واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نبود زیرساخت های مناسب نگهداری باعث کاهش صادرات انار شده است ساوه- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی ساوه گفت: نبود زیرساخت های مناسب نگهداری انار در این شهرستان باعث کاهش صادرات این محصول شده است.
ˈحسن شریفیˈ روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نبود ظرفیت های مناسب سردخانه ای و کارگاه های سورت و بسته بندی و استفاده باغداران از روش های سنتی موجب شده تا کمترین سرمایه گذاری و ساماندهی در این خصوص انجام شود.
وی با اشاره به این که سال گذشته حدود هشت هزار تن انار از ساوه به خارج از کشور صادر شد، اظهار کرد: صادرات این میوه در سال جاری سه هزار تن بوده است که تا اردیبهشت ماه سال آینده ادامه دارد.
وی بیان کرد: صادرکنندگان انار مجبور به نگهداری این محصول در سردخانه های خارج از استان مرکزی و بیشتر در تهران، قم، همدان و قزوین هستند و این امر باعث صادرات این میوه بهشتی از مبادی دیگر می شود.
شریفی گفت: این در حالی است که صادرات انار در سال 91 برای استان تهران سه هزار و 150 تن، استان همدان 438 تن، استان قم 71تن و قزوین 21 تن بوده است.
وی افزود: این استان ها یا تولید کننده انار نیستند و یا انار تولیدی آنها کیفیت صادراتی ندارد.
وی اظهار کرد: ایجاد زیر ساخت های تخصصی برای تسهیل امر صادرات محصول های کشاورزی به خصوص انار در این شهرستان ضروری است تا جدای از متمرکز کردن خدمات صادراتی باعث کاهش هزینه های صادرکنندگان شود.
وی بیان کرد: هم اکنون شرکت تعاونی باغداران و صادرکنندگان انار ساوه به عنوان مجری اقدام به احداث پایانه های صادراتی محصولات کشاورزی استان مرکزی در ساوه کرده است.
شریفی گفت: در صورت اخذ مجوز احداث این پایانه از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی عملیات اجرایی این پایانه که هم اکنون در 20 هکتار دیوار کشی آن انجام شده، آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به این که در سال جاری حدود 135 هزار تن انار در ساوه برداشت شد، افزود: این میزان از 9 هزار هکتار باغ انار بارور این شهرستان به دست آمد.
مدیر جهاد کشاورزی ساوه اظهار کرد: ده ها رقم انار در این شهرستان تولید می شود اما بیشترین ارقام آن را ملس ساوه، ملس تبریزی، آلک، محمد علی خانی و یوسف خانی شامل می شود.
وی بیان کرد: ماندگاری در انبار، کمبود آفات، خوش رنگی دانه و پوست از ویژگی های بارز انار این شهرستان است.
وی با اشاره به این که انار تولیدی این شهرستان به اقصی نقاط کشور و جهان ارسال می شود، گفت: کرم گلوگاه مهم ترین آفت انار ساوه به شمار می رود که از طریق پاک کردن تاج انار، رهاسازی زنبور تریکوگرما و محلول پاشی عصاره گیاه آنقوزه روی تاج انار با آن مبارزه می شود.
شهرستان ساوه خاستگاه تولید انار مرغوب و با کیفیت جهان است.ک/3
7337/686
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
24/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]