واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
قانون توزیع عادلانه آب در کشور بازنگری شود تهران- ایرنا - استاد دانشگاه آزاد اسلامی گفت: قانون مربوط به توزیع عادلانه آب در کشور مربوط به 35 سال گذشته است که نیاز به بازنگری دارد.
به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار علمی ایرنا، مهدی میرزایی در مناظره مدیریت منابع آب و بررسی وضعیت تالاب های کشور با تاکید بر بحران دریاچه ارومیه و هامون در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست اظهارداشت: زمانی که قانون توزیع عادلانه آب نوشته شد سازمان آب و فاضلاب به معنای امروزی وجود نداشت از این رو این قانون باید متناسب با نیازهای روز بازنگری شود.
وی تاکید کرد: ایران کشور کم آبی است و به نسبت تعداد جمعیت منابع آبی ندارد از این رو یاد گیری نحوه صحیح منابع موجود باید مورد توجه جدی مسوولان و دست اندرکاران قرار گیرد.
این استاد دانشگاه گفت: 80 تا 90 درصد آب موجود در کشور صرف کشاورزی می شود در حالی که وزارت جهاد کشاورزی در هیچ جای کشور این منابع را مدیریت نکرده است، متاسفانه شبکه های پیشرفته آبرسانی در کشور ما نسبت به شبکه های فرسوده بیشتر هدر رفت آب دارند زیرا در روش پیشرفته تنها کاری که صورت گرفته احداث کانال بتونی بوده در حالی که هیچ مدیریتی بر روی آن صورت نگرفته است.
وی افزود: تا زمانی که تصور ما بر این باشد که سیل در کشور جزو عوامل مخرب شناخته شود و کاری برای مهار آنها انجام نشود، همچنان شاهد افت آبهای زیر زمینی خواهیم بود زیرا بارندگی ها منابع اصلی تامین سفره های زیر زمینی است.
به گفته وی آب منابع زیر زمینی شهر تهران در حال کاهش است که این امر فرونشست دشت های اطراف تهران را به همراه دارد در حالی که 50 درصد آب مصرفی تهران از منابع زیر زمینی تامین می شود.
وی تاکید کرد: متاسفانه استراتژی منابع آب در کشور وجود ندارد و فقط خواسته ها و نیازهایمان بر روی کاغذ نوشته شده در حالی که آموزش رکن اصلی بهینه کردن مصرف آب در کشور است که باید آموزش پرورش، صدا و سیما و رسانه ها نسبت به آن اهتمام بیشتری داشته باشند.
میرزایی گفت: اگر این را بدانیم که محیط زیست نباشد؛ توسعه معنایی ندارد، قطعا بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد اما متاسفانه توسعه در کشور ما مطابق با توسعه سال های 1960 در امریکاست یعنی یک توسعه نامتوازن است.
وی دربخش دیگری از سخنانش به تالاب های کشور اشاره کرد و افزود: تا زمانی که تعداد دقیق تالاب های موجود در کشور را ندانیم چگونه می توانیم از آنها حفاظت کنیم. در تخریب دریاچه ارومیه عوامل متعددی مانند سد سازی ، توسعه کشاورزی و حتی مردم دخیل هستند.
میرزایی گفت: 30 سال دریاچه ارومیه را تخریب کردیم و اکنون باید 30 سال آنرا درست کنیم ، راه حل نجات ارومیه داخل خودش است، یعنی هیچ انتقالی نمی تواند دریاچه را نجات دهد.
وی با بیان اینکه نباید مشکلات بر گردن خشکسالی ، تغییر اقلیم و سیل انداخت گفت: این عوامل پدیده های طبیعی هستند پس در این میان نقش مدیریت بحران چیست؛ باید برای مقابله با خشکسالی و دیگر عوامل برنامه مدونی داشته باشد.
این استاد دانشگاه درباره وضعیت تالاب هامون گفت: دولت افغانستان با دولت ایران به رغم قراردادی که درباره رود هیرمند دارد، همکاری نمی کند.
مناظره مدیریت منابع آب و بررسی وضعیت تالاب های کشور با تاکید بر بحران دریاچه ارومیه و هامون در حالی برگزار شد که هیچ نماینده ای از وزارت نیرو در آن حضور نداشت.
سیزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست 24 تا 27 بهمن ماه در محل دایمی نمایشگاه های تهران برپاست.
علمی ( 3 ) **9014**1569
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
24/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]