تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834060454
شاخه زنان بنیاد امید ایرانیان دیدگاه خود درباره منشور حقوق شهروندی را منتشر کرد
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شاخه زنان بنیاد امید ایرانیان دیدگاه خود درباره منشور حقوق شهروندی را منتشر کرد تهران - ایرنا - شاخه زنان بنیاد امید ایرانیان در نامه ای به الهام امین زاده معاون حقوقی رییس جمهوری دیدگاه ها و نظرات خود را درباره منشور حقوق شهروندی به وی اعلام کرد.
به گزارش روز شنبه ایرنا، در این نامه آمده است: حقوق شهروندی موقعیتی است مبتنی بر حقوق ذاتی و فطری انسانها که هر فرد فارغ از جنسیت، رنگ، زبان، مذهب و ... استحقاق برخورداری از آن را دارد این حقوق در بردارنده سه نسل از حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی است که برخورداری عمومی از رفاه اقتصادی و مشارکت برابر در روند سیاسی و آزادی های مشروع را به رسمیت می شناسد.
در این نامه تاکید شده است: تدوین این منشور با رویکرد شهروند مدار و مطالبه محور و انتشار آن در معرض افکار مردمی به منظور نقد و بررسی اتفاق کم نظیر و ارزشمندی است و اولین گام در راستای حاکمیت قانون و حکمرانی عادلانه و عاقلانه، چنانچه مشکلات و خلأهای آن با ورودی کارشناسانه تر به ویژه در دو حوزه نظارت و اجرا مرتفع گردد مطمئناً گام مهمی است در مسیر احقاق حقوق شهروندی مردم.
در این نامه درباره بخش عمومی منشور نیز تاکید شده است: مسئله شناسی دولت صحیح بوده نقض حقوق شهروندی ام المسائل جامعه است تنظیم و تدوین سندی ماهوی در قالب گردآوری وعمده سازی و تجمیع با استفاده از اسناد بالادستی نظام از نکات مثبت منشور بشمار می آید لاکن مهم ترین چالش جامعه درحوزه حقوق شهروندی حوزه عملکرد و اجرا است.
غالب آنچه تدوین شده محل مناقشه نیست اینکه سازمان حمل و نقل شهری متعهد شود تا افراد را سر وقت به محل های مورد نظر برساند خیلی خوب است عملاً ساز وکار مراقبتی و اجرایی آن به جایگاه حقوق شهروندی و شهروندان در سایر قوانین اعم از کیفری و مدنی و نظامات امور شهری معطوف می گردد که تدوین کنندگان سند در این خصوص به نحوه تعامل با سایر قوا و نهادهای قانونی مسئول ورود ننموده اند.
در این نامه آمده است: در هر نظامی بدنه دولت مستقل از اراده دولت نیست در وضعیتی که مرجع تدوین منشور حقوق شهروندی با مرجع اجرا و ناظر یکی است و همگی دولتی هستند مرکز ملی حقوق شهروندی (ماده7 از فصل سوم) تحت نظر معاونت حقوقی ریاست جمهوری با چه تدابیری قانوناً قادر است نقض عمل و عملکرد مقامات ارشد اجرایی و قضایی را به مرجع مربوطه گزارش و نتیجه را تعقیب و منعکس نماید، چه تضمینی وجود دارد این نهاد در گذر زمان از نفوذ مقامات سیاسی ، اقتصادی و... در امان بماند و استقلالش را جهت حمایت عملی از حقوق شهروندی مردم حفظ کند؟ مطلبی که تدوین کنندگان سند از طرح آنها با غفلت عبور کرده اند.
در این نامه تاکید شده است: امروزه ظرفیت نهادهای مدنی فعال جامعه به عنوان حلقه واسط میان مردم و دولت، عامل چابکی و کاهش تصدی گری کارگزاران حکومت هستند احیاء نهادهای مردم بنیاد و واسپاری امور عرصه ی مدنی به آنان جلوه بارز مشارکت عمومی و از حقوق و مسؤلیت شهروندان تلقی می شود چگونگی رفع این خلاء با مشارکت نهادهای مدنی پیشنهاد می گردد.
اهمیت و نقش ارگان های دولتی در تأمین، تعمیق و اجراء حقوق شهروندی موجب می شود تا مانند بسیاری از کشورهای توسعه یافته هماهنگ با الزامات قانون اساسی، مراکز و دستگاه های دولتی نیز از تصویب و صدور بخشنامه، دستور العمل و ... مغایر با حقوق شهروندی منع قانونی گردند و برای دستگاه و مقام متخلف ضمانت اجراء انضباطی و اداری لازم در نظر گرفته شود.
در این نامه درباره حقوق شهروندی زنان نیز آمده است: منشور می بایست به موارد تبعیض در زمینه حقوق شهروندی زنان بپردازد. مهم، آن دست قوانین، رویکردها و سیاست گذاری های آموزشی و اجتماعی هستند که با رویکرد شهروند محوری منشور مغایرت دارندوباید در پیشانی این بخش به صراحت تعهد دولت به لغو آنان در زیر مجموعه قوه اجرائی اعلام گردد.
ضروری است زنان و حقوق شهروندی شان مستقل دیده شود ادغام هویت شهروندی شان با کودکان و کهنسالان بسترهای تحقق حقوق آنان را با دشواری مواجه می سازد. حقوق شهروندی با برقراری مناسبات و روابط شهروندی در فضایی اجتماعی شکل می گیرد. گنجاندن و شناسایی پاره ای از حقوق انتزاعی و فردی زنان (بندهای پنجگانه اصل ٢١ قانون اساسی) در منشور با عبور سریع از حقوق سیاسی و عمومی آنان صرفاً تکراری است از حقوق مادری، خانوادگی، خویشاوندی و ارتباطات خصوصی زنان.
در این نامه تاکید شده است: بند ٣-٩٧ (حق ازاد ازدواج) مغایر با نظر قانون مدنی درخصوص نقش اذن ولی قهری در ازدواج است همچنین انتخاب محل دلخواه زندگی برای زنان در موقعیت همسر با قانونی که صراحت دارد بر اینکه زن باید در محل و مکانی که شوهر انتخاب می کند زندگی کند، ضرورت بازتعریفی جدید و جامع از واژه شهروند و حقوق مترتب بر شهروندی را ضروری می نمایاند.
بخش زنان بنیاد امید ایرانیان در نامه خود آورده است: تاکید و تکرار عبارات کلی ؛ ˈدر موارد قانونیˈ ˈمگر به حکم قانونˈ ˈدر چارچوب قوانینˈ و ... در سراسر مفاد سند و بخش زنان بدون تعیین مصادیق و إحصاء آن قوانین موجب اعمال و اجرای سلیقه ای حقوق شهروندی زنان می گردد ضمن انکه پاره ای از رویه های مرسوم و غلط جزء عوامل ساختاری تحدید و تضیع حقوق شهروندی زنان تلقی شده و برخی قوانین راهبردهای لازم را برای تحقق یا توسعه حقوق شهروندی زنان را ندارند.
تدوین کننده حقوق شهروندی زنان به حوزه های دلخواه و انتخابی خود ورود داشته اند نه حوزه و عرصه ای که زنان استحقاق دارند و برای نیل به آن حیطه ها تلاش بسیاری در حوزه های سیاسی و اجتمایی طی کرد ه اند در عین حال انتظار دارند از توجه عادلانه ای در زمینه گسترش و تقویت فعالیت های اقتصادی درآمدزا، بهبود وضعیت شغلی در مناصب مدیریتی کلان بدون هرگونه تبعیض جنسیتی برخوردار باشند.
پیشنهاد می شود عبارت مثبت ˈبدون هرگونه تبعیض یا سهمیه های جنسیتیˈ به انتهاء ماده 3ـ101 از بخش امور زنان منشور اضافه شود تا کلیه حقوق مندرج در این بند (حق کسب مهارتها و آموزش های تخصصی، مشارکت در سیاست گذاری، تصمیم گیری و مدیریت، حضور فعال در مجامع فرهنگی ......) را در بر گیرد نه اینکه صرفاً شاخص دانش آموختگی زنان مشمول رفع تبعیض قرار گیرد.
در این نامه تصریح شده است: برخورداری از بیمه های اجتماعی، امکانات مناسب بهداشتی و پزشکی یا بهره مندی از مراکز فرهنگی اختصاصی ، تحکیم وتشید مبانی خانواده، رشد شخصیت و احیای حقوق مادی و معنوی.......) بدون وضع مکانیزم های عملیاتی و نظارتی مشخص صرفاً بیان آرمان و اعلام موضع از سوی دولت به نظر می رسد لذا دولت می بایست خود را موظف به ارائه لوایح مناسب و تعیین ضمانت اجراهای قانونی مؤثر جهت قابلیت دادخواهی از نقض مفاد منشور بداند تا از این راه حقوق شهروندی زنان مصون از هر نوع اعمال سلیقه مراجع و مقامات اجرایی گردد.
در این نامه افزوده شده است: سند حقوق شهروندی نیازمند پیش بینی نهاد کارآمد اجرایی و نظارتی در ارگان های زیر مجموعه قوه مجریه است ضرورت تبیین سازوکار جبرانی و اعمال نوعی تبعیض مثبت تا زمان ایجاد برابری در حقوق شهروندی زنان با سایر اقشار جامعه از دیگر خلأهایی است که باید مورد توجه دولت قرار گیرد.
با توجه به تأثیرات ورزش در سلامتی زنان و خانواده، ضروری است تا شاخص ورزش و توسعه امکانات ورزشی زنان نیز مورد توجه تدوین کنندگان منشور قرار گیرد.
حوزه بهداشت با رویکرد آموزش مهارت های درمانی و پیشگیری از بیمارهای واگیر و جنسی از دیگر مواردی است که دولت باید از طریق وضع الزام های قانونی، تدابیر ضروری پیشگیرانه را در چارچوب باورهای فرهنگی جامعه اتخاذ نماید.
پوشش ملی و دینی زنان موضوعی کاملا فرهنگی و فرا قوه ای و مستلزم همکاری ومشارکت نهادهای فرهنگی و مدنی است از این رو می بایست تلاش دولت در راستای کمک به ارتقاء فرهنگ عفاف و تعمیق باورهای دینی و فرهنگی جامعه گردد.
حقوق شهروندی کهنسالان، کودکان، زنان خود و بد سرپرست، معلولین... با رعایت کرامت و حرمت شخصیت آنان (مانند ماده٣ـ١١٠ ـ جو انان ) مستقل از جنسیت نیازمند جداسازی و تخصیص مزایا و منافع شهروندی مازاد هستند
آموزش و توانمند سازی زنان به منظور آشنایی با حقوق و مسؤلیت های معطوف به منشور و ارتقاء درک عمومی از این حقوق، یکی از وظایف مهم دولت در راستای محقق شدن حقوق شهروندی زنان است که متاسفانه مقوله آموزش مورد توجه بایسته ای از سوی تدوین گنندگان سند شهروندی قرارنگرفته از آن جا که محتوی حقوق شهروندی کارکرد فرهنگی دارد اتفاقا همین، یکی از ابزارهای حفظ شأن و کرامت انسانی زنان است لاکن تسهیل مسیر اجراء ان در گام نخست متوقف بر آموزش عموم شهروندان می باشد.
در این نامه نتیجه گیری شده است که هر جا صحبت از شهروند است بنا به اطلاق، این لفظ بر زنان و مردان اقتضاء دارد مگر اینکه قصد، اعطاء مزایای اضافی و بهره مندی بیشتر زنان از حقوق شهروندی باشد که در این بخش چنین قصدی دیده نمیشود در صورت اختصاص بخش مستقلی از حوزه مورد بحث و کارشناسی مجدد، مستلزم تشکیل کارگروه مشترکی با مشارکت نهادهای مدنی و متخصصان امور مختلف ناظر بر این حوزه همچنین مشارکت فعال نهاد معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است تا حقوق شهروندی زنان محصول مشترک دولت، افراد و نهادهایی باشد که درک مشترکی از این امر دارند.
سیام(1)**1058**1535
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
26/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]
صفحات پیشنهادی
دیدگاه شاخه زنان بنیاد امید ایرانیان درباره منشور حقوق شهروندی
دیدگاه شاخه زنان بنیاد امید ایرانیان درباره منشور حقوق شهروندی شاخه زنان بنیاد امید ایرانیان طی نامهای به دکتر الهام امین زاده معاون حقوقی رئیس جمهور دیدگاهها و نظرات خود را درباره منشور حقوق شهروندی که توسط جمعی از کارشناسان مرتبط با این حوزه تهیه شده است به وی اعلام کردند آفتاعارف در جلسه شورای زنان بنیاد امید ایرانیان: زنان مسلمان در پیشگامی نهضت اسلامی سهم بهسزایی دارند
عارف در جلسه شورای زنان بنیاد امید ایرانیان زنان مسلمان در پیشگامی نهضت اسلامی سهم بهسزایی دارندعضو شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور موثر و فعال زنان در انتخابات مجلس دهم را ضروری دانست و اظهار امیدواری کرد در مجلس دهم تعداد نمایندگان زن افزایش پیدا کند و حضور موثری نیز در فرایند قدبیر شاخه جوانان بنیاد امید ایرانیان: جوانان اصلاحطلب در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور خواهند یافت
دبیر شاخه جوانان بنیاد امید ایرانیان جوانان اصلاحطلب در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور خواهند یافتدبیر شاخه جوانان بنیاد امید ایرانیان گفت جوانان اصلاحطلب مانند سایر جوانان در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور خواهند یافت به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس بابک بهادری دبیر شاخه جوانان بنیاد امیدمشروح اولین نشست خبری وزیر دادگستری از حساسیت دولت برای بدهی زنجانی و سبد کالا تا نگاه غیرسیاسی به منشور حقوق
مشروح اولین نشست خبری وزیر دادگستریاز حساسیت دولت برای بدهی زنجانی و سبد کالا تا نگاه غیرسیاسی به منشور حقوق شهروندی و نظارت درون سازمانیوزیر دادگستری در اولین نشست خبری خود از حساسیت دولت برای بازگشت بدهی زنجانی به خزانه تأسف از نحوه ارائه سبد کالا نگاه غیرسیاسی به منشور حقوقامین زاده: دریافت یک هزار پیشنهاد برای تدوین منشور حقوق شهروندی
امین زاده دریافت یک هزار پیشنهاد برای تدوین منشور حقوق شهروندی تهران - ایرنا - معاون حقوقی رییس جمهوری از دریافت یک هزار پیشنهاد نخبگان اساتید و علما برای تدوین نسخه نهایی منشور حقوق شهروندی خبر داد به گزارش خبرنگار ایرنا الهام امین زاده روز شنبه در حاشیه مراسم ترحیم خواهرمرتدر گفت و گو با فارس عنوان شد: رایگان: امید حرف کلیشه ای است که برخی بزرگان درباره آن صحبت می کنند/سینما را بخا
در گفت و گو با فارس عنوان شد رایگان امید حرف کلیشه ای است که برخی بزرگان درباره آن صحبت می کنند سینما را بخاطر خود سینما دوست داشته باشیممسعود رایگان بازیگر سینما امید را سخنی کلیشه ای دانست و خاطرنشان کرد بعضی از فیلمها سال گذشته ساخته شده بنابراین نمی توان مسئله امید را در مومنشور حقوق شهروندی یک سند سیاسی و شعاری نیست
معاون ریاست جمهوری منشور حقوق شهروندی یک سند سیاسی و شعاری نیست کرج- ایرنا - معاون امورحقوقی ریاست جمهوری با اشاره به تهیه منشور حقوق شهروندی از سوی دولت گفت این منشور یک سندسیاسی و شعاری نیست بلکه همتی بزرگ برای آگاه بخشی به مردم از حقوق خود است به گزارش ایرنا الهام امین زضعف خودباوری از دلایل اصلی تضعیف حقوق زنان است
ضعف خودباوری از دلایل اصلی تضعیف حقوق زنان است سنندج - ایرنا - استاندار کردستان نبود اعتماد به نفس و ضعف خودباوری در میان زنان را از دلایل اصلی تضعیف حقوق زنان بیان کرد به گزارش ایرنا عبدالمحمد زاهدی روز شنبه در آیین گرامیداشت دهه فجر ویژه بانوان در سنندج با اشاره به اینکه زنبه همت سازمان بسیج حقوقدانان کشور همایش حقوق بشر و شهروندی از دیدگاه امام خمینی(ره) برگزار میشود
به همت سازمان بسیج حقوقدانان کشورهمایش حقوق بشر و شهروندی از دیدگاه امام خمینی ره برگزار میشودبه همت سازمان بسیج حقوقدانان کشور همایش حقوق بشر و شهروندی از دیدگاه امام خمینی ره برگزار خواهد شد به گزارش حبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس به همت سازمان بسیج حقوقدانان کشور همایش حموسوی بجنوردی مطرح کرد جزئیات تدوین منشور حقوق شهروندی از سوی دولت/ ممنوعیت دستگیری بعد از ساعت 8 شب
موسوی بجنوردی مطرح کردجزئیات تدوین منشور حقوق شهروندی از سوی دولت ممنوعیت دستگیری بعد از ساعت 8 شبعضو مجمع روحانیون مبارز گفت تا کنون ۵ جلسه در رابطه با تدوین منشور حقوق شهروندی برگزار کردیم به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس سید محمد موسوی بجنوردی عضو مجمع روحانیون مبارزمان اجرایی شدن منشور حقوق شهروندی
زمان اجرایی شدن منشور حقوق شهروندیتاریخ انتشار شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۹ ۴۲ معاون حقوقی رئیسجمهور در رابطه با منشور حقوق شهروندی گفت که این منشور سال آینده اجرایی میشود به گزارش ایسنا الهام امینزاده در حاشیه مراسم ختم خواهر مرتضی بانک در جمع خبرنگاران اظهار کمعاون امور حقوقی ریاست جمهوری: منشور حقوق شهروندی طرح سیاسی و شعاری نیست
معاون امور حقوقی ریاست جمهوری منشور حقوق شهروندی طرح سیاسی و شعاری نیستمعاون امور حقوقی ریاست جمهوری گفت تنظیم سند و منشور حقوقی شهروندی که از سوی دولت در دست انجام است یک طرح سیاسی و شعاری نیست به گزارش خبرگزاری فارس از کرج الهام امینزاده ظهر امروز در همایش اخلاق حرفهای وکامینزاده: منشور حقوق شهروندی سال آینده اجرایی میشود
امینزاده منشور حقوق شهروندی سال آینده اجرایی میشود معاون حقوقی رئیسجمهور در رابطه با منشور حقوق شهروندی گفت که این منشور سال آینده اجرایی میشود آفتاب الهام امینزاده در حاشیه مراسم ختم خواهر مرتضی بانک در جمع خبرنگاران اظهار کرد متن منشور حقوق شهروندی را به زودی در سایت رسرپرست فرمانداری اردبیل: زنان جهت احقاق حقوق خود پافشاری کنند
سرپرست فرمانداری اردبیل زنان جهت احقاق حقوق خود پافشاری کنندسرپرست فرمانداری اردبیل گفت زنان جامعه باید حقوق خود را مطالبه کرده و در جهت احقاق حقوق خود پافشاری کنند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل جواد زنجانی پیش از ظهر امروز در همایش انقلاب اسلامی و منزلت زنان اظهار داشت زنضعف خودباوری علل اصلی تضعیف حقوق زنان است
ضعف خودباوری علل اصلی تضعیف حقوق زنان است سنندج - ایرنا - استاندار کردستان عدم اعتماد به نفس و ضعف خودباوری در میان زنان را یکی از دلایل اصلی تضعیف حقوق زنان بیان کرد به گزارش ایرنا عبدالمحمد زاهدی روز شنبه در آیین گرامیداشت دهه فجر ویژه بانوان در سنندج با اشاره به اینکه زنان بمعاون رییس جمهوری : منشور حقوق شهروندی یک سند سیاسی و شعاری نیست
معاون رییس جمهوری منشور حقوق شهروندی یک سند سیاسی و شعاری نیست کرج- ایرنا - معاون امورحقوقی ریاست جمهوری با اشاره به تهیه منشور حقوق شهروندی از سوی دولت گفت این منشور یک سند سیاسی و شعاری نیست بلکه همتی بزرگ برای آگاه بخشی به مردم از حقوق خود است به گزارش ایرنا الهام امینزمان اجرای منشور حقوق شهروندی
زمان اجرای منشور حقوق شهروندی معاون حقوقی رئیسجمهور در رابطه با منشور حقوق شهروندی گفت که این منشور سال آینده اجرایی میشود خبرگزاری ایسنا معاون حقوقی رئیسجمهور در رابطه با منشور حقوق شهروندی گفت که این منشور سال آینده اجرایی میشود الهام امینزاده در حاشیه مراسم خ-
گوناگون
پربازدیدترینها