امارات متحده عربی هستیم.

استاد دانشگاه تهران در این باره افزود: در دنیای امروز هیج کس نمی تواند با تهدید و شایعه و ادعا به خواسته های خود جامعه عمل بپوشاند و اینگونه اخبار به هیچ وجه پایه و اساس ندارد. مالکلیت ایران بر جزایر سه گانه امری پذیرفته شده است و امارات نمی تواند آن را مورد مناقشه قرار دهد.

انتشار این خبر دروغین اما در حالی صورت می گیرد که هفته گذشته حاکم دبی در سخنانی خواستار برداشته شدن تحریم ها از روی ایران و خواستار ارتقاء روابط امارات متحده عربی با ایران شد. این سخنان بعد از سفر وزیر امورخارجه امارات به ایران صورت گرفت که بسیاری آن را نشانه ای از دوستی دو کشور امارات و ایران در دوره جدید از دولت ایران می دانستند.

اینک در شرایطی که دولت یازدهم سیاست خارجی متفاوت از دولت گذشته را درپیش گرفته و در پی بهبود روابط خود با کشورهای همسایه و منطقه آن هم پس از توافق هسته ای تاریخی در ژنو است انتشار این اخبار دروغین چه منافعی را برای منتشر کنندگان آن به دنبال دارد؟ جو سازی های رسانه ای آن هم از سوی یک وب سایت معتبر در آمریکا شاید از نارضایتی واشنگتن از بهبود روابط ایران و کشورهای عربی همسایه و منطقه حکایت دارد.







1392/10/30





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن