واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پیشنهاد شرکت کنندگان در سمینار مقابله با افراط گرایی در مالزی: ایران طرح روحانی را برای مقابله با افراط گرایی و خشونت ثبت جهانی کند کوالالامپور – ایرنا – شرکت کنندگان در سمینار یک روزه ˈجهان علیه خشونت و افراط گراییˈ در مالزی بر تداوم پیگیری های ایران جهت به ثبت رساندن این ایده در سازمان ملل تاکید کردند.
به گزارش ایرنا، در این سیمنار یک روزه که امروز شنبه به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هتل ˈدی پالماˈ کوالالامپور برگزار شد، اندیشمندان مالزیایی نظرات و دیدگاه های خود را در خصوص ایده ˈجهان علیه خشونت و افراط گراییˈ بیان کردند.
ˈعظمی حسنˈ کارشناس مرکز مطالعات استراتژیک مالزی در این سمینار، گفت: پیشنهاد حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با افراط گرایی و خشونت فرصت بی نظیری است که می تواند باعث ارتقای جایگاه ایران در عرصه بین الملل شود.
کارشناس مرکز مطالعات استراتژیک مالزی همچنین ضمن تشکر از ارائه این پیشنهاد توسط روحانی، گفت: تا پیش از این و به ویژه در دوره هشت ساله دولت پیشین ایران، مساله ای که بتواند اذهان جهان را به سوی ایران بکشاند نبود، اما این دوره کاملا متفاوت است.
عظمی حسن با اشاره به ایده گفتگوی تمدن ها که توسط سیدمحمد خاتمی رییس جمهور اسبق ایران مطرح شد اما بعدها توسط اسپانیا و ترکیه تحت عنوان ˈائتلاف تمدن هاˈ در سازمان ملل به ثبت رسید، خواستار تداوم و پیگیری جدی این موضوع توسط ایران شد.
وی افزود: ایران باید تلاش کند این ایده را در قالب یک آژانس در سازمان ملل به ثبت برساند تا بتواند از منافع آن استفاده کند، درغیر این صورت کشورهای دیگر ممکن است بار دیگر یک ایده ایران برای جهانی بهتر را به نام خود ثبت کنند و از منافع آن استفاده نمایند.
طرح گفتگوی تمدن ها که توسط سیدمحمد خاتمی در سال 2000 در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح و در پی آن قطعنامه ای مصوب شد و سال 2001 نیز به نام گفتگوی تمدن ها نام گرفت، بعدها در پنجاه و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2005 با همفکری و همراهی ترکیه به عنوان یک آژانس در سازمان ملل به ثبت رسید.
ˈفیصل بن حسنˈ استاد دانشگاه ملی مالزی (یو.کی.ام) نیز در این نشست طی سخنانی گفت: انتخاب حسن روحانی امیدهایی ایجاد کرده است که این امیدها با ارایه ایده ˈجهان علیه خشونت و افراط گراییˈ نوید بخش آینده ای بهتر است.
وی این اقدام روحانی را موفقیتی بزرگ برای ایران دانست و افزود: مبارزه با خشونت از راه فرهنگ کسب می شود و ایران می تواند در این راه اقدامات موثری انجام دهد.
ˈعبدالغنی شمس الدینˈ رییس نهضت العلماء مالزی نیز طی سخنانی گفت: راه آزادی مسلمانان فلسطین از سیطره رژیم صهیونیستی در بستر ˈجهان علیه خشونت و افراط گراییˈ قرار دارد.
وی با این عنوان که اسلام دین صلح و آرامش است ، تصریح کرد: پیام رییس جمهوری ایران باید در دستور کار کشورهای اسلامی قرار گیرد تا همکاری نزدیک کشورها به تحقق این ایده زیبا کمک کند.
در این نشست ˈکریم داگلاس کروˈ کارشناس مرکز مطالعات اسلامی مالزی نیز با انتقاد از وضعیت فعلی جهان اسلام که در آن برخی از مسلمانان به نام اسلام مسلمانان دیگر را به قتل می رسانند، گفت: افراط گرایی در جهان اسلام به وضوح قابل مشاهده است.
وی که مسلمانان را بیش از غربی ها مسئول نفاق در جهان اسلام معرفی کرد، افزود: یک دیدگاه اعتدالی می تواند به افراط گری هایی که در برخی از کشورهای اسلامی رخ می دهد پایان دهد و ایده ˈجهان علیه خشونت و افراط گراییˈ می تواند در این مورد کارگشا باشد.
داگلاس کرو افزود: با وجود اینکه از این ایده که توسط رییس جمهوری ایران مطرح شده است حمایت می کنم، اما باید آگاه بود که دستیابی به اهداف این ایده که جهانی عاری از خشونت است نیاز به کار مداوم دارد و یک شبه حاصل نمی شود.
دکتر ˈعلی اکبر ضیاییˈ رایزن فرهنگی ایران در مالزی نیز ضمن تاکید بر اهمیت ایده ˈجهان علیه خشونت و افراط گراییˈ خواستار برجسته سازی این ایده در عرصه بین المللی توسط رسانه ها شد.
وی تاکید کرد که اطلاع رسانی و برگزاری چنین کنفرانس هایی می تواند ضمن گسترش و تحقق اهداف نهایی این ایده، زمینه گسترش پیام صلح دوستی ملت اعتدال گرای ایران را فراهم سازد.
رایزن فرهنگی ایران گفت که برگزاری این سمینار پس از تصویب پیش نویس قطعنامه ارایه شده از سوی ایران با عنوان جهان علیه خشونت و افراط گری در مجمع عمومی سازمان ملل برنامه ریزی شد.
مجمع عمومی سازمان ملل اواخر آذر ماه قطعنامه پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با افراط گرایی و خشونت را با رای مثبت اکثریت قاطع 190 کشور عضو سازمان ملل به تصویب رساند.
دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در نشست شهریورماه مجمع عمومی سازمان ملل در پیشنهادی خواستار جهان عاری از خشونت شده بود.
آساق**د.م**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
26/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]