تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نصيحت و خيرخواهى از حسود محال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832209916




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عافیت از نگاه امام رضا علیه السلام


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
عافیت از نگاه امام رضا علیه السلام
اکنون باید دید این تعادل را کى حفظ مى‏ کند عافیت را کسى مى ‏بخشد به عبارت دیگر حیات و زندگى را کدام نیروئى عطا مى‏ فرماید. عافیت کامل حیات دائم است، هیچ مرگى بدون مقدمه بیمارى و مرض حادث نمى‏ گردد، پس مرگ عبارت است از انحراف مزاج چونان که زندگى عبارتست از اعتدال مزاج حتى کسانى که به ضربت و قتل و نظائر آن می میرند تا انحرافى در بدن آنها روى ندهد و تعادل وجود آنها را بر هم نزند مرگ به سراغ آنها نخواهد رفت.

اکنون باید دید این تعادل را کى حفظ مى‏ کند عافیت را کسى مى ‏بخشد به عبارت دیگر حیات و زندگى را کدام نیروئى عطا مى‏ فرماید.


قدما مى ‏گفتند مزاج مرکب از چهار طبیعت است گرم و سرد و تر و خشک چونان که بدن مرکب از چهار ماده است خون و بلغم و صفرا و سوداء، هر یک از این چهار ماده کم یا زیاد شود طبیعت از اعتدال بیرون مى ‏رود و در نتیجه نظم مزاج بهم خواهد خورد.



امروز معتقدند که اعتدال بدن را تعادل و توازن ویتامین‏ ها حفظ مى‏ کند هر کدام از آنها کم شود یا نسبت به دیگران زیاد گردد نظم بدن از دست مى ‏رود براى اینکه این تعادل محفوظ بماند اول باید دید عناصر واقعى ترکیبى بدن و مزاج چیست آیا همین ها است که تاکنون کشف شده یا غیر از اینها است و یا مواد دیگرى به اضافه اینها است‏.

سپس باید نگریست که هر کدام در چه حد و به چه مقدار لازم است، آیا اختلاف شغل، اختلاف مکان و آب و هوا اختلاف زمان، سن، اختلاف در توارثات جسمى و روحى از آباء و اجداد، اختلاف سبک و روش زندگى اخلاق، برخوردها، معاشرتها و هزاران خصوصیات دیگر، آیا این اختلافها و تفاوتهائى که مردم را از هم ممتاز می کند و به هر کس رنگ مخصوص می دهد در اختلاف مقدار مورد احتیاج از عناصر ترکیبى دخالت دارد یا ندارد.



آیا تندرستى و نشاط از مواد مذکوره همان را می خواهد که وجود ترکیبى بدن لازم دارد یعنى آیا تغذیه ما باید مشتمل بر موادى باشد که بدن ما از همانها ترکیب شده است یا نه املاح و معدنیاتى که براى ما لازم است بر فرض که به همه وقوف پیدا کرده باشیم آیا کافیست که از هر چیزى آنها را تهیه کنیم یا لازمست مستقیما بسراغ منابع مخصوص برویم.



آیا می توانیم رابطه هر مرضى را با علت آن بفهمیم بطورى که نقطه تاریکى باقى نماند و در موردى که علت آن را پیدا کردیم مثلا دانستیم که کمبود فلان نوع ویتامین موجب شده است آیا میتوانیم مقدار کمبود را بفهمیم بر فرضى که فهمیدیم آیا ممکن است که مقدار مصرف لازم را بدانیم تا از راه تغذیه جبران کنیم (زیرا بدن ما کسرى‏ هاى خود را تنها از راه تغذیه تأمین نمى‏ کند راهها و وسائل بسیارى دارد و از جمله فعالیت‏هائى است که درون خود بدن صورت میگیرد) مثلا خوردن شیر و گندم ویتامین ث را در بدن رسوب می دهد.



براى جبران این کسرى چه مقدار لازم است مصرف کنیم و چطور می توانیم بفهمیم که چه مقدارش بر اثر خوردن چه نوع از غذاها یا هزاران عوامل دیگر مانند آفتاب و هوا و روحیات و پرخورها و غیره در بدن رسوب می کند تا به مقدارى از آن مصرف کنیم که جبران این رسوبها را نیز کرده باشد.




این نادانیها و نظائر اینها است، این ناتوانیها و هزاران مانند اینها است که از بشر هر چه دانا و توانا باشد اقرار به جهل و ضعف میگیرد.

مقصود از این گفتار آن نیست که بشر هیچ راهى برای حل این مشکلات نمی تواند پیدا کند بلکه منظور اینست که دانش بشرى مانند قدرت او محدود است نمی تواند به همه چیز احاطه پیدا کند و بر همه چیز دست بی یابد.



یک گره که بدست ما باز مى‏ شود هزاران گره دیگر نظر ما را جلب می کند اصولا علم کلید جهل و نادانى بشر است یعنى علم براى آنست که بدانیم که نمی دانیم چنان که قدرت نیز براى آنست که بفهمیم که نمی توانیم علم طب براى آنست که بدانیم شفا از خداست، تعادل بدن ما را او میتواند نگهدارى کند و دانستن مقدارى از این علم که میسر ما است تنها ما را به وظایفى مکلف می کند ولى نمی تواند سلامتى و صلاح زندگى و دوام حیات ما را براى ما ضمانت کند آرى ان اللَّه یعطى العافیة و یمنحا ایاه.




1392/10/24





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن