واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روزی برای همه تهران - ایرنا - صادق زیبا کلام روز پنجشنبه در سرمقاله روزنامه شرق نوشت:یکی از اخلاقیات غلط سیاسی که ظرف یکی، دودهه گذشته به تدریج در کشور جاافتاده، به تملک درآوردن تدریجی بسیاری از ارزش ها و مناسبت های تاریخی و ملی توسط یک طیف خاص است.
در ادامه این مطلب که با عنوان « روزی برای همه» منتشر شد آمده است: این «تصرف عدوانی» توسط جریانی اقلیت که به ویژه نسل های جدید بعد از انقلاب نسبت به آنها نگاه مثبتی ندارند، ظرف دودهه گذشته تقریبا کامل شده است به گونه ای که این جریان امروز، خود را به کمک تبلیغات رسانه های رسمی وارث بلامنازع همه گذشته این 35سال می پندارد.
از تظاهرات، راهپیمایی ها، مبارزات مردم، گروه ها و شخصیت های مبارز قبل از انقلاب گرفته تا خود انقلاب، جنگ، شهدا، جانبازان و چهره ها و شخصیت های انقلابی از جمله مرحوم شهیدبهشتی، استاد مرتضی مطهری، شهیدباهنر، شهید رجایی و... که در جریان حوادث و تلاطم های پس از انقلاب، از میان ما رفتند.
این طیف خاص به گونه ای رفتار کرده و می کنند که گویی همه این حماسه ها، شهادت ها و... به منظور به قدرت رساندن و تثبیت این جریان بوده است.
آیا مبارزات مردم در دوران انقلاب و ایستادگی در هشت سال دفاع مقدس واقعا به واسطه آن بود که این جریان امروز بخشی از مسوولیت ها را در دست داشته باشد؟
آیا هشت سال مقاومت و آن همه ازخودگذشتگی ها برای آن بود که یک گروه و جریان، قدرت را از آن خود بداند؟ چرا برخی می پندارند که آنان و فقط هم آنان، وارث انقلاب، جنگ و وارث مبارزات مردم هستند؟
چرا فکر می کنند راهپیمایی های مردم در روز قدس یا 22بهمن، در تایید و موافقت با آنها و سیاست هایشان است؟
چرا فکر می کنند اگر مردم در 22بهمن پس از 35سال، همچنان به میدان می آیند این به معنای درستی و صحت دیدگاه های آنان است؟
اگر اینگونه بود و مردم واقعا طرفدار این جریان بودند، خب می توانستند در انتخابات 24خرداد به کاندیدای مدنظر آنان رای داده و قوه مجریه را مانند هشت سال گذشته به آنها بسپارند.
اتفاقا برعکس آنچه این جریان وانمود می کند، همه شواهد و قراین موجود حکایت از آن دارد که در راهپیمایی 22بهمن امسال، شمار بیشتری از مردم آمده بودند.
مصادره به مطلوب کردن مناسبت های ملی، دو نتیجه بلندمدت منفی در پی دارد.
نخست آنکه جریان راست سابق و اصولگرایان امروز را به این جمع بندی می کشاند که پس سیاست ها و عملکرد ما درست است چون مردم همچنان به خیابان ها آمده و از آنها طرفداری می کنند درحالی که مردم برای بزرگداشت 22بهمن، 17شهریور یا جنگ به میدان آمده بودند و نه تصدیق و تایید سیاست های آنان.
اشکال دوم که بسیار جدی تر است آن است که با صاحب شدن مناسبت های مختلف انقلاب توسط آنها، با توجه به سابقه این جریان در ذهن مردم به ویژه نسل های جوان پس از انقلاب، این نگرانی وجود دارد که نوعی تردید بر آنها مسلط شود.
با ازآن خودکردن راهپیمایی 22بهمن، در حقیقت به نسل های بعد از انقلاب، «آدرس اشتباه» داده می شود.
اما به نسل های بعد از انقلاب باید قاطعانه گفت که در جریان انقلاب و جنگ، بسیاری گروه ها و جریانات دیگر، بسیاری چهره ها و شخصیت های دیگر و بسیاری مبارزان دیگر هم بوده اند و اصولگرایان در بهترین حالت، صرفا یکی در میان همه بودند.
این درست است که امروز آنان خیلی از گذشته ها را برای خود می دانند اما برای ثبت در تاریخ باید گفت که انقلاب اسلامی، ماهیتی غیر از این دارد.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
24/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]