تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كم بخورد، سالم مى‏ماند و هر كس زياد بخورد تنش بيمار مى‏شود و قساوت قلب پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803021872




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از صدور حکم تاریخی امام(ره) بر ارتداد سلمان رشدی تا عزل احمد شاه از فرماندهی کل قوا


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: امروز در تاریخ؛
از صدور حکم تاریخی امام(ره) بر ارتداد سلمان رشدی تا عزل احمد شاه از فرماندهی کل قوا
صدور حکم تاریخی "امام خمینی" بر ارتداد "سلمان رشدی"، قیام "مختار ثقفی" به خون‌خواهی امام حسین(ع)، عزل احمد شاه قاجار از فرماندهی کل قوا، تولد مخترع ماشین تحریر و ... از مهم‌ترین رخدادهای تاریخی امروز است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز 25 بهمن 1392 خورشیدی برابر با 14 ربیع الثانی 1435 هجری و 14 فوریه 2014 میلادی است. مهمترین رخدادهای تاریخی امروز از این قرار است:


صدور حکم تاریخی "امام خمینی" بر ارتداد "سلمان رشدی"، نویسنده کتاب آیات شیطانی (1367 ش)
سلمان رشدی نویسنده مرتد هندی الاصلِ انگلیسی در رمان خود با نام آیات شیطانی، به اسلام، قرآن و پیامبر اکرم (ص) و بسیاری دیگر از مقدسات مسلمانان به روشی جاهلانه و نابخردانه اهانت کرده است. تألیف و انتشار کتاب آیات شیطانی در سطح گسترده که با نظر مثبت و مساعد دولت‌های غربی انجام شد، حاکی از توطئه فرهنگی جدید غرب علیه مسلمانان، تحت پوشش آزادی بود. اما فتوای صریح امام خمینی علیه نویسنده این کتاب، باعث بیداری مردم جهان به ویژه مسلمانان شد و در واقع از تکرار چنین اهانت‌هایی به اسلام جلوگیری کرد.




پس از صدور این فتوا، اکثریت علمای جهان اسلام و بسیاری از آزاداندیشان از آن حمایت کردند. حضرت امام با صدور حکم شرعی ارتداد نویسنده کتاب آیات شیطانی، نیروی عظیم نیروهای مسلمان را آشکار ساخت و موجی توفنده از توده‌های میلیاردی مسلمانان در مصاف با کفر پدید آورد. رشدی مرتد نیز از لحظه صدور حکم، مخفی شد و پلیس اسکاتلند یارد، حفاظت از وی را با صرف هزینه‌های کلان بر عهده گرفت.

درگیری خونین ساواکی‌ها و عناصر ضدانقلاب با نیروهای انقلابی در تبریز (1357 ش)
عناصر ضدانقلاب و ساواکی‌ها که در نقاط مختلف شهر تبریز موضع گرفته بودند، با تیراندازی‌های گسترده، عده زیادی از مردم شهر را به خاک و خون کشیدند. نیروهای وفادار به انقلاب در صدد دفع تهاجمات دشمنان برآمدند و با کشتن تعدادی و دستگیری 150 تن و فرار سایر مزدوران، این واقعه به پایان رسید.

درگذشت عزیزالله جوینی، شاهنامه‌پژوه پیشکسوت (1391 ش)
عزیزالله جوینی متولد سال 1304 در شهر اسفراین، استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تهران بود. او بیش از 80 مقاله در حوزه‌های مختلف ادبیات منتشر کرده است. همچنین ترجمه‌های بسیاری از عربی و انگلیسی به زبان فارسی دارد. از میان کتاب‌های او به این عنوان‌ها می‌توان اشاره کرد: «تصحیح و شرح فرهنگ مجموعه الفرس»، «تصحیح مفردات قرآن»، «تصحیح تفسیر نسفی» (ترجمه‌ای کهن از قران به فارسی موزون و مسجع)، «تصحیح فرهنگ مصادره اللغله»، «تصحیح نهج‌البلاغه»، «شرح واژگان دشوار و برگردان همه ابیات شاهنامه» (از دست‌نویس موزه فلورانس)»، «نبرد اندیشه‌ها در داستان رستم و اسفندیار»، «داستان زال و رودابه» (از دست‌نویس موزه فلورانس)، «داستان فرود سیاوش» (از دست‌نویس موزه فلورانس)، «داستان بیژن و منیژه» و «داستان رستم و سهراب» (از نسخه فلورانس). عزیزالله جوینی بعد از کمای سه‌روزه در پی خون‌ریزی داخلی، حدود ساعت 2 بامداد (چهارشنبه، 25 بهمن‌ماه) در بیمارستان از دنیا رفت.

بنابر خبرگزاری فرانسه، سرهنگ هایله ماریام رئیس دولت اتیوپی در گفتگویی مطبوعاتی اعلام کرد که (1356 ش)
اتیوپی مدارک کافی در اختیار دارد که عربستان سعودی، ایران، امارات متحده و کویت دراجتماعی در یک سفارتخانه در قاهره تصمیم گرفتند به منظور محاصره اتیوپی زیر نظر امریکا یک پیمان محرمانه تشکیل دهند. رئیس دولت اتیوپی اعلام کرد: «چنانچه امریکا و انگلستان و آلمان فدرال درایجاد قتل عام ملت های آفریقا اصرار ورزند مناسبات سیاسی با این کشورها بی معنی خواهد بود.»

در گیلان مخالفین محمدعلی شاه متشکل شدند و عده ای از مجاهدین قفقازی به آنها ملحق گردیدند. (1287 ش)
یپرم ارمنی فرمانده مجاهدین قفقازی به واحدهای نظامی سر و صورتی داد.

قیام "مختار ثقفی" به خون‌خواهی امام حسین (ع)(66 ق)
پس از شهادت امام حسین (ع) و قیام توابین، نفرتی عمیق از بنی‌امیه در میان مسلمین ایجاد شد. با شکست قیام توابین، باقی مانده‌ی آن‌ها به گرد مختار بن ابوعبیده ثقفی جمع شدند. مختار به داعیه‌ی خون خواهی امام حسین و دعوت به محمد حنفیه برادر آن حضرت، در کوفه قیام کرد و آن شهر را تصرف نمود. مختار قاتلان و کسانی را که در شهادت امام حسین (ع) نقش داشتند به قتل رساند و انتقام اهل بیت را از اشقیای زمان گرفت. مختار ثقفی حدود یک سال بر کوفه حکومت کرد امّا از سپاهیان مصعب بن زبیر شکست خورد و کشته شد.

درگذشت "اللَّه وردیخان" از سرداران شاه عباس (1023 ق)
اللَّه وردیخان از سرداران دوره‌ی صفویه، از اهالی گرجستان بود. در جوانی به غلامی فروخته شد و سرانجام به خدمت شاه طهماسب صفوی درآمد. اللَّه وردیخان در سال 1004 ق به سبب لیاقت و کفایتی که از خود در دربار صفوی نشان داد، به فرمان شاه عباس به امیر الامرایی حکومت فارس برگزیده شد. او در مدت زمان کوتاهی به سرداری سپاه قزلباش منصوب شد و خدمات زیادی به دولت صفویه کرد. او که فرماندهی کل سپاه ایران در زمان شاه عباس را بر عهده داشت در جنگ‌های متعددی از قبیل لار، بحرین، بغداد و غرب ایران، رشادت‌های فراوانی از خود نشان داد. اللَّه وردیخان اقدامات اجتماعی و رفاهی ارزنده‌ای انجام داده است که از آن میان می‌توان به بنای پُل اللَّه‌وردیخان یا سی و سه پُل بر روی رودخانه‌ی زاینده رود در اصفهان اشاره کرد که هنوز پس از گذشت قرن‌ها، یکی از زیباترین و مستحکم‌ترین آثار باستانی جهان است.

عزل احمد شاه قاجار از فرماندهی کل قوا و واگذاری آن به "رضاخان" با تصمیم مجلس (1303 ش)
رضاخان سردار سپه پس از گسترش قدرت و نفوذ خود در سراسر کشور، تنها از یک چیز بیم داشت و آن برکناری وی از سوی احمدشاه بود، همان طور که پیشتر در حادثه جمهوری چنین شد. به همین علت کوشید تا فرماندهی کل قوا را که به موجب قانون اساسی در اختیار شاه بود، از آنِ خود سازد. اما مخالفت مدرس و اقلیت هوادار او، مانعی جدّی در نیل به این هدف بود. از این رو سردار سپه به مدرس چنین وانمود کرد که تسلیم او شده و از این پس هرچه مدرس بگوید پذیرفته می‌شود. در اواسط بهمن ماه، سردار سپه به منزل مدرس رفت و در این ملاقات و ملاقات‌های بعدی، از توطئه‌های دربار بر ضد خود گله کرد و خواستار اعطای فرماندهی کلّ قوا گردید.




مدرس نیز که قصد داشت با حمایت از رضاخان، مانع از انجام کارهای غیرقانونی وی شود، همکاری با او را پذیرفت. به همین علت فراکسیون‌های مختلف مجلس با مشورت یکدیگر، طرحی برای این منظور تهیه کردند که در 25 بهمن 1303 به تصویب نمایندگان رسید. بدین ترتیب، رضاخان به فرماندهی کلّ قوای ایران دست یافت و احمدشاه قاجار با از دست دادن مهم‌ترین اهرم قدرت سلطنت خویش، قدرت خود را از کف داد و زمینه برای برانداختن قاجار، بیش از پیش فراهم شد. در حقیقت باید از این تاریخ، سلطان احمدشاه را پادشاه مخلوع ایران دانست و رضاخان پهلوی را پادشاه جدید ایران خواند.

تولد "محمدعلی شاه قاجار" در تبریز (1289 ق)
محمدعلی میرزا درتبریز به دنیا آمد. پدرش مظفرالدین شاه و مادرش ام الخاقان دختر میرزا تقی خان امیرکبیر بود. وی از سال 1313 ق ولیعهد ایران و فرمانروایی کل آذربایجان را بر عهده داشت.

موفقیت اولین پیوند کلیه انسان در انگلیس (1963 م)
در 14 فوریه 1963 م پروفسور مارتین اسکات، جراح انگلیسی، در بیمارستان شهر لیدز انگلستان کلیه فردی را که تازه فوت کرده بود، برداشت و طی یک عمل جراحی به یکی از بیماران خود پیوند زد. این پیوند با موفقیت روبرو شد.

مرگ "جِیمز کوک" دریانورد و مکتشف انگلیسی (1779 م)
جِیمز کوک، دریانورد انگلیسی در 27 اکتبر 1728 م به دنیا آمد. وی گر چه در خانواده‌ای فقیر زندگی می‌کرد و تا 13 سالگی شاگرد یک خواروبار فروش بود، اما در سال 1755 م وارد نیروی دریایی انگلستان شد و به علت لیاقت و کاردانی خود تا مقام دریاسالاری ارتقا یافت. سفرهای دریایی جِیمز کوک منجر به حاکمیت و آغاز استعمار انگلستان در نقاطی از جهان از جمله جزایر هاوایی، استرالیا و زلاندنو و... گردید. کوک در سال 1768 م به سفری طولانی دست زد که ترسیم نقشه عبور سیاره زهره هدف اصلی آن بود. از دیگر اقدامات وی، سفر به اقیانوس آرام بود که طی آن موفق به اثبات بطلان شایعه وجود قاره بزرگ جنوبی گردید. در جریان این سفر، کوک مناطق اقیانوس جنوبگان و نواحی استرالیا را کشف کرد. وی در سفرهای خود، دور زمین را با کشتی طی کرد و از بعضی مناطق نقشه‌برداری نمود. کاپیتان جِیمز کوک سرانجام در چهاردهم فوریه 1779 م در 51 سالگی توسط یکی از بومیان جزایر هاوایی کشته شد.

آغاز سفر "بارتولو دیاز" دریانورد و مکتشف نامی پرتغالی (1487 م)
بارتولو میو دیاز دریانورد و کاشف پرتغالی در سیزدهم ژانویه 1450 م در پرتغال به دنیا آمد. به سبب استقبال فراوان جوانان آن زمان از نیروی دریایی، او نیز که اجدادش دریانورد بودند به این کار پرداخت و پس از سالیانی به مقام ناخدایی رسید. دیاز از آن زمان سفرهای دریایی فراوانی انجام داد، هرچند این سفرها مقدمه‌ای برای حضور استعمار پرتغال در نقاط مختلف جهان را فراهم می‌کرد. وی در یکی از این سفرها، که از 14 فوریه 1487 م آغاز شد، قصد داشت تا با دور زدن قاره افریقا راهی را به طرف هندوستان بیابد. به این منظور، دیاز پس از پیمودنِ اقیانوس اطلس به سوی جنوب، در 28 اوت سال 1488 م دماغه امیدنیک را در جنوبی‌ترین قسمت از قاره افریقا کشف کرد. دیاز پس از این کشف به شهرت فراوان رسید و سرانجام در 27 ژوئیه 1500 م در 50 سالگی درگذشت.

قتل عام اهالی روستای فلسطینی سَعسَع توسط تروریست‌های صهیونیست (1938 م)
سال‌ها قبل از آنکه رژیم صهیونیستی، موجودیت خود را اعلام کند، گروه‌های تروریستی صهیونیستی برای ایجاد جوّ وحشت و ارعاب، به مناطق گوناگون فلسطینیان بی‌دفاع حمله می‌کردند و مردم بی‌گناه را قتل‌عام می‌نمودند. هدف اصلی این عملیات‌های تروریستی این بود که محیط فلسطین را برای مردم آن ناامن کنند و اهالی این مناطق را به ترک شهرها و روستاهای خود وادار سازند. در این راستا، در تاریخ 14 فوریه 1938 م صهیونیست‌های مسلح عضو گروه تروریستی پالْماخْ در ادامه قتل‌عام فلسطینی‌ها، عملیات کشتار اهالی روستای سَعسَع در فلسطین اشغالی را آغاز کردند. در این عملیات که تا روز بعد طول کشید، 20 خانه بر سر ساکنان آنها خراب شد و 60 فلسطینی که اکثراً زن وکودک بودند، کشته شدند. صهیونیست‌ها تا مدت‌ها، از قتل عام روستای سَعسَع به عنوان الگویی برای کشتار فلسطینی‌ها یاد می‌کردند و خوی وحشیگری خود را به رخ هم می‌کشیدند.

تشکیل فدراسیون متحد عربی با شرکت عراق و اردن (1958 م)
رژیم‌های عراق و اردن در عکس‌العمل به اقدام مصر، سوره و یمن در تشکیل جمهوری متحد عربی و با تحریک انگلستان و حمایت امریکا، گفتگوهای خود پیرامون اتحاد دو کشور را آغاز نموده و در 14 فوریه 1958 بیانیه‌ای منتشر نمودند که بر اساس آن "اتحاد عربی" و "اتحاد هاشمیان" شکل می‌گرفت. در این کشور جدید، پیوندهای خارجی، مسائل دفاعی، گمرک و آموزش به یک کابینه فدرال واگذار گردید در حالی که در هر یک از دو کشور، کابینه‌ای محلی نیز وجود داشت. سیاست خارجیِ هماهنگ نیز از دیگر توافقات به دست آمده توسط وزرای خارجه عراق، اردن و انگلستان بود. در مارس همان سال قانون اساسی مشترک تهیه شد که بر اساس آن "پارلمان اتحاد" شکل می‌گرفت. این پارلمان 40 نفره که نیمی از اعضای آن عراقی و نیمی دیگر از اردن بودند در مسائل مالی حق قانون‌گزاری نداشتند در ادامه، در ماه مه 1958 م کابینه فدرال برپا گردید. این اتحادیه جوان عمر چندانی نیافت و پس از 5 ماه از اعلام موجودیت، سرانجام در تاریخ چهاردهم ژوئیه 1958 م به واسطه کودتای نظامی عراق منحل گردید. کودتای نظامیان علاوه بر فروپاشی اتحاد عربی و نظام سلطنتی، منجر به آغاز حکومت جمهوری در عراق شد.

تولد "کریستوفر شولز" مخترع ماشین تحریر (1815 م)
کریستوفر لاتِم شولْزْ، مبتکر امریکایی در چهاردهم فوریه 1815 م در امریکا به دنیا آمد. در سال 1864 م به کمک یکی از دوستانش توانست طرح دستگاهی را بریزد که صفحات کتاب را شماره‌گذاری می‌کرد، وی نزدیک به سه سال بر روی این طرح کار کرد. پس از چندی به این نتیجه رسید که اگر کلید ماشین تحریرش دارای محوری باشد که بر آن حرفی حک شود می‌تواند روی کاغذ نقش بیاندازد و هر گاه ماشینْ چندین کلید داشته باشد و هر کلید برای یک حرف، دیگر به استوانه گردان نیز احتیاجی نیست.




او نمونه‌ای از این دستگاه را ساخت که فقط دارای یک کلید بود، ولی مدتی بعد در سال 1868 م شولز اختراع خود را که تمام حروف الفبا را دربرداشت به ثبت رساند. با این حال چون در تنگنای مالی بود لذا امتیاز آن را به بهایی اندک به یک شرکت فروخت و بدین ترتیب ماشین تحریر رواج پیدا کرد. بعدها این شرکت، ماشین تحریرهای کامل‌تری از روی مدل شولز ساخت و دنیا را با این اختراع آشنا نمود. کریستوفر شولز سرانجام در سال 1890 م در 75 سالگی درگذشت.

برخی دیگر از رویدادهای امروز
1349: گروهی از مردم استراسبورگ (شهری در شمال شرقی فرانسه، در منطقه آلزاس و نزدیک به مرز آلمان) به جان یهودیان شهر افتادند، جمعی از آنان را سوزاندند و بقیه را اخراج کردند. یک روزنگار مسیحی شمار یهودیان مقتول در این رویدادرا دو هزار تن نوشته است.
1849: جیمز ناکس پوک (پک) James knox Polk نخستین رئیس جمهوری آمریکا بود که در این روز با دوربین از او عکس گرفته شد. این عکس در شهر نیویورک گرفته شد. در آن تاریخ، از عمر دوربین عکاسی و چاپ عکس زمانی نمی گذشت. قبلا تصاویر به صورت ترسیم بود.
1918: روسیه شوروی تقویم گریگوری را جانشین تقویم ژولیان کرد و به این ترتیب یکم فوریه 14 فوریه شد. این اقدام روسیه از یکم فوریه طبق تقویم ژولیان آغاز شد و تقویم آن کشور 14 روز به جلو کشانیده شد. تقویم ژولیان از سال 46 قبل از میلاد عمومیت یافته بود و تقویم گریگوری که از قرن بیستم تقویم یونیورسال (جهانی) شده است از سال 1582. روسیه آخرین کشور اروپایی بود که تقویم ژولیان را کنار گذارد.
1941: آلمان برای حمایت از ایتالیائی ها در شمال آفریقا که مورد تعرض انگلیسی ها قرار گرفته بودند در لیبی و تونس نیرو پیاده کرد و جنگ شمال آفریقا شدت گرفت.
1942: چتربازان ژاپنی در سوماترا (اندونزی) فرود آمدند و ضمن جنگ با هلندیها به تصرف این منطقه پرداختند که جزیره ای بزرگ است.
1958: سلاطین ساخت انگلستان اردن و عراق که موجودیت خود را در برابر گسترش ناصریسم در خطر می دیدند تصمیم به تاسیس فدراسیون اردن و عراق گرفتند که پنج ماه بعد کودتای ژنرال قاسم به عمر سلطنت در عراق پایان داد.
1991: در حمله موشکی آمریکا به بغداد 300 تن کشته شدند.

برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید






تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن