تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805090652




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گمانه‌زنی الجزیره: مهمترین رویداد ژئوپولتیکی 2014 چه خواهد بود؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گمانه‌زنی الجزیره: مهمترین رویداد ژئوپولتیکی 2014 چه خواهد بود؟

گمانه‌زنی الجزیره: مهمترین رویداد ژئوپولتیکی 2014 چه خواهد بود؟
مهمترین تغییر ژئوپولتیکی سال 2014، تعدیل تنش ها بین ایران و ایالات متحده خواهد بود. تندروها با این روند مخالفند اما در نهایت شکست را تجربه خواهند کرد چرا که چهره های کلیدی در تهران و واشینگتن می دانند که از سرگیری روابط منافع استراتژیکی به همراه دارد.
به گزارش نامه‌نیوز، پیش بینی اینکه چه رویداد ژئوپولتیکی سال نو میلادی را متاثر می سازد، دشوارو در عین حال وسوسه انگیز است. موارد زیادی برای گمانه زنی وجود دارد: شاید چین و ژاپن بر سر جزایری که مدت هاست ادعای مالکیت آن را دارند، رو در روی یکدیگر قرار گیرند. از سوی دیگر بنیادگراهای اسلامی پایگاه های جدیدی را در مالی، لیبی و سوریه ایجاد می کنند. در ترکیه نیز احتمالا روند دو قطبی سازی تشدید می شود و این کشور قادر نخواهد بود که تا چند سال آینده نقشی که برای آن برنامه ریزی کرده بود را در سیاست های منطقه ای ایفا کند. ناسیونالیست ها و احزاب راست در اروپا قدرت بیشتری می گیرند. باراک اوباما نیز با تصمیم خود در مورد پذیرش یا رد پروژه خط لوله نفت از کانادا به خلیج مکزیک، بازارهای انرژی جهان را تحت تاثیر قرا می دهد. در صورتی که شاه عربستان از دنیا برود – او امسال 90 ساله می شود- عربستان سعودی با جدال بر سر تصاحب قدرت مواجه می شود.

با این حال مهمترین تغییر ژئوپولتیکی سال 2014، تعدیل تنش ها بین ایران و ایالات متحده خواهد بود. این روند با توافقنامه تاریخی آغاز شد که دو کشور در ماه نوامبر امضاء کردند. این نخستین باری است که توافقنامه ای امضاء می شود که ماهیت صلح آمیز برنامه های هسته ای ایران را تضمین و در مقابل از بازگشت دوباره ایران به جامعه جهانی استقبال می کند.

هر دو چهره اصلی موثر در این مصالحه یعنی جان کری، وزیر خارجه آمریکا و محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران برای فروختن این توافق هسته ای به تندروهای داخلی دچار مشکل هستند. تندروهای ایرانی در مورد برقرار شدن آشتی بین ایران و آمریکا نگرانند. این امکان وجود دارد که شماری از ایرانیان که در سال های اخیر از کشور خارج شده اند، پس از لغو تحریم ها به ایران بازگردند و با کمک به توسعه ملی قشر متوسط جامعه را وسیع تر کنند. زخیم تر شدن این قشر در جامعه بنا بر برخی دلایل برای تندروها نگران کننده است.

از سوی دیگر شاهین های آمریکایی نیز به مصالحه تمایلی ندارند. برخی اعضای کمیته روابط خارجی آمریکا به شدت از کری به دلیل توافق هسته ای با ایران انتقاد می کنند. گروهی نیز به دنبال راهی برای سد کردن راه از سرگیری روابط تهران – واشینگتن هستند.

اما در نهایت تندروها شکست می خوردند. چهره های کلیدی در تهران و واشینگتن می دانند که از سرگیری روابط منافع استراتژیکی برای هر دو کشور به همراه دارد. این یک موقعیت کلاسیک برد – برد است. ایران راهی برای خارج شدن از ایزوله بین المللی می یابد و از تحریم ها خلاص می شود. ایالات متحده نیز یک ایران غیر هسته ای را تضمین می کند و یک شریک ارزشمند در مبارزه با تندروهای سنی می یابد که در سوریه، لبنان، عراق و افغانستان فعالیت دارند.
این یک موقعیت کلاسیک برد – برد است. ایران راهی برای خارج شدن از ایزوله بین المللی می یابد و از تحریم ها خلاص می شود. ایالات متحده نیز یک ایران غیر هسته ای را تضمین می کند و یک شریک ارزشمند در مبارزه با تندروهای سنی می یابد که در سوریه، لبنان، عراق و افغانستان فعالیت دارند.

این در حالی است که نمی توان نقش شرکت های بزرگ در آمریکا در روند آشتی تهران – واشینگتن را نادیده گرفت. این شرکت ها فرصت های زیادی را در ایران مشاهده می کنند. شرکت های نفتی ایران نیز از آشتی با آمریکا سود می برند. برای شرکت های هوانوردی و صنایع دارویی نیز این فرصت مغتنم است و آنها بااشتیاق فراوانی برای ازسرگیری روابط تهران – واشینگتن لابی می کنند.

البته چشم انداز آشتی ایران و آمریکا تا حدود زیادی به روحیه و احساس دو طرف بستگی دارد. ایران و ایالات متحده سال هاست که روابط سرد و خصمانه ای دارند که غلبه بر آن دشوار است. اما در سال 2014 خشمی که دو کشور نسبت به هم دارند بر مبنای یک منطق استراتژیک تعدیل خواهد شد.

عربستان سعودی و اسرائیل به شدت برای مانع تراشی در این زمینه تلاش می کنند. بسیازی از اعضای کنگره آمریکا به لابی اسرائیل وابسته اند. اما آنها 40 سال قبل نیز علیه ازسرگیری روابط آمریکا و چین لابی کردند که روابط امروز واشینگتن – پکن، حاکی از شکست آنهاست.

زمانی که آمریکا با دراز کردن دست دوستی به سوی چین، جهان را شگفت زده کرد، دو متحد کلیدی واشینگتن یعنی ژاپن و تایوان دست به کار شدند. در مقابل آمریکا با تضمین های امنیتی و نظامی برای این کشورها تلاش کرد آنها را راضی کند. هرچند آنها مجاب نشدند اما در نهایت ایالات متحده توانست هدف خود را در مورد چین پیش ببرد.

چین در دهه 1970 میلادی موقعیتی مشابه ایران امروز داشت. چین با وجود سابقه تاریخی، فرهنگی و نفوذ خود، از جهان جدا شده بود. این ایزوله همواره مخرب بود.

این در حالی است که اسرائیل و ایران با وجود تفاوت های آشکار ، شرکایی عقلانی هستند. نبرد با تهدید های مشترک در عراق و جماهیر شوروی سابق نمونه ای از این شراکت است. امروز نیز رادیکالیسم اسلامی یک تهدید مشترک به شمار می رود. از سوی دیگر تردید مشترکی در مورد اعراب وجود دارد. در صورتی که سال 2014 سالی باشد که در آن ایالات متحده روابط عادی با ایران برقرار می کند ، اسرائیل نیز می تواند این الگو را دنبال کند، البته زمانی پس از به سر رسیدن دوره نخست وزیری بنیامین نتانیاهو.

به گزارش دیپلماسی ایرانی، تصور آینده سیاست های خاورمیانه پس از ازسرگیری روابط ایران و آمریکا وسوسه انگیز است. نخست، توافق هسته ای مقدماتی با ایران باید به یک توافق دایمی تبدیل شود که به تحریم های بین المللی علیه ایران پایان دهد و صلح آمیز بودن برنامه های هسته ای ایران را تضمین کند. در سال 2014، پیشرفت خوبی در این زمینه حاصل خواهد شد. دشمنان صلح در تهران و واشینگتن نیز قادر نخواهد بود این روند را متوقف کنند.

این سال ژئوپولتیکی در ماه دسامبر با اعطای جایزه صلح نوبل به پایان می رسد. مانند همیشه نامزدهای منتخبی برای دریافت این جایزه معرفی می شوند مانند ادوارد اسنودن تا پاپ فرانسیس. اما اگر بین تهران و واشینگتن صلح برقرار شود، کری و ظریف استحقاق دریافت این جایزه را خواهند داشت.



1392/10/17





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن