واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
هدف از پخش تلویزیونی قلادههای طلا چه بود؟
پخش تلویزیونی فیلم سینمایی قلاده های طلا در سالگرد 9 دی و در شرایطی که به خاطر حوادث سال های اخیر، وزارت اطلاعات مورد حمله و انتقاد مخالفان داخلی و ضد انقلاب خارجی است پرسش هایی را مطرح کرده که پخش این فیلم با چه هدفی برای عموم ملت ایران انجام شده است؟
به گزارش نامه نیوز، به دنبال اکران عمومی فیلم قلاده های طلا، که تلاش دارد نفوذ جاسوسان و ضد انقلاب در دل وزارت وزارت اطلاعات و به عنوان یک مقام ارشد وزارت اطلاعات را مطرح کند، بسیاری از افراد آگاه با مسائل امنیتی سال 88 و حوادث پس از آن، نسبت به تولید این فیلم و سناریو و نحوه پردازش و تهیه فیلم و منابع مالی آن انتقاد کردند.
برخی کارشناسان اعلام کردند که منابع مالی این فیلم، زمان تهیه فیلم، و نوع پرداختن به موضوعات سال 88 نشان می دهد که گویا عده ای قصد داشته اند که جهت تضعیف وزارت اطلاعات و انتقاد از نحوه عملکرد آن، از تولید این فیلم حمایت کنند.
وقتی پخش این فیلم در اکران عمومی و در سینماها، با انتقادها و پرسش های بسیاری از سوی جناح های مختلف، کسانی که در بطن مسائل سال 88 بوده اند و کسانی که آگاه به مسائل دستگاه امنیتی بوده اند، مواجه شده، طبیعی است که نمایش آن در خانه ها و برای همه مردم، سوالات و ابهامات بیشتری را برای عموم مردم ایجاد می کند.
عده ای از مردم با دیدن این فیلم، نسبت به دستگاه های امنیتی دچار بدبینی می شوند. این در حالیست که سطح بالای امنیت در کشور ما در مقایسه با کشورهای منطقه به خوبی نشان می دهد که سربازان گمنام در پاسداری از امنیت سیاسی و اجتماعی و اقتصادی ایران تلاش بسیاری دارند.
مردمی که هر روز شاهد انفجارهایی در عراق و کشورهای منطقه هستند و مسائلی از جمله فساد مالی و... را می شنوند از خود سوال می کنند که پس فیلم قلاده های طلا چگونه ساخته شده و بر چه اساس این نکته را مطرح کرده که در سطح یک مقام ارشد دستگاه امنیتی، چنین فردی رخنه کرده است و اگر روزی کشور با چنین حوادثی روبرو شود چگونه باید اطمینان کرد و چگونه می توان اطمینان داشت که امنیت کشور برقرار شود؟
اما آگاهان به مسائل امنیتی و تلاش شبانه روزی سربازان گمنام، پلیس، دستگاه قضایی و... خوب می دانند که برای ایجاد امنیت در ایران که بالاتر از همه کشورهای منطقه است چه زحمت و تلاش و هزینه هایی صرف می شود.
وقتی مردم ایران خبرهایی را در سوریه و عراق و کشورهای دیگر، از حضور گروه های تروریستی می شنوند اما در ایران به زندگی روزمره و کسب وکار خود مشغول هستند، و خدا را شکر می گوییم که چنین امنیتی برقرار است، آیا این شرایط که قابل لمس برای تک تک ایرانیان است با آن چه در فیلم قلاده های طلا آمده است قابل مقایسه است؟
به راستی هدف حمله کنندگان به وزارت اطلاعات چیست؟ آیا عده ای انتظار دارند که روش های علمی، حرفه ای و استفاده از نیروهای متخصص در وزارت اطلاعات کنار گذاشته شود و روش های غیرمتعارف جایگزین آن شود؟
آیا زیرمجموعه دولت بودن وزارت اطلاعات، باعث چنین حمله هایی شده است؟
آیا از وزارت اطلاعات انتظار داریم که به جای پرداختن به روش های منطقی وعلمی و قانونی، روش های دیگری را جایگزین کند و به یک دستگاه سیاسی تبدیل شود که به نفع این جناح و آن جناح و این فرد و آن فرد کار کند؟
اگر وزارت اطلاعات زیرمجموعه دولت است و در عین حال به عنوان یک دستگاه مستقل از جناح های سیاسی در چارچوب قانون کار می کند، باید در هر دوره ای و بامدیریت هر فردی چه در دولت احمدی نژاد و با مدیریت چند نفر در دوره های مختلف و چه در دولت روحانی و با وزیر جدید کار خود را به صورت حرفه ای انجام دهد و اطلاعات موثر و لازم برای اداره کشور را به رئیس جمهور و دستگاه های نظارتی و قوه قضاییه و مجلس و از همه بالاتر به مقام معظم رهبری ارائه دهد تا اداره کشور بر اساس یک منطق علمی و قانونی و در فضایی آرام اداره شود.
براین اساس، نباید انتظارات سیاسی و مطالبات جناح ها، و خرده حساب های افراد از یکدیگر را از وزارت اطلاعات انتظار داشته باشیم و افراد گمنام که به خاطر محدودیت حضور خود در عرصه های سیاسی و خبری و اجتماعی، از پاسخ گفتن به ادعاها معذور هستند را آماج حملات خود قرار دهیم.
این که مسائل امنیتی و پلیسی باعث ویژگی اکشن شدن فیلم می شود، نباید به راحتی طرح موضوع نفوذ یک جاسوس در دستگاه امنیتی را بهانه کنیم تا فیلمی اکشن و جذاب و بکش بکش بسازیم و ریختن خون بیگناهانی را به نمایش بگذاریم و توجه مخاطب را جلب کنیم اما برعکس، ذهن با حیا و وجدان بیدار و دل های نگران و چشم های به در دوخته شده بسیاری از خانواده ها را نگران و مضطرب کنیم که وضع امنیت کشور چگونه است؟!
حداقل تلویزیون که این برنامه را برای مردم پخش می کند باید قبل و بعد از نمایش فیلم، به مخاطبان در چند خط کوتاه تذکر دهد که این فیلم داستانی است و مستند نیست و براساس واقعیت نیست و چنین اتفاقی در وزارت اطلاعات نیفتاده و این مانیتورها که از خیابان ها می بینید در مرکز کنترل ترافیک و شهرداری دیده می شود و کار وزارت اطلاعات اینگونه نیست وچنین جاسوسی در چنین مقامی وجود نداشته و طیف عوامل گسترده موثر در حوادث سال 88 و حضور هواداران جناح های سیاسی با عوامل موثر در تخریب ها و آتش زدن ها و... فرق دارد ....
تا از این طریق مردم و مخاطبان با آرامش و امنیت به فیلم نگاه کنند و نگران وضعیت امنیتی کشور نباشند.
1392/10/18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]