واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
دو دلیل افت طلای جهانی
قیمت هر اونس طلای جهانی، دیروز با از دست دادن حدود یک درصد از ارزش خود، به ۱۲۳۶ دلار نزدیک شد. کارشناسان اقتصادی برای افت دیروز طلا دو دلیل عمده عنوان کردهاند. آمارهای اقتصادی که در آخرین ساعات کاری روز سهشنبه منتشر شدند، در افت قیمت فلز زردرنگ نقش مهمی ایفا کردند. کاهش ارزش طلا افت قیمت انواع سکه را موجب شد. در بازار ارز نیز قیمت دلار کماکان در مسیر نزولی قرار دارد.
قیمت طلای جهانی، دیروز بهواسطه انتشار آمار امیدوارکننده از اقتصاد آمریکا و افزایش ارزش سهام «والاستریت»، قدری کاهش یافت. این امر افت قیمت انواع سکه در بازار داخل را موجب شد. قیمتها در بازار ارز همچنان مسیر کاهش تدریجی را میپیمایند. کارشناسان اقتصادی معتقد هستند که اجرایی شدن توافقات هستهای، گسترش روابط اقتصادی خارجی ایران و گسترش مبادلات ارزی به تداوم روند کنونی بازار کمک خواهد کرد.
افت قیمت اونس
قیمت هر اونس طلای جهانی، دیروز با از دست دادن حدود یک درصد از ارزش خود، به ۱۲۳۶ دلار نزدیک شد. کارشناسان اقتصادی برای افت دیروز طلا دو دلیل عمده عنوان کردهاند. به گزارش «بلومبرگ»، آمارهای اقتصادی که در آخرین ساعات کاری روز سهشنبه منتشر شدند، در افت قیمت فلز زردرنگ نقش مهمی ایفا کردند. پیشبینیها حاکی از آن بود که میزان خردهفروشی دسامبر در آمریکا نسبت به ماه نوامبر تغییری نخواهد کرد، اما آمار واقعی منتشرشده رشد ۲/۰درصدی را نشان میداد. شاخص مربوط به میزان ذخایر شغلی نیز از مقدار پیشبینی شده قدری بیشتر بوده است. نشست بعدی «فدرال رزرو» بنا است که ۲۸ و ۲۹ ژانویه مصادف با ۸ و ۹ بهمنماه برگزار شود.
برخی از سران بانک مرکزی آمریکا خواستار توقف محرک پولی شدهاند و روسای شعب دالاس و فیلادلفیای «فدرال رزرو» در سخنرانی روز سهشنبه خود اوضاع اقتصادی آمریکا را نسبتا مساعد معرفی کردند. بر این اساس، بهبود وضعیت اقتصادی ایالات متحده نگرانیهای بازار طلا را در خصوص تصمیمات نشست آتی سران «فدرال رزرو» افزایش داده و بر قیمت این فلز زرد رنگ تاثیراتی منفی گذاشته است. علت بعدی تضعیف اخیر طلا نیز به سهام «والاستریت» مربوط میشود. تحلیلگران افزایش شاخص سهام در بورس «والاستریت» را نیز در افت قیمت فلز گرانبها موثر میدانند. با این وجود عمده پیشبینیها در مورد روند قیمت طلا در ماههای آینده مبتنی بر افزایش قیمت این فلز زرد رنگ است. برخی از کارشناسان اقتصادی افزایش تقاضا در بازارهای جهانی، گزارش اخیر وزارت کار آمریکا و کاهش عرضه طلا از سوی شرکتهای معدنی را از جمله عوامل مهمی عنوان میکنند که تقویت فلز زرد رنگ و رسیدن قیمت هر اونس آن به ۱۲۸۰ دلار را موجب خواهد شد.
تغییرات هفتگی نرخ ارز
قیمت دلار آمریکا، نسبت به اولین روز هفته، ۸۳/۰ درصد افت ثبت کرد. صرافیها، هفته را با هماهنگی قیمتی نسبتا ایدهآل شروع کردند. حتی دلالان خرد نیز در قیمتگذاری با صرافان هماهنگ بودند. توافقات حاصل شده بین ایران و کشورهای گروه ۱+۵ باعث شد که نرخ این ارز پراهمیت با متحمل شدن افتی نسبتا شدید به سطح ۲ هزار و ۹۵۵ دلاری نزدیک شود. حرکت به سمت اجرایی شدن توافقات، اظهارنظرهایی راجع به رخت بر بستن سفتهبازی از بازار را موجب شد.
نوسانات قیمتی فرصتی در اختیار برخی از فعالان بازار قرار میدهد که با سفتهبازی از تغییر قیمتها استفاده کرده و سودهایی به دست آورند. یک سویه بودن حرکت نرخ ارز و تدریجی بودن تغییرات، امکان سفتهبازی در بازار را از بین میبرد. بر این اساس توافقات به عمل آمده که به تداوم روند قیمتی ارز کمک خواهد کرد، امیدها نسبت به کمرنگ یا حتی محو شدن سفتهبازی در بازار را افزایش داد. رفتار قیمتی دلار در ادامه هفته تا حد زیادی این ادعا را تایید میکند. دلار در روز سهشنبه تغییرات شدید حادثشده در روز دوشنبه را تعدیل کرد و دیروز نیز افت قیمتی محدودی را تجربه کرد. بر این اساس این ارز پر اهمیت مسیر کاهش قیمتی را به آرامی میپیماید و این رفتار امکان سفتهبازی را تا حد زیادی از بین میبرد. یورو و پوند انگلیس نیز در طول هفته کاهش قیمت داشتند و حتی نوساناتی را که دلار متحمل شد، تجربه نکردند. بر این اساس بازار ارز در شرایط نسبتا مناسبی به سر میبرد و روند باثبات و کاهشی قیمتها بهواسطه پیشرفت توافقات هستهای تداوم یافته است.
کارشناسان گسترش روابط اقتصادی و لغو تحریمها را در تداوم روند کنونی موثر میدانند. از جمله خبرهای خوش در مورد لغو تحریمها میتوان به لغو ممنوعیت پوشش بیمهای محمولههای نفتی ایران اشاره کرد. بر اساس گزارشی از خبرگزاری «رویترز»، مقامهای اروپایی اعلام کردند: اتحادیه اروپا همه تحریمهای خود علیه ایران از جمله ممنوعیت پوشش بیمهای محمولههای نفتی را از ٢٠ ژانویه مصادف با ۳۰ دی ماه لغو میکند. بهعلاوه در راستای گسترش مبادلات ارزی گمرک ایران، روز سهشنبه بخشنامه پیمانسپاری ارزی را لغو کرد. معاون امور گمرکی طی بخشنامهای به کلیه گمرکهای کشور ابلاغ کرد، تکمیل فرم نحوه مصرف ارز حاصل از صادرات لغو شده و نیازی به اخذ و تکمیل فرم مذکور نیست. براین اساس انتظار میرود که لغو تحریمها و گسترش روابط اقتصادی خارجی و مبادلات ارزی به عملکرد پویای بازار داخل کمک کند.
تغییرات هفتگی نرخ طلا
طلای جهانی که سال ۲۰۱۴ را با روندی صعودی شروع کرده بود، در طول هفته جاری حدود یک درصد از ارزش خود را از دست داد. البته این محاسبات، تغییرات قیمت چهارشنبه نسبت به شنبه را نشان میدهد، ولی به هر روی فلز زرد رنگ در روزهای اخیر، نسبت به شروع سال جدید عملکرد چندان خوبی از خود نشان نداد. قیمت طلا در روز سهشنبه تحت تاثیر کاهش ارزش سهام در بازارهای آمریکا قدری افزایش یافت، ولی در کل آمار امیدوارکننده از خردهفروشی و ذخایر شغلی آمریکا و افزایش ارزش سهام «والاستریت» باعث شد که فلز زردرنگ در روزهای اخیر مقداری از ارزش خود را از دست دهد.
بازار سکه هم که در این روزها با رکود مواجه است و حجم مبادلات در آن بسیار پایین آمده، عملکرد خوبی از خود نشان نداد. بر این اساس بیشترین افت قیمت در بازار سکه و انواع ارز در مورد سکه رخ داد. این کالا در روز چهارشنبه ۴۷/۱ درصد از ارزش خود، نسبت به روز شنبه را از دست داده بود. این امر با توجه به نزولی بودن نرخ طلای جهانی منطقی به نظر میرسد. حتی وقتی قیمت طلای جهانی روند صعودی را میپیمود، سکه لزوما افزایش قیمت نداشت یا تغییرات را تعدیل میکرد و عدمتغییر نرخ اونس، کاهش قیمت انواع سکه را به دنبال داشت. بر این اساس تضعیف سکه در روزهای اخیر، طبیعی به نظر میرسد.
«کشتی آرای»، رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور، علت رکود بازار سکه را روند نزولی قیمت دلار عنوان میکند. وی معتقد است که توافقات به عمل آمده بین ایران وکشورهای گروه ۱+۵، باعث شده که قیمتها در بازار جهت نزولی به خود بگیرد. دلار و ارزهای مهم اروپایی نیز، قیمت انواع سکه را همراه خود پایین آوردند. بر این اساس مردم که انتظار افت بیشتر قیمتها را میکشند، از خرید سکه اجتناب میکنند، تا در کف قیمتی به خرید اقدام کنند. «کشتی آرای» بر این باور است که با اجرایی شدن توافقات و لغوتحریمها بازار رونق خواهد گرفت.بهعلاوه یکی از راهکارهایی که میتواند به رونق بازار سکه کمک کند، در اظهارات رئیس اتحادیه صنعت تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی ایران مشاهده میشود.
«عبادالله محمدولی»، از گردش سالانه ۳۰۰ تن طلا در کشور خبر داد و گفت: «باید مانند ۸۰ سال پیش، صنعت طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی را به شکل کوچک و خانگی توسعه داد که بدون آلایندگی، امکان کار در منزل را نیز به صنعتگر میدهد.» بر این اساس شاید راهکارهایی مانند آنچه «محمدولی» ذکر کرد به رونق بازار طلا کمک کند. به هر روی بازاریها قیمت سکه و رونق بازار آن را بیش از هر چیز تابع تغییرات نرخ اونس میدانند و معتقد هستند که افزایش قیمت طلای جهانی طی هفتههای آینده میتواند، به خروج بازار سکه از رکود کمک کند.
1392/10/26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]