واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آسیب شناس اجتماعی: مخفیکاری آسیب های اجتماعی موجب غفلت خانواده ها می شود تهران - ایرنا - استاد دانشگاه و رفتارشناس اجتماعی گفت، مخفی کاری در ارتباط با آسیب های اجتماعی سبب غفلت خانواده ها و مردم از علل وقوع آنها شده و موجب خطرناک تر شدن ابعاد آسیب های اجتماعی می شود.
ˈمجید ابهریˈ روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این مطلب افزود: مخفی کاری رسانه ها در مقابل آسیب های اجتماعی نیز دردی را درمان نمی کند.
وی تصریح کرد: رسانه ها باید با رویکردهای آگاهی بخشی، مردم را با علل خودکشی و نتایج تلخ آن آگاه کرده و در پیشگیری از آن نقش ارزشمند خود را ایفا کنند.
این آسیب شناس اجتماعی خاطر نشان کرد:به طور معمول خودکشی های ناموفق در زنان، سه برابر مردان است اما خودکشی های موفق در مردان دو برابر زنان است.
وی افزود، یک پژوهش میدانی در مورد افرادی که خودکشی کرده اما نجات یافته اند، نشان می دهد که 97 درصد آنها در دقایق پایانی دچار پشیمانی شده اند.
ابهری گفت: خودکشی به عنوان یک امر غیراخلاقی و یک ناهنجاری اجتماعی از نظر رفتار شناسی، بیانگر کمرنگ شدن باورهای دینی، فاصله داشتن از مقاومت و ایستادگی، ضعف شخصیت و نداشتن توکل و آشنا نبودن با مهارت ها برای رفع مشکلات است.
این رفتارشناس اجتماعی با بیان اینکه انتخاب وسیله خودکشی نیز نشان دهنده وضعیت روحی فرد در هنگام اقدام به خودکشی است، ادامه داد: هرچه روحیه و روان شخص متلاشی تر و آشفته تر باشد، وسیله خودکشی خشن تر خواهد بود.
دکتر ابهری گفت: حلق آویز کردن، زدن رگ، شلیک با اسلحه، پرتاب از بلندی، خفه کردن با گاز و اتصال به برق، خوردن دارو و مواد سمی و غرق کردن در آب به ترتیب ابزار خشونت آفرین خودکشی هستند.
به گفته این آسیب شناس اجتماعی، پرتاب از بلندی و انداختن خود به زیر قطار و مترو دلایل دیگری دارند که علت اصلی آن جلب توجه افراد است.
وی ادامه داد: علت خودکشی در ملاءعام و در مقابل چشمان دیگران نیز بیانگر وضعیت متلاطم روحی شخص و بازتاب دهنده مشکلات مالی و عاطفی او است.
دکتر ابهری گفت: طبق آمارهای موجود، 85 درصد از افرادی که اقدام به خودکشی می کنند بین 18 تا 35 سال سن دارند و 15 درصد نیز در سنین بالاتر قرار دارند.
این مدرس دانشگاه، افسردگی و کمبود نشاط و شادی اجتماعی، بیکاری، اعتیاد، شکست های عاطفی و اقتصادی و مشکلات خانوادگی را از اصلی ترین دلایل اقدام افراد به خودکشی برشمرد.
این آسیب شناس اجتماعی ادامه داد: خودکشی از نگاه رفتارشناسی، پایان ارادی زندگی به دست فرد است و از نگاه روانشناختی افرادی که خودکشی می کنند، به سه گروه تقسم می شوند.
ابهری ادامه داد: گروه اول افرادی هستند که اعتیاد به موادمخدر دارند و به انتهای زندگی رسیده اند و دیگر احساس می کنند راهی باقی نمانده است.
وی خاطر نشان کرد: گروه دوم افرادی هستند که توانایی مقابله با مشکلات را نداشته و در ردیف انسانهای ترسو قرار می گیرند و معمولا عزت نفس نداشته و دارای توکل بسیار ضعیف هستند و با کمترین شکست و کوچک ترین ناملایمات اقدام به خودکشی می کنند.
ابهری افزود: گروه سوم زنان و مردانی هستند که برای ترساندن و تهدید دیگران یا گرفتن امتیازات بیشتر اقدام به خودکشی می کنند که این افراد در گروه کسانی هستند که خودکشی ناموفق انجام می دهند.
اجتمام(4)**م.د**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
26/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]