تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيت خوب صاحب خويش را به بهشت مى برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827336823




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از خروج کامل شوروی از افغانستان تا درگذشت بنیانگذار تئاتر ایران


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: امروز در تاریخ؛
از خروج کامل شوروی از افغانستان تا درگذشت بنیانگذار تئاتر ایران
درگذشت بنیانگذار تئاتر ایران، تصویب اولین برنامه هفت ساله ایران، برگزاری اولین جلسه برای ایجاد دیوان داوری بین‌المللی در لاهه، خروج کامل نیروهای متجاوز شوروی از افغانستان و ... از مهم‌ترین رخدادهای تاریخی امروز است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز  است. مهمترین رخدادهای تاریخی امروز از این قرار است:


درگذشت "سید علی نصر" بنیانگذار تئاتر ایران (1340 ش)
سید علی نصر فرزند سید احمد نصر الاطّباء، در سال 1270 ش در تهران به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات و فراگیری زبان فرانسه، به تدریس زبان فرانسوی و ریاضیات پرداخت. سید علی نصر بعدها وارد کارهای دولتی گردید. و وزیر پست و تلگراف، سفیر کبیر ایران در چین و هند و نیز نماینده ایران در سازمان ملل متحد شد. وی در آغاز مشروطیت به کار نمایش و تئاتر روی آورد و اقدام به تأسیس تئاتر ملی کرد. نصر برای آموختن فن تئاتر به اروپا رفت و پس از بازگشت، کمدی ایران را به سبک تئاتر اروپایی تأسیس نمود.




او در راستای گسترش این فن، هنرستان هنرپیشگی را بنا نهاد و خود به تدریس تاریخ هنر پرداخت. سید علی نصر را به سبب تلاش‌های فراوانی که در عرصه تئاتر و نمایش به انجام رسانده است به عنوان پدر تئاتر ایران می‌دانند. علم الاشیاء در شش جلد، تاریخ ایران و دنیا، تاریخ عمومی و تاریخ مختصر ایران از جمله تألیفات، سیروس و اشتباه لُپّی از نمایشنامه‌ها و تاریخ یونان و انقلاب فرانسه از جمله ترجمه‌های اوست. سید علی نصر سرانجام در هفتاد سالگی در تهران درگذشت و در امامزاده عبداللَّه به خاک سپرده شد.

رحلت عالم مجاهد و فقیه بزرگوار آیت اللَّه "سید عباس مُهری" (1366 ش)
آیت اللَّه سید عباس مُهری در سال 1294 ش در استان فارس به دنیا آمد. آیت‌اللَّه مهری اولین مؤید امام از علمای خارج از کشور بود که پس از قیام 15 خرداد 42، تلگراف تند و آتشینی به محمدرضا پهلوی فرستاد که با این عمل، وی تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی، ممنوع الورود به ایران شد. منزل او در کویت علاوه بر این که به عنوان کانون تبادل نظر درباره شیوه‌های مبارزه با رژیم ستمشاهی بود، به عنوان واسطه‌ای بین امام در نجف اشرف و پیروان ایشان در ایران، اروپا و سایر نقاط عمل می‌کرد. وی از زمان آشنایی با امام تا واپسین دم حیات، دم از امام و راه او برنداشت و پیرو ایشان بود. پس از پیروزی انقلاب، حضرت امام، آیت‌اللَّه مهری، را به امامت جمعه کویت منصوب کردند که با تبعید آیت‌اللَّه مهری، نماز جمعه برگزار نگردید. این عالم بزرگوار سرانجام پس از عمری مجاهده در راه اسلام، در 26 بهمن 1366 ش در 72 سالگی درگذشت و در حرم مطهر حضرت معصومه (س) مدفون شد.

تصویب اولین برنامه هفت ساله ایران توسط مجلس شورای ملی (1327 ش)
لایحه برنامه هفت ساله در 26 بهمن ماه 1327 با عنوان «برنامه عمرانی ایران» به تصویب مجلس شورای ملی رسید و به قانون تبدیل شد. پس از تصویب لایحه برنامه، دوران فعالیت سازمان موقت برنامه خاتمه یافت و شخصیت حقوقی «سازمان برنامه» رسمیت یافت و متولی اولین برنامه برای رشد و توسعه اقتصاد کشور که در آن زمان به «برنامه هفت ساله عمرانی ایران» شهرت یافته بود، شد

قیمت رسمی دلار اعلام شد. (1351 ش)
ارزش دلار به 7/65 ریال کاهش یافت و بهای کلیه ارزها در بانک مرکزی و سایر بانک ها تقلیل پیدا کرد.

شمش طلا در بانک ملی ایران هر کیلو 6321 ریال ارزان شد (1353 ش)
و به هر کیلو 417 و 161 ریال رسید.

کشف شبکه جعل اوراق نظام وظیفه با 431 عضو (1354 ش)
سرلشکر دولو قاجار رئیس اداره نظام وظیفه عمومی در گزارشی تأکید کرد که 39 شبکه جعل اوراق نظام وظیفه با 431 عضو کشف شده است. از این عده که 32 نفر افسر و درجه دار بوده اند.

آغاز قیام انقلابی "سانْتاماریا" علیه رژیم استبدادی "سالازار" دیکتاتور پرتغال (1960 م)
حکومت پرتغال از سال 1932 م تحت حاکمیت آنتونیو سالازار دیکتاتور پرتغال قرار داشت که به عنوان نخست‌وزیر در حدود 40 سال این مقام را حفظ کرد. دکترین "سالازاریسم" مبتنی بر دیکتاتوری سیاسی و اجتماعی و اصلاحات اقتصادی و تأمین رفاه عمومی بود. ایجاد نظام تک حزبی و اعمال دیکتاتوری مطلق باعث شد تا گالوائو که از نویسندگان و نظامیانِ این کشور بود در جریان یک شورش، در 15 فوریه 1960 م، کشتی سانتاماریا که متعلق به پرتغال بود را تصرف نماید.




این عملیات که به عنوان یک شورش تلقی گردید با پس دادن کشتی به پرتغال و پناهنده شدن گالوائو به برزیل خاتمه یافت. دو سال بعد در جریان یک قیام داخلی، سربازخانه‌های این کشور به تصرف طرفداران گالوائو درآمد که آنهم ناکام ماند. سالازار تا اواخر سال 1968 م به حاکمیت خود ادامه داد و سرانجام در سال 1970 م درگذشت.

خبرگزاری آسوشیتدپرس از مبدأ اوکلاهماسیتی گزارش داد که امکان تظاهرات برای نشان دادن نارضایتی از (1356 ش)
دستگیری دانشجویان ایرانی در این شهر وجود دارد؛ همچنین از دستگیری 21 دانشجو به اتهام شورش، اجتماعی غیر قانونی و مخفی کردن یک فراری خبر داد. ایرانیان زندانی دست به اعتصاب غذا زدند و از زمان دستگیری این دانشجویان، دیگر ایرانیان محصل، کلاس های درس کالج را تحریم کردند. اعتراض این دانشجویان به بی عدالتی های حکومت شاه ایران است.

درگذشت "ابوعلی حاتمی" ادیب و عالم مسلمان (388 ق)
ابوعلی محمدبن مظفر مشهور به حاتمی یا بغدادی، علوم ادبی و لغت‌شناسی را نزد ابن دُرَید و ابوعمر فرا گرفت و پس از اندوختن دانش بسیار در این زمینه‌ها، تدریس این دروس را در بغداد آغاز کرد. حوزه‌ی درس حاتمی بسیار پرمحتوا بود به طوری که قاضی تنوخی و دیگر علمای بزرگ آن دوران در حوزه‌ی درس وی شرکت می‌جُستند. از تالیفات حاتمی می‌توان به کتاب حاتمیّه در عیوب و نواقص سروده‌ها و اشعار شاعران معاصرش، اشاره کرد.

برگزاری اولین جلسه نمایندگان اروپا برای ایجاد دیوان داوری بین‌المللی در لاهه (1922 م)
اولین جلسه نمایندگان دول اروپایی برای ایجاد یک دیوان داوری بینالمللی در شهر لاهه در هلند،تشکیل شد.این جلسه به ابتکار تزار امپراتور روسیه در جریان جنگ اول جهانی پیشنهاد شده بو.مقر این دیوان بینالمللی در شهر لاهه قرار دارد و قضات امروزه آن توسط نمایندگان مجمع عمومی سازمان ملل متحد و از میان قضات ملل مختلف انتخاب میشوند.

آغاز جنگ استعمارگران فرانسه و انگلیس بر سر استثمار سرزمین هند (1782 م)
جنگ دریایی میان فرانسه و انگلیس در سواحل هند که هفت ماه به طول انجامید، از سری جنگ‌های این دو کشور برای تسلط استعماری بر هندوستان و چپاول منابع آن بود. قبل از این جنگ، فرانسه در پی شکست از انگلیس در جنگ سیزده ماهه مَدرَس با امضاء قرارداد پاریس، از هند چشم‌پوشی کرده بود اما آغاز مجدد جنگ در روز پانزدهم فوریه 1782 م نشان داد که فرانسوی‌ها به آسانی نمی‌توانند از مطامع استعماری خود در هند بگذرند. با وجود آن که جنگ دریایی هفت ماهه به نفع فرانسه تمام شد، اما این کشور نتوانست عملاً بار دیگر به هند بازگردد و انگلیس همچنان به عنوان استعمارگر اصلی شبه‌قاره هند در این سرزمین باقی ماند.

خروج کامل نیروهای متجاوز شوروی از افغانستان و روز ملی این کشور (1989 م)
میخائیل گورباچف، آخرین رئیس جمهور اتحاد جماهیر شوروی، پس از به دست‌گیری قدرت در مورد حضور ارتش سرخ در افغانستان اعلام کرد باید هر چه سریع‌تر این روند پایان گیرد. از این رو، با گذشت ده سال از اشغال نظامی افغانستان توسط ارتش سرخ شوروی، در اثر مقاومت مجاهدان مسلمان افغان، قوای متجاوز از این کشور خارج شدند. هدف شوروی از اشغال افغانستان در سال 1979 م تثبیت حکومت دست نشانده مسکو در کابل و گسترش نفوذ شوروی به سوی جنوب آسیا بود.




براساس آمارهای رسمی ارتش شوروی، نتیجه حضور سربازان این کشور در افغانستان عبارت بود از: بیش از سیزده هزار کشته، 35 هزار زخمی و سی‌صد نفر ناپدید. تخلیه افغانستان از نیروهای شوروی بر خلاف تصور و پیش‌بینی بسیاری از سیاست‌مداران و مفسران غربی موجب پیروزی مجاهدان افغانی و سقوط دولت طرفدار شوروی در کابل نشد، بلکه بر عکس، بین گروه‌های مختلف مجاهدین بر سر کسب قدرت اختلاف افتاد تا این که به روی کار آمدن گروهک طالبان انجامید. مردم افغانستان عمدتاً مسلمانند و به فارسی دری و پشتو تکلم می‌کنند. پایتخت آن کابل و واحد پول آن، افغانی است.

برخی دیگر از رویدادهای امروز
1936: در این روز در سال 1936 هیتلر دستور ساخت انبوه فولکس واگن قورباغه ای را به مهندس پورشه طراح آن صادر کرد و نام این خودرو را به امید این که هر آلمانی یک دستگاه از آن را داشته باشد «اتومبیل مردم» گذارد.
1942: کیم چونگ ایل به دنیا آمد که از 1994 زمام امور جمهوری دمکراتیک خلق کره (کره شمالی) را به دست گرفته است.
1944: شهر برلن پایتخت رایش سوم (حکومت هیتلر) توسط 891 بمب افکن انگلیسی ــ آمریکایی بمباران شد که از لحاظ تعداد هواپیما در طول تاریخ بی سابقه است.
1946: بانک انگلستان دولتی شد.
1948: دولت وقت ایران اعلام کرد که تصمیم گرفته است معادل ده میلیون دلار اسلحه از آمریکا برای ارتش خریداری کند.
1948: علی سهیلی نخست وزیر پیشین تحت تعقیب قضائی قرار گرفت. وی پس از رسیدگی از اتهامات وارده تبرئه شد.
1966: مجلس شورای ملی لایحه دولت مربوط به ایجاد کارخانه پولاد سازی اصفهان با کمک شوروی را تصویب کرد.
1968: (1346 هجری) پرویز خسروانی (سپهبد) بنیاد گذار باشگاههای ورزشی تاج (استقلال) رئیس تربیت بدنی و ورزش ایران شد. وی که بعدا به مناسبت این سمت، معاون نخست وزیر شد قبلا معاون ژاندارمری کل کشور و سالها رئیس ژاندارمری تهران بود که رقابت و دشمنی او با سپهبد نعمت الله نصیری معروف است.
1979: اعدام مقامات نظام حکومتی پیشین ایران با تیرباران چند ژنرال از جمله نعمت الله نصیری رئیس پیشین ساواک و پلیس و مهدی رحیمی رئیس کل پلیس و آخرین فرماندار نظامی تهران آغاز شد.

برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید






تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن