محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842925821
۱۰ عبارتی که نباید به کودکانمان بگوییم!
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
۱۰ عبارتی که نباید به کودکانمان بگوییم!
رفتار ماست که شخصیت فرزندانمان را شکل می دهد و استفاده از اصول روانشناسی در تربیت کودکان باید مد نظر هر پدر و مادری باشد . شما در برابر او مسئول هستید ، پس وقت بیشتری بگذارید و این نکات را به خاطر بسپارید .
تحقیقات نشان می دهند که برخی عبارات مثبتی که ما به کودکان می گوییم ، در واقع بسیار مخرب هستند. باوجود اینکه نیت بدی نداریم، اما با بکار بردن این جملات باعث می شویم که کودکان به آنچه که واقعا هستند باور نداشته باشند. بعضی از جملات ما گول زننده اند و باعث می شوند کودک کمترین تلاش ممکن را برای کاری انجام دهد و یا در زمان سخت شدن کاری آنرا رها کند.
اینجا یک لیست از ۱۰ عبارتی داریم که شما باید همین حالا از دایره لغات خود حذف کنید. همچنین در کنار این عبارات ما عبارات پیشنهادی به شما معرفی می کنیم که شما با استفاده از این عبارات بتوانید انگیزه درونی و اشتیاق کودک را تحریک کنید.
"کارت خوب بود”
این جمله معمولا مکررا برای کارهایی استفاده می شود که کودک در انجامش واقعا تلاشی نکرده، با بکار بردن این عبارت به او یاد می دهید که هرچیزی که مامان یا بابا بگوید ” کار خوب ” است( یعنی فقط در زمانی که پدر ومادر بگویند خوب است)
به جای آن بگویید ” تو واقعا برای آن سخت تلاش کردی!” با تکیه روی تلاش کردن ،به او یاد می دهیم که تلاش از نتیجه مهمتر است. این به کودک یاد می دهد که در زمان روبرو شدن با یک کار سخت ، پافشاری بیشتری در انجام آن از خود نشان دهد و به شکست به دید یک گام به سوی موفقیت نگاه کند.
” پسر/ دختر خوب”
این جمله در حالیکه جزو عبارات مثبت به شمار می رود اما واقعا تاثیری متضاد چیزی که می خواهیم دارد. اغلب والدین از این جمله برای بالا بردن اعتماد به نفس کودک استفاده می کنند. اما متاسفانه تاثیر آن کاملا برعکس است. وقتی دختر شما جمله ” دختر خوب” را بعد از انجام کاری که شما از او خواسته بودید می شنود، اینطور تلقی می کند که چون کاری که "شما” خواسته اید را انجام داده پس ” خوب ” است. و این سرآغاز این داستان است که کودک از این می ترسد که نکند دیگر ” بچه خوبی ” نباشد و انگیزه و اشتیاق او برای همکاری در سایر کارها از ترس دریافت نکردن همین بازخورد سرد شود.
درعوض بگویید: ” زمانی که کمک می کنی واقعا لذت می برم” . این جمله به کودک می فهماند که شما چه می خواهید و رفتار او چگونه روی نظر شما تاثیر می گذارد. شما میتوانید حتی احساسات خود را به او بروز دهید و مثلا بگویید: ” دیدم که عروسکت را به دوستت قرض دادی” این به کودک اجازه می دهد که برای خودش تصمیم بگیرد و بداند که قرض دادن کار خوبی است و به او این حق را می دهد که دوباره همین کار را با انگیزه درونی خود تکرار کند نه به این خاطرکه اینکار را برای خوشایند شما انجام دهد.
” چه عکس زیبایی "
وقتی که ما نظر و عقاید خود را درمورد کار هنری کودک تحمیل می کنیم، در واقع این حق قضاوت و اعتبار بخشیدن را درباره کار خودش از او می گیریم. به جای این جمله بگویید:” من قرمز ، آبی و زرد می بینم ! نظرت خودت درباره نقاشی ات چیست؟ ” بوسیله مشاهده درعوض بیان ارزیابی خود، به کودک اجازه می دهید که تصمیم بگیرد نقاشی زیباست یا خیر. شاید در نظر او نقاشی ترسناک باشد و اگر از او بخواهید نظرش را درباره نقاشی بگوید ، در واقع از او خواسته اید که کار خود را ارزیابی کند و نیت و مهارتهای خود را که نشان دهنده خلاقیت او در زمان بالغ شدن می باشد را با شما درمیان بگذارد و او را همانند هنرمندی رشد دهید.
” اگر تو فلان کار را بکنی من به تو فلان چیز را می دهم”
رشوه دادن به بچه ها مانع مشارکت آنها به سهولت و سادگی می شود. این چنین معاملاتی با کودکان تبدیل به یک سرازیری لغزنده می شود و چنانچه بطور مداوم صورت گیرد،همیشه مجبور به عقب نشینی می شوید . مثلا ” نه! اتاقم را تمیز نمی کنم اگر برایم فلان چیز را نخری”.
به جای آن از جمله” از اینکه به من در تمیز کردن خانه کمک می کنی ممنونم "استفاده کنید . هنگامی که ما قدردانی واقعی خود را نشان می دهیم کودکان انگیزه ذاتی برای کمک کردن پیدا می کنند و اگر فرزندان شما چندان اهل کمک نبودند، به او وقتهایی را یادآوری کنید که کمکتان می کرد. مثلا بگویید:” یادت هست یک زمانی کمکم می کردی آشغالها را بیرون بگذارم؟ واقعا کمک بزرگی بود. ممنونم!” . سپس به او اجازه دهید که به این نتیجه برسد که کمک کردن به دیگران لذت بخش است و یک پاداش معنوی در بر دارد.
” تو خیلی باهوشی”
وقتی به بچه بگویید که باهوش است، فکر می کنیم که اعتماد بنفس و عزت نفس او را زیاد کرده ایم اما باید بدانید که اینگونه ستودن از شخصیت او واقعا تاثیر عکس دارد. با گفتن اینکه او باهوش است، بطور ناخودآگاه این پیام را به او می فرستیم که او فقط درصورتی باهوش است که نمره خوبی بگیرد، کارش را تمام کند و یا بهترین نتیجه را بگیرد . همه اینها فشار زیادی را روی یک کودک وارد می سازد. مطالعات نشان می دهند ،وقتی که کودک حل یک بازی پازل را تمام کرد و به او بگوییم که باهوش است ، حرف ما باعث می شود که او برای حل پازل های سخت تلاش نمی کند. دلیلش هم این است که او نگران می شود که شاید پازل را نتواند حل کند و ما او را باهوش ندانیم.
در عوض سعی کنید به او بگویید که قدر تلاش او را می دانید. با تمرکز کردن روی تلاش بیش از نتیجه، به او اجازه می دهید که بفهمید چه چیزی واقعا برایتان با ارزش است. درست است که حل کردن یک پازل جالب است اما حل پازل های سخت تر به مراتب جالب تر است. در همان مطالعه دیده شده که وقتی که روی تلاش تمرکز می کنیم- ” وای تو واقعا خوب تلاش کردی”- دفعه بعد کودک سعی می کند سعی کند پازل های مشکل تری را حل کند.
” گریه نکن "
دیدن گریه بچه ها همیشه راحت نیست اما وقتی که به او می گوییم ” گریه نکن” احساسات او را نادیده گرفته و به او می فهمانیم که اشک هایش برای ما ارزشی ندارد. این باعث می شود که او احساساتش را مخفی کند و در نهایت دچار انفجار عاطفی شده و بیشتر ناراحت شود.
سعی کنید به کودک فضایی برای گریستن بدهید مثلا بگویید ” ایرادی ندارد که گریه کنی. هرکسی بعضی وقتها به گریه نیاز دارد. منم همینجا هستم و به تو گوش می کنم.” حتی ممکن است گاهی احساسی که کودک دارد را شما بیان کنید، ” ناراحتی که نمیتوانیم برویم پارک ، آره؟ ” این کمک می کند که کودک احساس خودش را بهتر درک کند و یاد بگیرد که در غالب جملات آنها را بیان نماید. با تشویق او به بیان احساساتش ، به او کمک می کنید که احساسش را تنظیم نماید که جزو توانایی های مشکل هر فردی در سراسر زندگی اش به شمار می رود.
” قول می دهم …”
زیر قول زدن واقعا ناراحت کننده است. لحظه سنگینی است و از آنجاییکه زندگی کاملا غیرقابل پیش بینی است، من پیشنهاد می کنم که کلا این واژه را از دایره لغات خود حذف کنید.
در عوض سعی کنید که کاملا با کودک صادق باشید. ” می دانم که تعطیلات دوست داری با سارا بازی کنی و ما همه تلاشمان را می کنیم که این اتفاق بیافتد. اما خواهش می کنم یادت باشد که بعضی وقتها اتفاقات پیش بینی نشده ای می افتد، من هم تضمین نمی کنم که حتما این هفته این اتفاق بیافتد.” ولی هر زمانی که میگویید کاری را انجام می دهید مطمئن باشید که از پس آن بر می آیید . سر قول ماندن، اعتماد می آورد و زیر قول زدن ارتباط عاطفی شما را زیر سوال می برد پس مراقب حرفی که می زنید باشید، و تا آنجاییکه ممکن است کاری کنید که طبق حرفی باشد که زده اید.
یک نکته ای که باید درباره این مساله اشاره کرد این است که اگر سر قولتان نماندید ، به آن اذعان داشته باشید و از فرزندتان عذرخواهی کنید. به یاد داشته باشید که شما به او یاد می دهید که درزمان بدقولی کردن چگونه رفتار کند . بدقولی کردن چیزی است که اغلب ما حداقل یک بار دچارش می شویم. حتی اگر برای شما مهم نباشد ولی می تواند برای کودک مهم باشد. پس همه سعی خود را بکنید که الگویی از صداقت برای او باشید و چنانچه موفق نبودید حداقل سعی کنید پا پیش گذاشته و مسئولیت آنرا به عهده بگیرید.
” چیز مهمی نیست”
خیلی وقتها اتفاقاتی می افتند که ما احساسات کودک را نادیده می گیریم، ولی باید واقعا مراقب این قضیه باشید. برای کودک اغلب چیزهایی مهم است که برای ما بزرگسالان اهمیت چندانی ندارند. پس سعی کنید همیشه از دید او به قضیه نگاه کنید. با او همدردی کنید حتی اگر مرزی بین خود و او قائلید و یا به در خواست او پاسخ منفی داده اید.
” من واقعا متوجهم که تو آن چیز را می خواهید اما امروز نمی شود آن کار را انجام داد.” یا ” متاسفم که مایوست می کنم ولی پاسخم منفی است” اینها بهتر از پاسخ هایی هستند که شما برای متقاعد کردن او بکار می برید و به او می فهمانید که خواسته های او واقعا اهمیتی ندارند.
” همین حالا دست بردار، وگرنه!”
تهدید کودکان معمولا کار خوبی نیست. اول از همه ، شما به آنها مهارتی می آموزید که واقعا دوست ندارید داشته باشند: استعداد بکار بردن زور یا قدرت حیله گری برای گرفتن چیزی که می خواهند حتی وقتی که دیگران تمایلی به این کار نداشته باشند. دوم، شما خودتان را در یک موقعیت ناشیانه قرار می دهید یعنی مجبور می شوید که از تهدیدهای خود دفاع کنید- قرار دادن یک مجازات سختگیرانه در قبال تهدیدی که در حالت عصبانیت کرده بودید- یا می توانید عقب نشینی کنید و به کودکتان یاد دهید که تهدید شما بدون معنی بوده است. در هر حال، باعث می شوید که نتیجه مطلوب را نگیرید و رابطه خود را با کودک خراب کنید.
در حالیکه تهدید نکردن کودک خیلی سخت است، سعی کنید درباره خطرات احتمالی به او هشدار دهید و یا به سمت چیزمناسب تری هدایتش کنید. ” اصلا خوب نیست که برادرت را بزنی. نگران اینم که او تو را بزند و یا او هم در عوض تو را می زند. اگر می خواهی به چیزی آسیب وارد کنید بهتر است آن چیز یک بالش، مبل و یا تخت خواب باشد.” با مطرح کردن یک چنین پیشنهاداتی که امنیت بیشتری هم دارند همچنان به او این اجازه را می دهید که احساساتش را خالی کنید و شما هم بتوانید نقشی در تعیین رفتار او داشته باشد. در نهایت این امر باعث میشود که او خودش و احساساتش را بهتر کنترل کند.
” چرا اینکار را کردی؟”
اگر کودک کاری کرده که شما خوشتان نمی آید ، مطمئنا باید با او صحبت کنید. اما تنشی که در آن لحظه به وجود می آید اجازه نمی دهد که او از اشتباهاتش درس بگیرد. و وقتی که شما از او می پرسید ” چرا؟” شما به او فشار می آورید که به کارش فکر کند و آنرا تحلیل نماید که یک مهارت بسیار پیشرفته حتی برای بزرگتر ها به شمار می رود. در زمان برخورد با چنین پرسشی ، بیشتر کودکان حالت تدافعی به خود گرفته و یا سکوت می کنند.
در عوض، یک مسیر ارتباطی با او برقرار کنید و حدس بزنید که او چه احساسی ممکن است داشته باشد و نیازهای اساسی او چه چیزهایی می تواند باشد. ” مایوس شدی که دوستانت به نظرت گوش ندادند؟ ” با تلاش به درک احساسات و نیازهای او ، ممکن است حتی حس کنید که از عصبانیت خودتان نیز کاسته شده است. ” او دوستانش را کتک زد چون نیاز به فضایی داشت و احساس ترس کرده بود و نمی دانست که با دیگران به چه روشی ارتباط برقرار کند. او تروریست که نیست فقط یک بچه است”
1392/10/22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]
صفحات پیشنهادی
آزادی در جامعه با حرف به وجود نمی آید/ رسانه ها نباید تعهد گروه گرایی داشته باشند
اجتماعی انتظامی و حوادث آزادی در جامعه با حرف به وجود نمی آید رسانه ها نباید تعهد گروه گرایی داشته باشند شهردار تهران گفت آزادی در جامعه با حرف و کلام به وجود نمی آید و باور آن نیازمند آزادگی در اهل قلم است به گزارش خبرنگار مهر محمدباقر قالیباف روز سه شنبه در مراسم تودیع ولاوروف: روابط صربستان-اتحادیه اروپا نباید به شراکت مسکو-بلگراد صدمه بزند
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴ ۱۶ وزیر امور خارجه روسیه گفت نزدیک شدن بلگراد به اتحادیه اروپا نباید به رابطه صربستان با مسکو در حوزههای اقتصادی و زیربنایی و دیگر زمینهها خدشه وارد کند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه خبری راشاتودی سرگئی لاوروف وزیر امومنتجبنیا: مردم نباید شان خود را زیر سوال ببرند
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵ ۲۷ قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی گفت رسانه ها باید با فرهنگ سازی به مردم آموزش دهند که آنها اقدامی انجام ندهند که دون شان خودشان باشد حجتالاسلام و المسلمین رسول منتجبنیا در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اشاره به وقایظریف: هولوکاست نباید تکرار شود
ظریف هولوکاست نباید تکرار شود محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فینکس آلمان گفت هولوکاست یک تراژدی وحشتناک و شوم است که به هیچ وجه نباید تکرار شود به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه ظریف اضافه کرد چیزی علیه یهودیان نداریم ما بیشترین احترازنان ایرانی نباید درعرصه جنگ نرم عقب نشینی کنند
زنان ایرانی نباید درعرصه جنگ نرم عقب نشینی کنند ایرنا - تبریز- سرپرست اداره کل امور خانواده و بانوان استانداری آذربایجان شرقی تاکید کرد زنان ایران اسلامی نباید از عرصه جنگ نرم عقب نشینی کنند بلکه باید با حضور خود به رویارویی با دشمن بپردازند سهیلا امیری روز دوشنبه در همایش مشاگفتوگوی فارس با سیدهاشم حسینی، نویسنده داستان انقلاب آینده داستان انقلاب جدا از آینده ادبیات داستانی نیست/ اد
گفتوگوی فارس با سیدهاشم حسینی نویسنده داستان انقلابآینده داستان انقلاب جدا از آینده ادبیات داستانی نیست ادبیات انقلاب نباید محدود به جشنواره شودیک نوینسده گفت طی چند سال اخیر ادبیات داستانی انقلاب اسلامی وابستگی شدیدی با برگزاری جشنواره داستان انقلاب پیدا کرده و همین امر یکیباید و نبایدهای میگو
باید و نبایدهای میگواگر میگو در هوای گرم قرار گیرد بسرعت فاسد نرم و رنگ پوسته سفت آن قرمز می شود که به میگوی تب دار معروف است اگر زیاد به چشمهای ریز و سیاه و آن سبیل بلند و باریک و پاهای سوسکیاش زل نزنید و حس کنجکاویتان باعث نشود بدنش را لمس کنید شاید بتوانیبرنامه های دهه فجر صدا و سیما نباید به پخش فیلم محدود شود
برنامه های دهه فجر صدا و سیما نباید به پخش فیلم محدود شود تهران-ایرنا- تهیه کننده برنامه تلویزیونی سمت خدا گفت برنامه های صدا و سیما برای ایام الله دهه فجر نباید فقط مختص پخش فیلم و سریال باشد بلکه باید برنامه هایی تدارک دیده شود تا اسلام نابی که امام خمینی ره به خاطر آن انقلعضو شورای شهر اهواز: لایحه بهای خدمات و نگهداری فضای سبز نباید منتفی شود
عضو شورای شهر اهواز لایحه بهای خدمات و نگهداری فضای سبز نباید منتفی شودعضو شورای اسلامی شهر اهواز گفت لایحه بهای خدمات و نگهداری فضای سبز که با سلامت و شادابی مردم ارتباط دارد نباید مورد مخالفت قرار گیرد به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز آذر زمانپور شامگاه دوشنبه در بیست و ششمیسوچی 2014/ ملی پوش اسکی: نباید بین المپیکیهای رشتههای تابستانی و زمستانی فرق بگذارند
سهشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸ ۴۲ ملیپوش اسکی ایران در المپیک زمستانی 2014 میگوید اگر اسکی بازان ایرانی هم مانند اروپاییها و آمریکاییها تمام مدت سال تمرین میکردند و حمایت میشدند به مدال میرسیدند محمد کیادربندسری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با3 چیزکه هرگز نباید به مردتان بگویید
3 چیزکه هرگز نباید به مردتان بگویید سه موضوع است که گفتن آنها هنگام مشاجره مرد را بشدت عصبانی میکند این حرفها باعث میشود همسرتان بکلی از نظر عاطفی از شما فاصله بگیرد و کنارهگیری کند این موضوعات آتشین عبارتند از 1 ـ هر چیزی که حاکی از این باشد که او توانایی اداره کردن خاندر الگوبرداری از سیره ائمه طاهرین نباید مصداق محور باشیم
استاد دانشگاه علوم اسلامی رضوی در الگوبرداری از سیره ائمه طاهرین نباید مصداق محور باشیم خبرگزاری رساـ استادیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان این که در الگو برداری از سیره ائمه نباید مصداق محور باشیم گفت مصداق باور بودن سبب جمود به ظاهر الفاظ می شود در موارد خاصی مصداق محواهدا خون در فارس نباید با تغییر نسل از بین برود
استانها جنوب فارس کریمی اهدا خون در فارس نباید با تغییر نسل از بین برود شیراز – خبرگزاری مهر مدیر کل انتقال خون استان فارس گفت باید به گونه ای فرهنگ سازی کنیم که انتقال خون با تغییر نسل در فارس از بین نرود به گزارش خبرنگار مهر محمد حسین کریمی بعد از ظهر دوشنبه در حاشیه حعضو شورای شهر شیراز: تمام بودجه شهر شیراز نباید صرف روگذر و زیرگذر شود
عضو شورای شهر شیراز تمام بودجه شهر شیراز نباید صرف روگذر و زیرگذر شودعضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت تمام بودجه شهر شیراز نباید صرف روگذر و زیرگذر شود به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز ابراهیم شعرا بعد از ظهر امروز در سیامین جلسه شورای اسلامی شهر شیراز اظهار داشت هزینه سرسامآتنها جایی که نباید حیا کرد کجاست!؟
کلیدهای زندگی تنها جایی که نباید حیا کرد کجاست در پی استقبال بینظیر از کتاب مستطاب مفاتیح الحیات نوشتۀ عالم بزرگوار آیت الله جوادی آملی برآن شدیم تا هرشب بخشی از مطالب آن را پیشکش کاربران عزیز باشگاه شبانه کنیم مجله شبانه باشگاه خبرنگاران مولا علي ع هيچکس حيا نکظریف در گفت وگو با شبکه فونیکس : هولوکاست نباید توجیه کننده نقض حقوق فلسطینیان باشد
ظریف در گفت وگو با شبکه فونیکس هولوکاست نباید توجیه کننده نقض حقوق فلسطینیان باشد تهران - ایرنا - شبکه تلویزیونی فونیکس به نقل از محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران موضوع هولوکاست را یک جنایت خواند و گزارش داد که این موضوع نمی تواند توجیه کننده نقض حقوق فلسطینی ها باشفارس گزارش میدهد اشتباهاتی که مدیرکل جدید ورزش اصفهان نباید تکرار کند
فارس گزارش میدهداشتباهاتی که مدیرکل جدید ورزش اصفهان نباید تکرار کندمدیر کل جدید ورزش و جوانان استان اصفهان برای اینکه بعدها با خاطرهای خوش سکان ورزش این دیار را به دیگری تحویل بدهد باید از اشتباهات جواهری در دوران مدیریتش درس گرفته و آنها را تکرار نکند به گزارش خبرگزاری فار-
گوناگون
پربازدیدترینها