واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
رشتههای پزشکی بدون افزایش امکانات سه برابر شده است
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در هشت سال اخیر تعداد رشتههای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به سه برابر افزایش یافته است، در حالی که فضای فیزیکی، اعضای هیئت علمی و بودجه دانشگاه سه برابر نشده است. به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا،- منطقه اصفهان، طاهره چنگیز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در حال حاضر 807 عضو هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعالیت میکنند، اظهارکرد: هشت هزار و 600 دانشجو در این دانشگاه در حال تحصیل هستند که بیش از دو هزار و 700 نفر از آنها در دورههای تحصیلات تکمیلی تحصیل میکنند و این آمار به نسبت دانشگاههای کوچکتر قابل تامل است.
وی با اشاره به 158 رشته فعال در دانشگاه، گفت: از سال 1384 تا کنون 100 رشته جدید در دانشگاه راهاندازی شده و ظرف هشت سال اخیر تعداد رشتههای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به سه برابر افزایش یافته، در حالی که فضای فیزیکی، اعضای هیئت علمی و بودجه دانشگاه سه برابر نشده است. این شرایط درست مانند زمانی است که موالید یک خانوده افزایش پیدا کند اما امکانات جنبی و رفاهی نسبت به میزان موالید رشد نکرده باشد.
وی همچنین با اشاره به بیمارستانهای آموزشی سطح استان اصفهان گفت: در تمام دانشگاههای علوم پزشکی بخشی از بیمارستانهای وابسته، آموزشی است که زیر نظر دانشکده پزشکی و با نظارت مستقیم دانشگاه اداره می شود و پزشکان مسوول ارایه خدمات در این بیمارستانها اعضای هیئت علمی هستند، بنابراین زمانی که یک استاد دانشگاه مسوولیت بیماری را میپذیرد. در واقع دستیاران و انترنهایی که ارایه خدمت میکنند زیر نظر و با مسوولیت این عضو هیئت علمی فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: پزشکان مسوول در این بیمارستانها دستیارانی دارند که همزمان با ارایه خدمات، آموزش هم میبینند و طبیعی است که به ازای هر ویزیت پزشک مسوول بیمار چندین بار نیز توسط دستیار و یا انترن ویزیت میشود در حالی که در بیمارستانهای غیر آموزشی ویزیت بیمار فقط توسط پزشک متخصص انجام میشود و بر این اساس انتظار می رود به علت تعدد ویزیت و مشاورهها، خدمات به بیماران در بیمارستانهای مطلوبتر ارایه شود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: برنامههایی داریم که نظارت بر بیمارستانهای آموزشی و عملکرد پزشکان مسوول، دستیاران و انترنها گسترش پیدا کند و فرآیندها به نحو مطلوبتری تعریف شود تا احساس رضایت بیماران نیز بیشتر شود و باید توجه داشت که در بیمارستانهای آموزشی بخشی از خدمات توسط دستیار و اینترن انجام می شود و اگر کسی انتظار داشته باشد که در این بیمارستانها تمام خدمات را از پزشک دریافت کند، انتظار بجایی نیست.
به گزارش ایسنا، همچنین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در حال حاضر 52 بیمارستان در استان اصفهان فعالیت میکنند، اظهار کرد: از این تعداد 33 بیمارستان دانشگاهی، سه بیمارستان مربوط به تامین اجتماعی، هشت بیمارستان خصوصی و هشت بیمارستان وابسته به سایر بخشها میباشد.
حیدرعلی داوری با بیان اینکه تعداد تختهای مصوب استان در سال 92 هفت هزار و 981 تخت بوده است، خاطرنشان کرد: در سه ماهه نخست سال جاری شش هزار و 95 تخت بیمارستانی در استان فعال بوده است و انتظار میرود تا پایان سال 1394 تمام تختهای مصوب در استان فعال شود.
وی با اشاره به اینکه سرانه تخت بیمارستانی در استان یک تخت به ازای 750 نفر است و با توجه به عدم تعریف استاندارد در این بخش بر اساس نظام سطح بندی خدمات تعریف میشود، تصریح کرد: تلاش میشود این سرانه به یک تخت به ازای هر 500 نفر ارتقاء یابد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 520 بیمار هموفیلی، 835 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور و 170 مبتلا به تالاسمی مینور در استان شناسایی شده است، تصریح کرد: یک هزار و 447 بیمار دیالیزی در استان وجود دارد که از این تعداد 623 مورد در اصفهان است.
داوری ادامه داد: چهار هزار و 300 بیمار مبتلا به ام اس در کمیته درمان دانشگاه ثبت شده است که از فرانشیز رایگان استفاده میکنند و با توجه به هزینههای بالای داروهای ام اس به نظر میرسد این تعداد بیش از 90 درصد بیماران ام اس استان باشند.
وی با اشاره به لزوم هدایت کمکهای خیران به بخش درمان استان، گفت: اگرچه خیران در این زمینه کمکهای قابل توجهی داشتهاند، مواردی هم وجود دارد که یک خیر برای مثال یک دستگاه ام آرای را خریداری و به شهرستان کوچک اختصاص داده است؛ اما در خصوص نیازهای ضروری تر به دانشگاه کمک نکرده است به همین دلیل کمک خیران به بخش درمان استان باید به سمت رفع نیازهای ضروری هدایت شود.
انتهای پیام
1392/10/17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]