تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك درهم صدقه دادن از يك روز روزه مستحبى برتر و والاتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842138713




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به ساختار پارلمان مالزی در آستانه اجلاس مجالس کشورهای اسلامی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

نگاهی به ساختار پارلمان مالزی در آستانه اجلاس مجالس کشورهای اسلامی کوالالامپور – ایرنا – ˈ پاندیکار امین مولیا ˈ رییس مجلس نمایندگان مالزی روز پنجشنبه برای شرکت در نهمین اجلاس سران اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی عازم ایران می شود.


به گزارش ایرنا، اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی از روز جمعه به مدت پنج روز در تهران برگزار می شود و مالزی یکی از اعضای این اتحادیه است که 53 عضو دارد.

** ساختار پارلمان مالزی
ساختار پارلمان مالزی به عنوان نهاد قانونگذای این کشور شبیه انگلستان است. پارلمان که در کوالالامپور واقع است ازخانه نمایندگان و مجلس سنا تشکیل شده و پادشاه که رییس حکومت محسوب می شود بعد از خانه نمایندگان و مجلس سنا سومین بخش است که در تصویب لوایح نقش دارد.
از لحاظ تاریخی، هیچ یک از ایالت های تشکیل دهنده فدراسیون مالزی تا قبل از استقلال این کشور در سال 1957 دارای پارلمان نبودند، جز ساراواک که شورای محلی خاص خود را به منظور انجام اقدامات محلی از سال 1863 فعال کرده بود. اگر چه دولت استعماری بریتانیا اجازه تشکیل شوراهای قانونگذاری برای مالایا، سنگاپور، صباح و ساراواک را داده بود اما در عمل این نهادها اختیار قانونی خاصی نداشتند و وابسته به کمیساریای عالی انگلیس باقی مانده بودند. ساراواک به خاطر سابقه متفاوت تحت نظارت ˈراجاˈ (فرمانروایان محلی) قرار داشت.

** ساختار انگلیسی پارلمان
مالایا که در سال 1957 استقلال خود را کسب کرد پارلمانش را بر اساس ساختار پارلمان بریتانیا طرح ریزی کرد که در آن یک پارلمان و دو مجلس وجود دارند. مجلس نمایندگان به طور مستقیم انتخاب می شوند و اعضای مجلس سنا نیز (همانند مجلس عوام انگلستان و مجلس اعیان) توسط پادشاه منصوب می شوند.
نشست های پارلمانی مالزی اکنون در ساختمان اصلی سه طبقه آن برگزار می شود. این پارلمان برج 18 طبقه ای برای دفاتر وزیران و اعضای پارلمان مجلس سنا و مجلس نمایندگان دارد. نشست های پارلمان در ابتدا پس از تشکیل در ساختمان مقر سابق مالایی نیروی داوطلب ایالات فدرال برگزار می شد، اما با تکمیل ساختمان فعلی پارلمان در سال 1962 به این مکان جدید انتقال یافتند که تاکنون نیز در این ساختمان مستقر هستند.

**انتخاب سناتورها
براساس قانون اساسی سال 1957 مالزی، بیشتر سناتورهای پارلمان توسط مجالس ایالتی انتخاب می شدند تا نماینده حافظ منافع ملی باشد اما براساس قانون اساسی سال 1963 مجالس ایالتی هر یک از 13 ایالت دو سناتور انتخاب می کردند و بقیه سناتورها (از جمله سناتورهای مناطق فدرال) توسط پادشاه و با مشاوره کابینه منصوب می شدند.
سنگاپور نیز که در سال 1965 از مالزی جدا شد و پارلمان را به عنوان نهاد قانونگذاری خود انتخاب کرد همچنان در ساختمان پارلمان مالزی حضور داشت.
پارلمان مالزی در تاریخ این کشور تنها یکبار و پس از شورش های سال 1969 تا سال 1971 تعطیل شد و شورای عملیات ملی (National Operations Council) اداره این کشور را در دست گرفت.

** عدم پخش نشست های پارلمان
نشست های پارلمان مالزی در برخی از موارد توسط رادیو و تلویزیون این کشور پخش می شود. پیشنهاد پخش همه نشست های پارلمان که توسط ائتلاف مخالفان دولت مالزی مطرح شده است تاکنون توسط دولت این کشور مورد پذیرش واقع نشده است.
پیش از این یکی از وزرای دولت توان مدیریتی مخالفان را دلیل محقق نشدن این درخواست عنوان کرده بود. هزینه 100 هزار رینگیتی (33 هزار دلاری) پخش هر نشست پارلمان از جمله دلایل رد خواسته مخالفان عنوان شده است.
ˈزین الدین مایدینˈ وزیر اطلاعات وقت مالزی در سال 2006 بحث های جدال برانگیز را دلیل مخالفت با پخش نشست های پارلمان مالزی عنوان کرد و افزود: جامعه ما به بلوغ روانی نرسیده و به مسائل نژادی بهایی داده نمی شود.
پارلمان مالزی مسوول تصویب، اصلاح و لغو مواد قانونی است که طبق ماده 39 قانون اساسی تابع پادشاه است.

** اعضای مجلس نمایندگان و سنا
مجلس نمایندگان مالزی 222 عضو دارد که از طریق برگزاری انتخابات سراسری که هر پنج سال برگزار می شود به مجلس راه می یابند. انتخابات سراسری پس از اینکه پارلمان توسط پادشاه و به دستور نخست وزیر منحل شد، برگزار می شود.
افراد 21 سال به بالا مجاز به شرکت در انتخابات هستند و البته حضور در انتخابات نیز اجباری نیست.
در صورت مرگ، استعفا و یا سلب شرایط هر یک از اعضای مجلس نمایندگان در صورتی که از دوره پنج ساله مجلس بیش از دو سال باقی مانده باشد انتخابات میان دوره ای حوزه آن نماینده برگزار می شود.
مجلس سنای مالزی نیز 70 عضو دارد که 26 عضو آن توسط مجالس ایالتی این کشور انتخاب می شوند. چهار عضو با انتخاب پادشاه و به نمایندگی از مناطق سه گانه فدرال این کشور (کوالالامپور، پوتراجایا و لابوآن) به سنا راه می یابند و 40 نماینده نیز با مشاوره و رایزنی نخست وزیر و پادشاه به عنوان سناتور برگزیده می شوند.
حداقل سن برای تعیین سناتوری 30 سال است و هر یک از سناتورها برای یک دوره سه ساله انتخاب می شوند و تا دو دوره بیشتر نمی توانند برگزیده شوند. انحلال مجلس نمایندگان باعث انحلال مجلس سنا نمی شود.
انتخابات سراسری مالزی تاکنون سیزده دوره برگزار شده که آخرین دوره آن 15 اردیبهشت سال جاری برگزار شد. در این دوره از انتخابات ائتلاف باریسان نشنال (جبهه ملی) 133 از 222 کرسی را از آن خود کرد. ائتلاف مخالفان نیز در این دوره 89 کرسی را در اختیار گرفت.
ریاست مجلس نمایندگان مالزی اکنون بر عهده ˈامین مولیاˈ از حزب ملی مالایی تباران متحد (آمنو) است که از سال 2008 این سمت را در اختیار دارد. ریاست مجلس سنا نیز بر عهده ˈابو زهر یوجانگˈ از حزب آمنو است که از سال 2010 بر کرسی ریاست مجلس سنا تکیه زده است.
آساق**د.م**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




23/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن